دانشجویان زبان فارسی و ایرانشناسی در قزاقستان یاد مولانا و شمس را گرامی داشتند
دانشجویان زبان فارسی و مطالعات ایرانشناسی در رایزنی فرهنگی ایران در شهر آستانه قزاقستان گردهم آمدند و اذعان داشتند که مولانا نه فقط در ایران، بلکه در تمام دنیا شناخته شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت سالروز بزرگداشت مولانا جلالالدین محمد بلخی از مشهورترین شاعران پارسیگوی ایرانی و شمس تبریزی از بزرگان صوفیه، مراسمی با حضور دانشجویان زبان فارسی و مطالعات ایرانشناسی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.
علیاکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان در سخنانی، مختصری در خصوص مولانا و کرامات او سخن گفت.
وی با اشارهای کوتاه به زندگینامه مولانا، به شرح کرامات وی پرداخت و او را از مشهورترین شاعران ایرانی پارسیگوی و از بزرگترین چهرههای ادب و عرفان دانست که با القابی همچون مولوی و مولانا در میان ایرانیان شناخته میشود.
طالبیمتین ضمن نامبردن آثار مولانا، مثنوی معنوی را به عنوان مهمترین اثر عرفانی ادب فارسی نام برد که از آن با عنوان قرآن پارسی نیز یاد میشود و مشتمل بر شش دفتر و 27 هزار بیت است و در آن مولانا قصهها و حکایتهای گوناگونی را به قصد تفهیم مطالب عمیق عرفانی بازگو میکند.
رایزن فرهنگی کشورمان در پایان سخنان خود، قطعهای از اشعار مولانا را برای دانشجویان خواند و آنها را از مضمون آن که عرفان و ارتباط انسان با خداست، آگاه کرد.
دانشجویان نیز از شناخت خود نسبت به مولانا گفتند و به این امر نیز اذعان داشتند که مولانا نه فقط در ایران، بلکه در تمام دنیا شناخته شده است و به رقص سماع او که هر ساله به مناسبت بزرگداشت سالروز این شاعر بزرگ ایرانی در کشور ترکیه برگزار میشود، اشاره کردند.
نظر خود را بنویسید.