آموزش قرآن و مطالعات اسلامی در دانشگاه «احمدو الخدیم» سنگال
رئیس بخش آموزش دانشگاه شیخ «احمدو الخدیم» سنگال در دیدار با هیئت ایرانی اظهار کرد: در این مجتمع، ابتدا فراگیران به حفظ جزء ۳۰ قرآن میپردازند و پس از آن در بخشهای مختلف علمی مانند واحد مطالعات اسلامی و زبان و ادبیات عربی مشغول تحصیل میشوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات به نقل از ایکنا از سنگال، حسین اسدی، نماینده منطقهای جامعة المصطفی(ص) العالمیه در منطقه سنگال و سه نفر از اساتید این دانشگاه با مسئولان «دانشگاه شیخ احمدو الخدیم» CCAK در ۱۱ کیلومتری «مسجد بزرگ» طوبی بازدید و با رئیس آن «الحاج احمد بدوی» و تعدادی از اساتید آن دیدار کردند.
«شیخ محمد فاضل»، رئیس بخش آموزش دانشگاه شیخ احمدو الخدیم طی سخنانی در این دیدار اظهار کرد که در این مجتمع، ابتدا فراگیران به حفظ جزء ۳۰ قرآن میپردازند و پس از آن در بخشهای مختلف علمی مانند واحد مطالعات اسلامی و زبان و ادبیات عربی، واحد علوم کشاورزی و فنآوری مواد غذایی، واحد فنآوری و مشاغل، انستیتو عالی علوم و مشاغل سلامت، انستیتو زبانها و مشاغل چاپ و نشر کتب، انستیتو قرآن، بخش مدارس مدرن و مرکز آموزش فنی و حرفهای به تحصیل میپردازند.
«محمد موسی فال»، رئیس واحد آموزش تحقیقات فناوری دانشگاه نیز گفت که شیخ محمدو منتقی امباکه، رهبر طریقه مریدیه، نه تنها بر آموزش علوم قرآنی، بلکه بر توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه تأکید دارد و برای انجام این امر رشتههایی را برای این که در آینده فارغالتحصیلان بتوانند در زمینه ایجاد مشاغل و کارآفرینی فعال شوند در زمینه مکانیک، صنعت غذایی و صنایع دستی و ... در نظر گرفتهایم.
وی افزود: همچنین در زمینه اقتصاد و بازرگانی، انفورماتیک و ارتباطات و هوش مصنوعی، کشاورزی، دامپروری، اصلاح نباتات بومی نیز رشتههایی داریم. انستیتو علوم پزشکی را نیز قصد داریم فعال کنیم که در زمینه آموزشهای پزشکی و مبارزه با بیماریها مانند کووید ۱۹ خواهد بود.
محمد موسی فال تصریح کرد: بخشی از این مجتمع با نام «انستیتو مجالس» دارای سه دوره سه ساله برای اخذ دیپلم تا مرحله لیسانس در نظر گرفته شده و ضمن آموزش علوم اسلامی و زبان و ادبیات عربی برای رشته کارشناسی ارشد علوم اسلامی و عربی دانشجو میپذیرد.
در ادامه حاج احمد بدوی، رئیس دانشگاه اظهار کرد: ما میخواهیم دانشجویان همراه با یادگیری قرآن و علوم قرآنی بتوانند آموزش شغلی را بگذرانند و از این ادغام دروس قرآن و فراگیری شغل، افرادی مفید برای جامعه سنگال تربیت شوند.
سپس حسین اسدی از دانشگاه المصطفی گفت: امید است در آینده، در منطقه آفریقا به عنوان الگوی برتر آموزشی دانشگاهی معروف شود. البته این از اندیشه والای رهبر طریقه مریدیه است که پروژه بزرگ ایجاد دانشگاه را برای مردم سنگال و مسلمانان برنامهریزی و اجرایی کرده است.
وی همچنین افزود: این امکان و ظرفیت وجود دارد که بین دانشگاه المصطفی و دانشگاه «شیخ احمدو الخدیم» همکاریهای مشترک را سازماندهی کرد.
اسدی به وجود رشتههای درسی دانشگاه المصطفی که در راستای پروژههای درسی دانشگاه شهر طوبی است، اشاره کرد که ادامه تحصیل آن تا مقطع دکتری وجود دارد.
نظر خود را بنویسید.