ایرانشناس مشهور کتابخانه شخصی خود را به گنجبخش پاکستان اهداء کرد
رضاءالله عارفنوشاهی، از بزرگترین و مشهورترین اساتید زبان فارسی و ممتازترین ایرانشناس و نسخهشناس پاکستان، کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه گنجبخش مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان اهداء کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مراسمی که 5 مهرماه با امضای توافقنامهای برگزار شد، رضاءالله عارفنوشاهی، از بزرگترین و مشهورترین اساتید زبان فارسی و ممتازترین ایرانشناس و نسخهشناس پاکستان، کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه گنجبخش مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان اهداء کرد.
این کتابخانه شخصی که بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب به زبان فارسی در خود جای داده است، حاصل ۵۰ سال تلاش علمی آموزشی و پژوهشی عارفنوشاهی است.
وی که از آغازین روزهای نوجوانی با زبان فارسی آشنا شده تا به امروز که در آستانه ۷۰ سالگی قرار دارد، عمر خود را در خدمت به زبان فارسی سپری کرده است.
عارفنوشاهی دکترای زبان و ادبیات فارسی خود را از دانشگاه تهران کسب کرده و سالیان بیشماری به فهرست نویسی نسخ خطی در شبه قاره هند و پاکستان مشغول بوده است.
یکی از ارزشمندترین خدمات عارفنوشاهی، تدوین «کتاب شناسی آثار فارسی چاپ شده در شبه قاره هند» است که از اولین کتب چاپی در سال ۱۷۸۱ در کلکته تا آخرین آنها در سال ۲۰۲۳ جمع آوری و در هفت جلد توسط انتشارات میراث مکتوب به چاپ رسیده است.
مجید مشکی، رایزن فرهنگی کشورمان و سرپرست مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان در این مراسم ضمن تقدیر از تلاشهای علمی و فرهنگی عارفنوشاهی از اقدام اخیر ایشان در اهدای کتابخانه شخصی خود به کتابخانه گنج بخش مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان تجلیل کرد.
وی اظهار داشت: این اقدام خداپسندانه استمرار سنت حسنه بزرگان علم و ادب و فرهنگ در وقف یا اهدای گنجینههای خود به مراکز علمی و فرهنگی، جهت استفاده عموم است و جناب آقای دکتر نوشاهی که تمام عمر خود را در خدمت به زبان فارسی و پاسداشت از گنجینههای ادبی این زبان سپری کردند، امروز برگ زرین دیگری به دفتر پرافتخار زندگی خویش افزودند که امیدواریم خداوند متعال تا هر زمان که این گنجینه برپاست، رحمت و برکات خود را به این مرد بزرگ نازل فرماید.
مشکی از برپایی مراسم بزرگداشت خدمات علمی و فرهنگی عارفنوشاهی خبر داد و ابراز امیدواری کرد این مراسم هرچه زودتر و همزمان با افتتاح رسمی گنجینه عارفنوشاهی در مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان برگزار شود.
نظر خود را بنویسید.