سمینار «سیره نبوی» در کابل برگزار شد
با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، سمینار علمی ـ تخصصی «سیره نبوی» برگزار شد.
به گزارش روابط عمویم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با هفته وحدت، سمینار علمی ـ تخصصی «سیره نبوی» توسط بنیاد پیامبر اعظم(ص) و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل در تکیه عمومی پیامبر اعظم(ص) برگزار شد.
از طرف برگزار کنندگان، فراخوانی از قبل منتشر و کتاب «سیره نبوی» اثر ارزشمند آیتالله شهید مطهری به عنوان محور اصلی سمینار اعلام شده بود.
طبق برنامه ریزی انجام شده این کتاب در اختیار علاقمندان نیز قرار داده شده بود تا دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و طلاب زبده، پس از مطالعه دقیق کتاب، برداشتهای خود را در ارتباط با محتوای آن در حضور اساتید در قالب این سمینار دو روزه ارائه کنند.
غلام حیدر مصباح، به سیره زندگی حضرت نبی اکرم(ص) پس از تولد و قبل از بعثت؛ اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت محمد(ص) پیش از بعثت، بر دو امر ملتزم بود. یکی اینکه اهل لهو و بیهودگی نبود. بلکه مددرسان به نیازمندان بود. به نحوی که همگی او را ارج مینهادند. دوم اینکه در حالی که میدید قریش به پرستش بتها مشغول هستند، محلی را برای عبادت و سلوک خود برگزید و در آن جا به سیر و سلوک میپرداخت و این مکان، همان غار «حراء» بود.
خانم زهرا محمدی، ابعاد زندگی حضرت محمد(ص) را بعد از ازدواج حضرت با خدیجه الکبری(س) و مقطع عبادات پیامبر در غار حراء، موضوع بحث خود قرار داد.
قاری سیدهاشم یوسفی نیز، کلیاتی از زندگی پیامبر اسلام(ص) با توجه به ابعاد اجتماعی آن را بیان کرد و سید رحمتالله علوی به تعریف لغوی و اصطلاحی سیره نبوی پرداخت.
در روز دوم این کنفرانس، سید جاوید شکیب زاده سیره نبوی را به صورت جامع در لغت و اصطلاح تعریف کرد و سبک و شیوه زندگی پیامبر گرامی اسلام(ص) را بهترین اسوه و الگوی برای جهانیان دانست.
خانم سمیه ناهوری به تفصیل از زمان تولد تا ازدواج و بعثت در حوزههای مختلف مانند رفتار نیک با دوستان و شفقت با دشمنان پس از تسلیمی و نیز چگونگی دعوت مردم به اسلام توسط آن حضرت پرداخت.
سیدصادق عادلی نیز آخرین سخنران این مراسم، راه و روش زندگی حضرت رسولالله(ص) را مورد بحث قرار داد.
سیدسجادابوالقاسم هادی، مسئول کمیته علما و از متنفذین بنیاد پیامبر اعظم(ص)؛ با استناد به کلام پیامبر گرامی اسلام(ص) پیرامون وحدت و همدیگر پذیری در جامعه امروز سخنرانی کرد.
لطفالله حقپرست، استاد دانشگاه و از داورین این سمینار بر اخوت، همدلی و برادری بین جوامع اسلامی و مذاهب اسلامی تأکید کرد.
نظر خود را بنویسید.