-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/30 - 13:57
  • 363
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بررسی اندیشه های امام خمینی(ره) در دانشگاه باندونگ

دکتردینا سلیمان، تحلیلگر ژئوپلیتیک گفت : امام خمینی مقاومت در برابر نوامپریالیسم را احیا کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باندونگ، پورنا وارتا – همکاری بین رایزنی فرهنگی ایران در جاکارتا و اتاق ایران، برنامه مطالعاتی عرفان روان درمانی دانشکده اصول الدین و اتاق ایران دانشگاه اسلامی دولتی سونان گونونگ جاتی باندونگ سمینار ترکیبی را با موضوع « بررسی نگرش وحدتی اندیشه های امام خمینی با تاکید بر اتحاد مسلمین ( عادی سازی روابط ایران و عربستان سعودی برای آینده » روز پنجشنبه، 9 ژوئن 2023 بنابر با 18 خرداد ماه جاری در تالار اصلی دانشکده برگزار کرد.

دکتر دینا سلیمان، کارشناس خاورمیانه و  استاد روابط بین الملل دانشگاه پادجاجاران، باندونگ  ابراز کرد، «امام خمینی موفق شد انقلاب اسلامی ایران را بسیج و رهبری کند که تأثیر آن تنها محدود به سطح داخلی ایران نبود». نویسنده چندین کتاب در زمینه مسائل خاورمیانه افزود، «امام خمینی در انقلاب اسلامی ایران سه تغییر ایجاد کرد. اول در سطح داخلی خود ایران. دولت ایران از کشوری که در اصل تابع قدرت های خارجی بود به کشوری مستقل و خودکفا تبدیل شد. با وجود اینکه ایران از دهه 1980 تاکنون توسط آمریکا تحریم شده است، ایران همچنان در زمینه‌های مختلف، علمی، فناوری، اجتماعی، فرهنگی پیشرفت میکند.

دوم، در سطح جهان اسلام. امام خمینی تحولات پویایی در مبارزه برای دفاع از فلسطین به وجود آورد. در آن زمان به نظر می رسید جهان اسلام از وضعیت فلسطین به تنگ آمده، در مقابل صهیونیست ها شکست خورده است، اما امام خمینی (ره) شور و اشتیاق و توجه جهان اسلام را به فلسطین زنده کرد. سیاست خارجی ایران نیز از ابتدا موضوع فلسطین را به محور مبارزه با استبداد تبدیل کرده است. ثالثاً، در سطح بین‌المللی، امام خمینی (ره) از طریق انقلاب اسلامی ایران، جنبه‌هایی از معنویت‌گرایی را در روابط بین کشورها معرفی کردند که نقطه مقابل ماتریالیسم غربی است. این مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه اندونزی (Indonesia Center for Middle East Studies) در ادامه گفت، "در آن زمان و حتی تا کنون، درک مادی گرایانه ای وجود دارد که در مطالعه روابط بین الملل تلقین شده است، مبنی بر اینکه کشورها تمایل دارند به دنبال منافع خود باشند و به نظر می رسد، اقدامات نئو امپریالیسم آمریکا/غرب که همچنان به بهره برداری از ثروت طبیعی کشورهای جهان سوم ادامه می دهد، توجیه می کنند. امام خمینی روحیه مقاومت در برابر نو امپریالیسم و ​​استبداد را احیا کرد و بالا برد. این روحیه توسط کشورهای مختلف جهان سوم پذیرفته شده است، هرچند کشورهای اسلامی نیستند، مثلا کشورهای آمریکای لاتین و آفریقا. زیرا در اصل ما با همان دشمن مشترک روبرو هستیم، یعنی غرب که به تلاش برای تداوم کنترل خود بر منابع طبیعی در کشورهای جهان سوم ادامه می دهد. دوم و سوم همان چیزی است که در آن زمان پویایی های ژئوپلیتیکی جهان امروز را هدایت می کند که از آن به عنوان «چرخش تاریخی» به سمت چند قطبی یاد می شود. کشورهای جهان سوم، در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، به طور فزاینده ای جرات مخالفت با ایالات متحده را دارند. در سوریه، نیروهای مقاومت موفق به شکست پروژه سرنگونی داعش در سوریه شدند و شاهد هستیم که کشورهای عربی شروع به جرات رویارویی در برابر غرب پیدا کرده‌اند که با عادی‌سازی روابط ایران-عربستان، عربستان-سوریه و اتحادیه عرب نشان می‌دهد. حتی روسیه و چین نیز برای مشارکت در این تغییر ژئوپلیتیکی نقش ایفا می کنند، زیرا ایالات متحده بیش از پیش ضعیف شده است.

به غیر از دکتر دینا و سلیمان، دو سخنران دیگر، محمدرضا ابراهیمی (رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران) و پروفسور دکتر الفیه (معاون رئیس دانشگاه برای همکاری و توسعه دانشگاه) و دودو ویداردا (مسؤول اتاق ایران) به عنوان مدیر برنامه حضور داشتند. این رویداد که توسط دکتر وحی الدین، رئیس دانشکده اصول الدین به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی (ره) برگزار شد.

استاد تمام وقت دانشگاه اسلامی دولتی باندونگ: ایران - عربستان متوجه هستند، رویارویی با هم دیگر برای جهان اسلام بسیار مضر است

باندونگ، پورنا وارتا – همکاری بین رایزنی فرهنگی ایران در جاکارتا و اتاق ایران، برنامه مطالعاتی عرفان روان درمانی دانشکده اصول الدین و اتاق ایران دانشگاه اسلامی دولتی سونان گونونگ جاتی باندونگ سمینار ترکیبی را با موضوع «روحیه سی و چهارمنی مراسم سالگرد رحلت امام خمینی و عادی سازی روابط ایران و عربستان سعودی برای آینده وحدت امت» روز پنجشنبه، 9 ژوئن 2023 بنابر با 18 خرداد ماه جاری در تالار اصلی دانشکده برگزار کرد.

پروفسور دکتر الفیه با حضور به عنوان یکی از سخنرانان گفت، «قطع روابط دیپلماتیک بین عربستان سعودی و ایران که در سال 2016 به دلیل بحران دیپلماتیک پس از اعدام روحانیون شیعه رخ داد، در مارس 2023 با میانجی چین پایان یافت. عادی سازی روابط دیپلماتیک برای بسیاری جهت کاهش تنش ها و افزایش ثبات در منطقه خاورمیانه امیدوار کننده است.

این استاد تمام وقت روانشناسی که به عنوان معاون دانشگاه در زمینه همکاری و توسعه دانشگاه فعالیت می کند، ادامه داد، "تهران و ریاض می دانند که برای هفت سال، این روحیه تقابل و رویارویی آسیب های جبران ناپذیری به جهان اسلام و منطقه و همچنین دو کشور آنها وارد کرده است. احیای روابط عربستان و ایران باید مورد استقبال قرار گیرد. امید است همکاری های دو کشور برای منطقه به ویژه در حوزه های امنیتی و رفاهی مفید باشد. این توافق می تواند بر بازارهای جهانی انرژی تأثیر بگذارد زیرا هر دو کشور تولیدکنندگان عمده نفت و گاز هستند."

عادی سازی عربستان سعودی و ایران بهترین فرصت برای مسلمانان تا درگیری های داخلی را سریع فراموش کنند و بعد، مسلمانان جهان نیرویی برای جلوگیری از انواع موانع و تحریکات غرب ایجاد کنند.

 این نویسنده حوزه روانشناسی و مشاوره در پایان توصیه کرد، "در گرامیداشت سالگرد رحلت امام خمینی (ره) مهم است که روحیه ارزش های امام خمینی (ره) از جمله تسلیم شدن در برابر حق و حقانیت، کنترل خشم، مایوس نشدن، دعای مستمر، شکرگزار نعمت های خدا و سعی در نرمی رفتار و گسترش مهربانی و ابراز شفقت، احیا و اجرا شود."

مهم‌ترین چیز این است که به جای تأکید بر تفاوت‌ها، اصل با هم بودن را برجسته کنیم. در سطح جهانی، کشورهای اسلامی باید برای پیشرفت و تمدن اسلام، اخوت یا برادری اسلامی را افزایش دهند، از جمله با افزایش روابط دوجانبه و بهینه سازی نقش در سازمان کشورهای عربی و سازمان کنفرانس اسلامی. در پایان وبینار حضوری و مجازی محمدرضا ابراهیمی رایزن فرهنگی کشورمان هم با یاد نام امام خمینی گفت : امام خمینی زنده است چرا که اندیشه و رسالتش زنده است. ابراهیمی با اشاره به اینکه حضرت امام خمینی اسلام و سنت های اسلام را زنده کرد افزود: امام خمینی منادی وحدت در جهان اسلام بود. اکر پیام ها و سخنرانی های آن عزیز را بررسی کنید امام در هیج نوشتاری یا سخنی ، مخالفت با وحدت جهان اسلام نداشت. بلکه این شیاطین و دولت های غربی بودند با ایجاد اختلاف در برهم زده وحدت جهان اسلام نقش آفرینی کردند. رایزن فرهنگی کشورمان در پایان افزود : بعد از رحلت حضرت امام خمینی ره جانشین به حق ایشان ، یعنی حضرت آیت الله خامنه ای راه و مسلک امام عظیم اشان را ادامه دادند و هیچگونه تحریف و تغییری دراین مسیر صورت نگرفت .   

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved