رییس دانشگاه سیریل و متدئوس بلغارستان در دیدار با رایزن فرهنگی کشورمان:
دانشگاه سیریل و متودئوس آمادگی دارد همکاری های علمی خود را با مراکز علمی ایران گسترش دهد
مسعود احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان بنا به دعوت پروفسور دیمیتار دیمیتروف رییس دانشگاه سیریل و متودئوس در شهر باستانی و تاریخی ولیکوترنوا در نشست مشترکی در این دانشگاه حاضر و ضمن بازدید از بخش های مختلف دانشگاه به بحث و گفتگو پیرامون موارد مورد علاقه طرفین پرداخت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پروفسور دیمیتار دیمتروف در این نشست ضمن خوشامد به رایزن فرهنگی کشورمان و تشکر از ابتکار عمل رایزنی فرهنگی ایران در برقراری ارتباط فعال میان دانشگاه های ایران و بلغارستان گفت؛ شهر تاریخی ولیکو ترنوا به عنوان پایتخت باستانی و تاریخی بلغارستان جایگاه ویژه ای نزد مردم و بویژه اهالی فرهنگ و ادب در بلغارستان دارد و مردم این منطقه روح فرهنگی و تمدنی را در زندگی جاری شان احساس می کنند و دانشگاه سیریل و متدئوس به عنوان یکی از دانشگاه های جوان دنیا که در دهه 196 میلادی تاسیس شده توانسته با توجه به این جایگاه تمدنی برتر، نقش مهمی را در توسعه علوم انسانی و علوم مختلف در بلغارستان و منطقه بالکان ایفا کند.
پروفسور دیمیتروف اظهار داشت تمدن ایرانی سرآمد تمدن های جهان است و تاریخ ایران به عنوان مهد تمدنی خاورمیانه و حتی جهان شناخته می شود و ارتباط تمدنی بلغارستان و ایران نیز به همین سابقه کهن بر می گردد. رییس دانشگاه سیریل و متدوئس با استقبال از پیشنهاد دکتر احمدی برای راه اندازی بخش ایرانشناسی و زبان فارسی ، گفت انجام این کار باعث شناخته شدن هرچه بیشتر تمدن بزرگ و کهن ایران زمین برای جوانان علاقمند بلغار می شود.
خانم دکتر آنا ایوانوا قایم مقام رییس دانشگاه سیریل و متودئوس نیز در این دیدار با ابراز خوشحالی از سفر رایزن فرهنگی ایران به شهر تاریخی ولیکوترنوا اظهار امیدواری کرد با توجه به زمینه های علمی آقای دکتر احمدی در حوزه های فلسفه دین و دین شناسی تطبیقی بتوان ارتباط بهتری در حوزه شناخت بزرگان فلسفی ایران در پرتو ارتباط با مجامع دانشگاهی پیدا کرد.
دکتر ایوانوا گفت به عنوان یک استاد فلسفه علاقمندم تا دانشجویان دانشکده فلسفه هرچه بیشتر با تفکر غنی ایرانی و فلسفه ایرانی اسلامی آشنا شوند.
دکتر احمدی نیز در این دیدار با تشکر از دعوت رییس دانشگاه سیریل و متودئوس گفت شهر تاریخی ولیکوترنوا به عنوان پایتخت امپراطوری اول بلغار یکی از شهر های تاثیر گذار ومهم بالکان و بلغارستان محسوب می شود و همین امر اهمیت دانشگاه این شهر را افزایش می دهد.
دکتر احمدی با اشاره به مشترکات تمدنی و فرهنگی ونیز زبانی میان تمدن ایرانی و بلغار افزود تاریخ مشترک و فرهنگ مشترک میان دو ملت چیزی نیسن که بتوان به راحتی کنارگذاشت و فراموش کرد. این زمینه های مشترک تاریخی دستمایه غنی برای کار مشترک و هم افزایی فرهنگی و تمدنی خواهد بود.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود دانشگاه ولیکوترنوا به عنوان قطب فرهنگی بلغارستان ظرفیت ارتباط گسترده با دانشگاه های مهم ایران را دارد بنابراین با پیگیری های انجام شده و هماهنگی با دانشگاه اصفهان پیشنهاد شد که توافق همکاری میان دو دانشگاه این دو شهر تاریخی و تمدنی منعقد شود که با توجه به موافقت روسای هر دو دانشگاه آمیدوارم این کار هرچه سریع تر به انجام برسد.
دکتر احمدی اضافه کرد تاسیس کرسی ایرانشناسی و زبان فارسی از دیگر کارهایی است که می توان برای دانشکده های تاریخ و فلسفه در دانشگاه سیریل و متودئوس پیشنهاد کرد. راه اندازی کرسی ایرانشناسی و درس زبان فارسی می تواند گام بزرگی در شناخت پیشینه های مشترک دو ملت باشد.
در این دیدار پروفسور کریم النوری مشاور رییس دانشگاه سیریل و متودئوس نیز با خوشامد به دکتر احمدی و هیات همراه، آمادگی دانشگاه برای همه گونه همکاری با رایزنی فرهنگی کشورمان را اعلام کرد و گفت، حضور دکتر احمدی به عنوان یک محقق دانشگاهی این نوید را می دهد تا بتوان ارتباطات گسترده تری را با مجامع علمی و دانشگاهی ایران برقرار کرد.
در پایان این دیدار رایزن فرهنگی کشورمان یک جلد کتاب نفیس ایران همراه با کتاب اصفهان و یک نمونه از صنایع دستی خاتم کاری اصفهان را به رسم یادبود به رییس دانشگاه سیریل و متودئوس اهدا کرد.