-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/04/11 - 06:38
  • 711
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اجلاس ذاکران حسینی در کراچی

اجلاس ذاکران حسینی به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی برگزار و ذاکران حسینی ایالت سند پاکستان با قرائت اشعار و مرثیه سرایی، ارادت خود را به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) ابراز کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی و با همکاری مجلس ذاکرین امامیه پاکستان، اجلاس ذاکران حسینی با حضور یکصد نفر از برگزیدگان ذاکران حسینی ایالت سند پاکستان در سالن کتابخانه خانه فرهنگ کشورمان برگزار شد.

سعید طالبی‌نیا، وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی با نقل شرایط و وظایف خطبای حسینی از کتاب ارزشمند البکاء للحسین نوشته مرحوم آیت‌الله میرجهانی گفت: ذاکران حسینی باید الگوی شایسته‌ای در اندیشه و رفتار و گفتار خود برای جامعه باشند.

وی افزود: اتصال به مبدأ توحید، اخلاص در خطابه، دوری از مطامع دنیوی، پرهیز از تکبر و غرور و خودبینی، رعایت آداب اسلامی، همواره با وضو بودن، یاد نیک از علما و سایر وعاظ و ذاکرین، به زبان مردم و در حد فهم آنان حرف زدن، رعایت نماز اول وقت، برای خوشامد مخاطب سخن نگفتن، دوری از تملق و نیش و کنایه در خطابه، مغرور و مغموم نشدن از مدح و ذم مردم، کوتاه سخن گفتن، دوری از بیان اخبار و روایات ضعیف، مردم را از رحمت خدا مأیوس نکردن، مردم را از عذاب خدا ایمن نکردن، عامل به گفته‌های خود بودن، تمجید از افراد شایسته، سخن گفتن ملایم با مخالفان دین و مذهب، بیان مطالب مهم تر به حال مردم و دوری از افراد و اماکن مشکوک و مورد اتهام از اصلی ترین شرایط و وظایف ذاکران حسینی است.

وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خطیر بودن موقعیت مذهب شیعه در زمان کنونی و رسالت عظیم سخنرانان مراسمات حسینی و شاعران و مداحان مکتب عاشورایی گفت: ما در یک پیچ تاریخی مهم به سر می‌بریم و آن؛ تقابل تمام اسلام در مقابل تمام کفر است و اگر اشتباه بکنیم، اسلام سیلی بزرگی خواهد خورد و تا قرن‌ها عقب خواهیم رفت.

وی ادامه داد: ما اگر درست و عاقلانه حرکت کنیم، این سیلی را جبهه کفر خواهد خورد و زمینه برای ظهور عاجل و تشکیل حکومت امام مهدی ارواحنا فداه فراهم می‌شود؛ پرچم‌دار این حرکت تاریخی، رهبر معظم انقلاب است.

طالبی‌نیا تأکید کرد: شرط پیروزی در این جبهه تمام عیار و عبور افتخار آمیز از این پیچ تاریخی، داشتن نگاه راهبردی و آینده نگری و دوری از دمیدن در آتش اختلافات مذهبی و تلاش برای گسترش و تقویت خیمه اسلام اعم از شیعه و سنی با هدف تشکیل تمدن بزرگ اسلامی است.

زاهدعلی زاهدی، رئیس دانشکده معارف دانشگاه دولتی کراچی گفت: هدف قیام امام حسین(ع) از وصیت‌نامه‌ای که ایشان برای برادرش محمد بن حنفیه نوشته بودند واضح است. سید الشهداء در آن وصیتنامه فرمودند: من برای رسیدن به مقام و مال دنیا و فساد و ستم در جامعه اسلامی قیام نکرده‌ام، من فقط برای اینکه جامعه اسلامی را اصلاح کنم قیام کرده‌ام. اراده دارم تا امر به معروف و نهی از منکر کنم و به روش جدّم و پدرم علی ابن ابی طالب علیه السّلام رفتار کنم.

وی ابراز کرد: ما باید بگونه‌ای ذکر و یاد امام حسین علیه السلام را برگزار کنیم که همه مستعضعفان جهان زیر پرچم آن حضرت جمع شوند.

آیت الله سیدرضی جعفر نقوی،از علمای کراچی دیگر سخنران این مراسم گفت: امروز شخصیت‌های مهی از ذاکران سیدالشهداء در این مجلس حضور پیدا کردند که قرار است در ایام محرم الحرام که نزدیک است ذاکری کنند.

وی افزود: در مجالس تنها به بیان فضایل اهل بیت علیهم السلام اکتفا نکنید؛ چون فضایل می‌تواند مجمع بیشتری را جلب کند ولی نمی‌تواند مردم را به هدف اصلی برساند. درست است ذکر فضایل هم خوب است و ثواب دارد ولی هدف اصلی مجالس عزاداری تربیت فکری و عملی عزاداران امام حسین علیه السلام است.

نثاراحمد قلندری، رئیس مجلس ذاکرین امامیه پاکستان گفت: شهادت امام حسین علیه السلام بخاطر دین اسلام بود لذا ذکر حسین جز لاینفک دین اسلام است. ما بدلیل پیروی از حسین علیه السلام که در اصل پیروی از دین است مستحق بهشت می‌شویم.

در ادامه این مراسم، ده تن از ذاکران حسینی با قرائت اشعار و مرثیه سرایی ارادت خود را به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه السلام ابراز کردند.

برپایی نمایشگاه کتاب از آثار تألیفی و ترجمه‌ای خانه فرهنگ کشورمان در کراچی و اهداء کتاب که مورد استقبال ذاکران نیز قرار گرفت از دیگر بخش‌های جذاب این مراسم باشکوه بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved