توافق ایران و قزاقستان برای افزایش همکاریهای هنری
سرکنسول و وابسته فرهنگی ایران با رئیس آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان دیدار و پیرامون افزایش همکاریهای دوجانبه در حوزه هنر توافق کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محسن فغانی، سرکنسول و حسین آقازاده، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی با آرمان ژودیبایف، رئیس آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان دیدار و گفتوگو کردند.
آرمان ژودیبایف در سخنانی، با اشاره به فعالیت آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان گفت: آکادمی هنر قزاقستان یکی از قدیمیترین مراکز آموزشی در حوزه هنر و دارای 6 دانشکده، ۲۰ گروه آموزشی، یک کالج و یک مدرسه است.
رئیس آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان، آمادگی خود را برای امضای اسناد همکاری با دانشگاههای ایران با هماهنگی با وزارت فرهنگ این کشور اعلام کرد.
وی ضمن تقدیر از همکاریهای گذشته تصریح کرد: همواره آماده همکاری در حوزه هنری با مراکز ایرانی هستیم و معتقدم همکاریهای دوجانبه در حوزه هنر همانند یک پل طلایی عمل خواهد کرد و دوستیهای را تقویت میکند.
آرمان ژودیبایف افزود: فرهنگ معنی مشترک برای همه دارد و به مباحث مطرح شده، مثبت نگاه خواهیم کرد و در عمل اجرا خواهیم کرد.
وجود ظرفیتهای فراوان همکاری ایران و قزاقستان در بخش هنر
محسن فغانی، سرکنسول کشورمان با اشاره به اشتراکات فرهنگی و تاریخی فی مابین مردم دو کشور گفت: همکاریهای ایران و قزاقستان در همه حوزهها در حال رشد است و تعاملات در بخش علمی و هنری نیز رشد کرده است.
وی ابراز کرد: وابسته فرهنگی ایران در آلماتی طی یک سال گذشته برنامههای مختلف علمی و فرهنگی را با مشارکت طرف قزاقستانی عملیاتی کرده است و همکاریها در حال گسترش هستند.
فغانی افزود: با توجه به سابقه تاریخی ایران و قزاقستان، دانشمندان بزرگی در حوزه تمدنی مشترک داشتهایم و شاعران و نویسندگان قزاقستان از جمله آبای شخصیت قزاقی، در سرودن اشعار خود از شاعران ایرانی از جمله حافظ، سعدی، فردوسی و خیام مدد جسته است و در کتاب خود به قزاقها توصیه کرده است که برای پیشرفت و تقویت خود زبان فارسی و عربی یاد بگیرند.
سرکنسول کشورمان با اشاره به اینکه صدها سال خط فارسی خط رسمی مورد استفاده در سرزمین قزاقستان و حوزه آسیای مرکزی و جنوب روسیه کنونی بوده است، اظهار داشت: تاریخ خانات قزاقستان در منابع فارسی نوشته و ثبت شدهاند.
وی اذعان کرد: آکادمی هنر ژورگنف، مرکز هنر در قزاقستان محسوب میشود و ظرفیت زیادی برای نزدیکی و همکاریها در بخش هنر دارد. در نوروز سال گذشته، نمایشگاه و کارگاه آموزشی در آکادمی هنر قزاقستان برگزار کردیم.
فغانی تأکید کرد که بین مرکز فرهنگی سرکنسولگری ایران و آکادمی هنر قزاقستان تفاهمنامه در سال ۲۰۱۵ به امضا رسیده است و این سند میتواند مبنایی برای همکاریها باشد.
وی همچنین، افزود: دانشگاههای هنر ایران از جمله دانشگاه هنر تهران، دانشگاه هنر شیراز، دانشگاه هنر سوره، دانشکده صداوسیما و دانشگاه تبریز دارای ظرفیتهای فراوانی برای همکاریهای دوجانبه هستند و آماده ارائه فرصتهای تحصیلی در ایران بهصورت بورسیه و غیر بورسیه به دانشجویان قزاقستانی و وابسته فرهنگی سرکنسولگری هماهنگیهای برنامههای آموزشی و علمی را بر عهده دارد و مسئول این حوزه است.
شایانذکر است، به مناسبت حضور سرکنسول و وابسته فرهنگی کشورمان در آکادمی هنر ژورگنف قزاقستان، نمایشگاه هنری ویژه از آثار استادان و دانشجویان برپا شده بود و مورد بازدید قرار گرفت.
انتهای پیام/