روزهای قرآنی ایران در بنگلادش افتتاح شد
روزهای قرآنی ایران در بنگلادش، 5 اسفندماه با حضور بشیر العالم، معاون وزیر امور دینی و رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش، اساتید و فعالان قرآنی به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در داکا افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ایران در داکا، مراسم افتتاحیه «روزهای قرآنی ایران در بنگلادش»، روز پنجشنبه 5 اسفندماه با حضور بشیر العالم، معاون وزیر امور دینی و رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش، اساتید، فعالان قرآنی و جمعی از علاقهمندان موضوعات و مباحث قرآنی در محل موزه ملی این کشور در داکا برگزار شد.
این مراسم با تلاوت زیبا و دلنشین مهدی شایق، قاری بینالمللی کشورمان آغاز شد و سیدرضا میرمحمدی، رایزن فرهنگی کشورمان در بنگلادش در سخنانی، نکاتی را در خصوص اهمیت برگزاری این رویداد قرآنی و زمینههای گسترش فرهنگ قرآنی در این کشور بیان کرد.
وی با بیان اینکه هر چه زمان به جلوتر میرود، چالشها و بحرانهای فکری و اعتقادی بشر به دلیل سلطه رسانهای قدرتهای مادی دنیا به ویژه قدرتهای سلطهگر غربی و ترویج خطوط فکری انحرافی از سوی آنها بیشتر شده و تقابل جبهه حق و باطل شدیدتر و گستردهتر میشود، افزود: جهان اسلام و مسلمانان در حال حاضر بیش از پیش به آموزههای قرآنی نیاز دارند و تنها در پرتو عمل بدانها است که میتوانند در جبهه مقابله با دشمنان اسلام و قرآن، پیروز و سربلند از میدان خارج شوند.
میرمحمدی با اشاره به تحولات غزه و فلسطین افزود، آنچه امروزه در این سرزمین اسلامی اتفاق میافتد، عرصه و میدان تقابل اسلام و کفر است گفت: در این رخداد بزرگ و سرنوشت ساز تاریخی، قدرتهای زورگو و سلطهگر غربی به عنوان نماینده جبهه کفر و ستم در مقابل جهان اسلام و همه مسلمانان قرار گرفتهاند و این اتفاق، تنها تقابل غزه و حماس با رژیم اشغالگر قدس نیست.
وی ابراز کرد: از این جهت همه مسلمانان جهان و کشورهای اسلامی با تمسک به آیه 112 سوره مبارکه هود وظیفه دارند با عمل به این آموزههای قرآنی، بسان یک امت و پیکره واحد در مقابل توطئه قدرتهای سلطهگر غربی ایستادگی کرده و به وظیفه قرآنی خود در مقطع تاریخی کنونی عمل کنند.
احمد بن یوسف، رئیس مؤسسه بینالمللی قرآنی اقراء بنگلادش گفت: قرآن کلام خدا و لوح محفوظ است که پس از نزول آیات آن به پیامبر بزرگوار اسلام(ص) توسط کاتبان وحی ثبت و ضبط شده و برای همیشه به عنوان کتاب راهنما در اختیار انسانها قرار گرفته است.
وی افزود: تلاوت قرآن و تأمل در آن فضیلتهای زیادی دارد و رفاه و آسایش دنیوی و آخروی را برای کسانی که در معانی آیات قرآن تدبر و بدانها عمل میکنند، در پی دارد. انس با قرآن و تلاوت روزانه آن از عادتهای پیامبر(ص) بود و آن حضرت توصیه میکرد مؤمنین و مسلمانان به تلاوت و تدبر در قرآن بپردازند.
در ادامه برنامه، خسروی، مسئول کنسولی و اقتصادی سفارت کشورمان در داکا، پیام «چاوشی، سفیر جمهوری اسلامی ایران» را قرائت کرد.
روابط ایران و بنگلادش گسترش یابد
سخنران بعدی مراسم افتتاحیه برنامه، بشیرالعالم، معاون وزیر امور دینی و رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش بود که از ایران به عنوان یک کشور بزرگ تاریخی و فرهنگی یاد کرد و از برگزاری مسابقات بینالمللی قرآنی در جمهوری اسلامی ایران که همه ساله قاریان و حافظان بنگلادشی هم در آن شرکت میکنند، تجلیل به عمل آورد.
وی با اظهار خوشحالی از کسب 2 عنوان و مقام اولی و سومی توسط قاریان و حافظان دانش آموز بنگلادشی که چند روز گذشته همزمان با برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در تهران بدست آوردند، این فعالیتها را در گسترش فرهنگ قرآنی، مهم و مفید ارزیابی کرد.
بشیر العالم اظهار امیدواری کرد روابط ایران و بنگلادش در همه ابعاد آن گسترش یابد و دو کشور به برداشتن گامهای جدیدی در توسعه و ارتقاء سطح روابط و مناسبات همه جانبه خود توفیق پیدا کنند.
در حاشیه این مراسم، نمایشگاه آثار هنری قرآنی در سالن نمایشگاهی موزه ملی بنگلادش برپا شده است که به مدت پنج روز متوالی مورد بازدید علاقهمندان و دوستداران قرآن و عترت قرار دارد. فرهنگفر، نصوحیان، شاهمندی و آقامیری در رشتههای تذهیب، خاتم کاری، معرق و خطاطی از سوی ادارهکل بینالمللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به این کشور اعزام شدهاند.
شایان ذکر است، مهدی شایق، قاری کشورمان در ترکیب این گروه هنری با هماهنگی و برنامهریزی رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش به اجرای برنامههای قرآنی میپردازد.
نمایشگاه آثار هنری قرآنی هنرمندان ایرانی
انتهای پیام/