روایتگری فرهنگی سوریه از زبان شهروندان خود
رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه گفت: ما آماده هستیم مسابقه مشترکی را با شعار «بهترین روایت و تصویر از سوریه» برگزار کنیم که در آن شهروندان سوری با گرفتن فیلم و عکس، روایتی از تصویر واقعی این کشور به عنوان مقصد سرمایهگذاری و گردشگری ثبت و ضبط کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حمیدرضا مختصآبادیبیدگلی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه و محمد حورانی، رئیس اتحادیه نویسندگان عرب سوریه در دمشق دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار که در محل رایزنی فرهنگی کشورمان صورت گرفت، دو ظرف ضمن بررسی فعالیتها و تواناییهای متبادل، بر توسعه راههای همکاری دوجانبه تأکید کردند.
بررسی مسائل مختلفی از قبیل اوضاع منطقه به ویژه دستاوردهای جبهه مقاومت خصوصا بعد از شهادت اسماعیل هنیه، استقامت و پایداری با شکوه مردم غزه پس از گذشت تقریبا یک سال از جنایات وحشیانه و تروریستی رژیم صهیونیستی، اوضاع اقتصادی و معیشتی مردم سوریه و تأثیر آن بر هجرت جوانان و نخبگان سوری به خارج از کشور از دیگر موضوعات مطروحه در این دیدار بود.
محمد حورانی نیز در سخنانی، با بیان اینکه فرهنگ، دشمن شناسی و رسانه پژوهشی و دیگر موضوعات مرتبط از جمله مهمترین مواردی است که میتواند با شناساندن این اهداف به خصوص به نسل جوان، آنها را از افتادن در دام ابزارهای مدرن صهیونیستها و پروژههای غربی باز دارد، گزارش مختصری از فعالیتهای اتحادیه ارائه کرد.
رئیس اتحادیه نویسندگان عرب سوریه در دمشق اظهار داشت: در نظر داریم در آینده نزدیک، رویدادها و فعالیتهای شعر و رمان و نمایش فیلم کوتاه، همایش و نمایشگاه کتاب و عکس به مناسبت اولین سالگرد طوفان الاقصی، مسابقه بینالمللی کاریکاتورکه با مشارکت نزدیک به 50 کاریکاتوریست از کشورهای جهان و یک سمپوزیوم مشترک تحت عنوان «لیبرالیسم و خطر آن بر فرهنگ» با برادران ایرانی برگزار کنیم.
برگزاری نشست هماندیشی «نقش سوریه و ایران و تأثیر آنها بر تمدن نوین اسلامی»
مختصآبادیبیدگلی، رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه، روابط دو کشور ایران و سوریه را راهبردی دانست و بر ضرورت استفاده صحیح و مناسب از این فرصت تأکید کرد.
وی با بیان اینکه جهبه مقاومت مهمترین نقطه مشترک بین مردم ایران و سوریه است، از اینکه در سوریه حضور دارد و میتواند فعالیتهای مشترک فرهنگی، ادبی، هنری و علمی گوناگونی را با اطراف مختلف سوری انجام دهد، ابراز خرسندی کرد.
مختصآبادیبیدگلی از برگزاری نشست هماندیشی تخصصی مشترک درباره نقش سوریه و ایران و تأثیر آنها بر تمدن نوین اسلامی با تمرکز بر اندیشه تمدن نوین اسلامی امام خامنهای (دام ظله) خبر داد و خواستار تشکیل یک کمیته فرهنگی و رسانهای مشترک با اتحادیه نویسندگان سوریه شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت اقتصادی و چالشهای پیش روی شهروندان سوری، در این بخش آمادگی خود را جهت بهبود این وضعیت از طریق فعالیتها و همکاریهای فرهنگی دو کشور دوست و برادر اعلام کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در سوریه گردشگری را به عنوان یک صنعت نوین در جوامع دانست و بر نقش بسزایی که در رونق اقتصاد و اوضاع معیشتی مردم ایفا میکند، اشاره کرد و گفت: سوریه در این حوزه پتانسیلهای فراوانی دارد، اما متاسفانه چند سالی است که به دلیل بحرانهای پیشآمده، جنگ داخلی، تهاجم فرهنگی و نقش پررنگ رسانههای دشمن و تأثیر مستقیم آن بر افکار عمومی جهانیان، این حوزه را با چالشهای جدی روبهرو کرده و به صورت درست سرمایهگذاری نشده است.
وی با بیان اینکه با طراحی و برنامهریزی دقیق میتوانیم به رشد اقتصادی و فرهنگی کشور بیافزاییم، پیشنهاد داد: ما آماده هستیم تا با همکاری وزارتخانههای فرهنگ، رسانه، انجمنهای ادبی و هنری و دیگر دستاندرکاران در کشور سوریه، مسابقه مشترکی را با شعار «بهترین روایت و تصویر از سوریه» برگزار کنیم که در آن شهروندان سوری با گرفتن فیلم و عکس و روایت کوتاهی از هر گونه فعالیتی در جای جای خاک میهن خود بتوانند دیدگاه و ذهنیت و تصور جهانیان را نسبت به اثر اخبار منفی که تصویر سوریه را به عنوان مقصد سرمایهگذاری و گردشگری مخدوش کرده است، اصلاح کنند.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.