در بازدید از دانشگاه فارابی؛
ظرفیتهای همکاری علمی و دانشگاهی ایران و قزاقستان بررسی شد
هیأتی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران به همراه وابسته فرهنگی کشورمان در آلماتی ضمن بازدید از دانشگاه فارابی، ظرفیتهای همکاری علمی و دانشگاهی بین دو کشور را بررسی کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هیأت وزارت علوم تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نخستین نشست وزرای علوم OIC15 -به آلماتی قزاقستان اعزام شدهاند، از دانشگاه ملی فارابی بازدید و با مسئولان آن دیدار و گفتوگو کردند.
این هیأت متشکل از وحید حدادی اصل، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالمللی، مهدی یزدان پناه، معاون سازمانهای بینالمللی مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم و محمدعلی شعبانی، مشاور قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالملل است.
در ابتدای این برنامه، هیأت ایرانی به همراه حسین آقازاده، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی از موزه دانشگاه فارابی عنوان قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه قزاقستان بازدید به عمل آوردند و از طرحهای آینده توسعه دانشگاه مطلع شدند.
هیأت ایرانی با عسل اووالیوا، معاون دانشگاه، ناتالیا یم، رئیس دانشکده شرقشناسی، باوری ژولداس، مدیر مرکز تحقیقات و قدریف انور رئیس فناوری اطلاعات دیدار و گفتوگو کردند.
معاون دانشگاه فارابی بر اهمیت همکاریهای علمی تأکید کرد و دانشگاه ملی فارابی را معرفی و اطلاعات آماری از دانشگاه ارائه و توضیح داد که این دانشگاه قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه قزاقستان است و در موضوعات مختلف دانشگاه با مراکز علمی دنیا تعامل همکاری دارد.
حدادی، قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری در امور بینالملل آمادگی وزارت علوم برای همکاری با مراکز علمی قزاقستان به ویژه دانشگاه فارابی اعلام و بر اهمیت همکاری متقابل تأکید کرد.
مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بینالمللی تصریح کرد: در زمینه همکاریهای علمی و دانشگاهی میتوانیم گامهای موثری برداریم.
در ادامه این جلسه، برخی از مباحث زمینههای همکاری بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان، هیأت ایرانی از دانشکده شرقشناسی بازدید به عمل آوردند و از امکانات، کم و کیف گروههای آموزش زبان ترکی استانبولی، ژاپنی، چینی، عربی و نیز از فعالیتهای گروههای آموزش زبان خارجی از جمله زبان فارسی آگاه شدند و از اتاقهای ایران شناسی و زبان فارسی بازدید عمل آورند.
در پایان بازدید، هیأت ایرانی با رئیس دانشکده شرق شناسی دانشگاه فارابی، رئیس کرسی زبانهای خارجی، استادان زبان فارسی و دانشجویان قزاقی رشته زبان فارسی به گفتوگو و تبادل نظر نشستند.
به گفته وابسته فرهنگی کشورمان در آلماتی، این دیدار در حاشیه نشست وزرا آموزش عالی و علوم کشورهای همسایه ساماندهی شده تا زمینههای تعاملات و همکاریهای دانشگاهی بیش از پیش مورد تبادل نظر قرار گیرند و در جهت عملیاتی سازی برنامهها پیش رویم.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.