آشنایی اساتید و دانشجویان دانشگاه دولتی آرابائف با فرهنگ ایرانی
اساتید و دانشجویان دانشگاه دولتی آرابائف قرقیزستان با فرهنگ و هنر، دستاوردها و پیشرفتهای ایران به ویژه حضور مؤثر و چشمگیر زنان در عرصه فعالیتهای اجتماعی آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت فرارسیدن روز جهانی زن، نشست پرسش و پاسخ با حضور خانم مهدیه محمدتقیزاده، مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی و اساتید و دانشجویان دانشگاه دولتی آرابائف در محل اتاق زبان فارسی دانشکده زبانهای خارجی این دانشگاه برگزار شد.
در این نشست که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان و با همکاری دانشگاه آرابائف برگزار شد، رئیس دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه آرابائف، ابوذر طوقانی، رایزن فرهنگی ایران، مجید رضایی، استاد زبان فارسی این دانشگاه و تعدادی از اساتید و دانشجویان این دانشکده حضور داشتند که پس از ارائه سخنرانی کوتاهی از سوی محمدتقیزاده در خصوص وضعیت زنان در جامعه ایران پس از انقلاب اسلامی جلسه پرسش و پاسخ صورت گرفت.
محمدتقیزاده، مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی، گفت: فرهنگهای مشترک دو کشور به ما کمک میکند تا بتوانیم برنامههای حضوری یا مجازی در موضوعات زنان برگزار کنیم. من با حجاب چادر در کشور شما حضور پیدا کردم تا مبلغ و مبین این پیام باشم که زنان ایرانی حتی با این حجاب هم میتوانند پیشرفت خود را در سطح جهانی داشته باشند. گرچه این حجاب مرسوم ما در جامعه است اما تنها نوع حجاب در جامعه ما نیست و با سایر انواع حجاب هم زنان ما در جامعه میتوانند آزادانه فعالیت کنند.
وی ابراز کرد: برقراری عدالت جنسیتی در تمامی حوزهها در ایران مدنظر است و در تمامی رشتهها و حوزهها زنان میتوانند فعالیت کنند مگر در جایی که ثابت شود این مشاغل با خلقیات و خلقیات روحی و جسمی زنان سنخیتی ندارد.
محمدتقیزاده افزود: در بخش خصوصی هم، زنان هیچ منعی برای فعالیت ندارند از مشاغل خرد خانگی تا عضویت در هیأت مدیره شرکتها و مدیرعاملی شرکتهای دانش بنیان. در جامعه ما رهبری الگوی جدیدی را برای زنان تعیین کردهاند با عنوان الگوی سوم. الگوی سوم یعنی الگویی که نه شرقی است و نه غربی.
وی در ادامه سخنانش، یادآور شد: در شریعت و قوانین ما، زنان به هیچ وجه مجبور به فعالیت در خانه نیستند و آنچه انجام میدهند از سر مهر و لطف آنان است. امیدواریم با این تبادلات علمی و فرهنگی بتوانیم به تصویر واقعی و درستی از جایگاه زنان و خانواده در جامعه دو کشور برسیم.
رئیس دانشکده زبانهای خارجی دانشگاه دولتی آرابائف نیز در سخنان خود، بیان کرد: با سفرهایی که به ایران داشتیم دریافتیم تصور ما با واقعیت زنان ایران بسیار فاصله دارد. خوشحالیم که امروز در خدمت شما هستیم و میتوانیم با فرهنگ و هنر، دستاوردها و پیشرفتهای ایران به ویژه حضور مؤثر و چشمگیر زنان در عرصه فعالیتهای اجتماعی آشنا شویم.
در پایان این نشست صمیمی، اساتید و دانشجویان شرکت کننده ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری این نشست درخواست کردند چنین برنامههایی به صورت مداوم برگزار شود.
انتهای پیام/