-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/16 - 09:30
  • 218
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

«پروژه تمدن اسلامی بر اساس دیدگاه امام خامنه ای»

در چارچوب گفتگوهای فرهنگی برگزار شده قبلی توسط مرکز تمدن پیشرفت اسلامی، و در ادامة موضوعات مطروحه، روز پنج‌شنبه 10 اسفند ماه 1402، نشستی به‌منظور بحث و بررسی دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در رابطه با تمدن اسلامی، در محل اصلی این مرکز در بیروت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست از رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان جهت سخنرانی تحت عنوان«پروژه تمدن اسلامی بر اساس دیدگاه امام خامنه ای» دعوت به‌عمل آمد. این نشست با حضور جمعی از روحانیون، اندیشمندان، سیاستمداران، فرهنگیان و همچنین نمایندگانی از رسانه‌های گروه های لبنانی و خارجی برگزار شد.

مجری نشست آقای قاسم قصیر طی سخنانی کوتاه به حضار خوش‌آمد گفته و سپس رئیس مرکز تمدن پیشرفت اندیشه اسلامی آقای شیخ محمد زراقط به ایراد سخنرانی پرداخت.

محمد زراقط طی سخنانی کوتاه رایزن فرهنگی را به حضار معرفی و ایشان را یکی از چهره‌هایی که از تحصیلات علمی بالایی برخودار می‌باشد معرفی نمود. و همچنین فعالیت‌های گوناگون رایزن فرهنگی در زمینه‌های مختلف بویژه فرهنگی را مورد ستایش قرار داد. نامبرده اظهار داشت که اهمیت پرداختن به اندیشه مقام معظم رهبری یکی از مهمترین موضوعاتی است که سخنران ما به آن اهمیت ویژه‌ای قائل است.

آقای قاسم قصیر مجری برنامه در سخنرانی کوتاهی جنگ غزه را محور سخنان خود قرار داده و به جنایت‌های مرتکب شده توسط رژیم صهیونیستی و کشتارهای دسته‌جمعی که در تاریخ بشریت کم سابقه می‌باشد، و همچنین استواری مردم غزه در برابر تحمل این فاجعه انسانی وحشتناک اشاره کرد.

آقای قصیر چگونگی استفاده از تجربه انقلاب اسلامی در ایران و راهنمایی های حکیمانه مقام معظم رهبری در مدیریت کشور و نیز دیدگاه معظم له در رابطه با تمدن اسلامی، را مطرح و اظهار داشت که فداکاری‌های محور مقاومت و دستاوردهای آن، بهترین فرصت را ایجاد نموده تا با تبلیغات سیاسی گسترده‌ای که پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 علیه مسلمانان آغاز و سپس به مرحله‌ی اجرا گذاشته شد را مقابله و در راستای ارائه یک پروژه‌ی تمدنی اسلامی کامل آن را ارائه نمائیم. وی افزود که رایزن محترم فرهنگی شایسته‌ترین کسی است که قادر به ارائه و توضیح چنین پروژه‌ای که در جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، می‌باشد.

سپس رایزن فرهنگی سخنان خود را با عنوان «پروژه تمدن اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب اسلامی امام خامنه ای» ایراد نمود. ایشان در سخنان خود تأکید نمود که مقام معظم رهبری یک پروژه کاملی در رابطه با مفهوم تمدن اسلامی را ارائه نموده و به آن اهمیت ویژه‌ای قائل می‌باشند. زیرا الگوی اسلامی برای نظام‌سازی و جامعه‌سازی همان هدفی است که در ساخت جامعه و شکل عمومی آن اثر بزرگی از خود به جا گذاشته و در نهایت تنظیم‌کننده زندگی انسان‌ها به شمار آمده و باعث ارتقای آن می‌باشد.

رایزن فرهنگی افزود که یک تصور نادرستی از انقلاب اسلامی در اذهان وجود دارد، زیرا آنان انقلاب اسلامی را یک رویداد گذرا دانسته که در سال 1358 پس از بازگشت حضرت امام خمینی(ره) از مکان تبعید خود در فرانسه به پایان رسید. و این تصور با اهداف والای انقلاب اسلامی که در اندیشه حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) وجود داشته و در راستای رسیدن به این هدف فداکاری‌های زیادی از خود به جا گذاشته‌اند، مغایرت زیادی دارد. زیرا معنای انقلاب فراتر از یک قیام مردمی است که در برابر ظلم و بی‌عدالتی صورت گرفته و سپس پیروز شده است. معنای آن شامل پروژه‌ای کاملی می‌باشد که کلیه‌ مفاهیم پیشین را دگرگون و باعث یک تحول ریشه‌ای در جامعه شده است. و مقام معظم رهبری همواره جوانان را به تقویت مفاهیم انقلاب اسلامی در درون خود تشویق نموده که مشارکت در انتخابات یکی از  مهمترین جلوه‌های آن می‌باشد. زیرا انتخابات هر فرد را قادر به مشارکت در امور حاکمیت خود ساخته و هر فرد را قادر به تعیین سرنوشت خود می‌نماید.  و این یکی از راه‌هایی است که مفهوم مردم سالاری را مطرح و جوانان را قادر به دست‌یابی به خواسته‌های خود می‌سازد.

رایزن فرهنگی افزود که که انقلاب یک فرآیند مستمر و دارای مراحلی است که در یک شب اتفاق نخواهد افتاد بلکه انقلاب اسلامی پروژه‌ای است که مستلزم سپری شدن پنج مرحله اساسی می‌باشد:  

  1. -    مرحله بیداری اسلامی یا مرحله انقلاب اسلامی که هدف آن سرنگونی رژیم طاغوت و زمینه‌سازی برای تأسیس نظام نوین اسلامی می‌باشد. این مرحله که آسان‌ترین مرحله بشمار می‌رود، در طی دوران آن مردم سختی‌های زیادی را متحمل خواهند شد.
  2. -    مرحله بنیانگذاری نظام نوین اسلامی؛ که جهان‌بینی توحیدی را به‌عنوان مبنای تفکر خود قرار داده و در قالب آن مؤسسات و نهادهای گوناگونی تشکیل می‌شود. این امر بر دو رکن أساسی استوار است: مردم از طریق انتخابات و دین در چارچوب شریعت اسلام، به این کار اقدام می کنند. زیرا آنچه به عنوان حاکمیت مردمی دینی شناخته شده است، مانند نظام حکومتی در زمان پیامبر اکرم(ص) و مرحله امامت امیر المؤمنین(ع) همان منشأ و خاستگاه دولت است که از اساسی‌ترین نیازهای جامعه به‌شمار می‌رود و همه مخلوقات را در مسیر کمال شایسته پرورش می‏دهد.
  3. -    مرحله ایجاد دولت اسلامی که قادر به تشکیل و مدیریت مؤسسات و نهادهای سیاسی و اداری کشور می‌باشد. در این زمینه اشاره می‌شود که هیچ تضادی بین انقلاب و دولت وجود ندارد زیرا ایجاد دولت یکی از عناوین اساسی است که انقلاب در صدد آن بوده و ساختن دولت را یکی از لازمه‌های تحقق انقلاب و جامعه‌ی نمونه اسلامی می‌داند. انقلاب دولت را می‌سازد و دولت باید انقلابی باشد. و مهمترین شرط برقراری آن عدالت و تقوای جامعه است.
  4. -   مرحله شکل‌گیری جامعه و کشور اسلامی به گونه‌ای که مقررات و روابط مسئولان و مردم، اسلامی شود زیرا عملکرد دولت تأثیر زیادی بر عملکرد کل جامعه داشته و تأسیس دولت و کشور نمونه می‌بایست بر  اساس آموزه‌های اسلامی طراحی گردد.
  5. -    مرحله شکل‌گیری امت اسلامی و تمدن بین‌الملل اسلامی و این بالاترین هدفی است که برای دستیابی به آن تلاش می شود. تمدن اسلامی با مفهوم گسترش انقلاب پیوند خورده است زیرا هدف انقلاب اسلامی، تمدن اسلامی است که با وجود آمدن جامعه اسلامی زمینه برای گسترش تمدن اسلامی طراحی و با ارائه الگوی حکومت إسلامی، در سراسر جهان به نحوی منتشر خواهد شد که جهانیان خود را جزئی از این تمدن دانسته و از آن پیروی می‌کنند. این مرحله همان مرحله‌ایست که مقدمات ظهور حضرت بقیه‌الله الأعظم(عج) را فراهم ساخته و با توکل به خداوند متعال و پیروی از احکام الهی و تقوای فردی و اجتماعی، مرحله ظهور نزدیک‌تر خواهد بود.

رایزن فرهنگی افزود که هم‌اکنون جمهوری اسلامی ایران به مرحله سوم، مرحله ساختن دولت اسلامی، رسیده است و سپس به شرح ویژگی‌های تمدن اسلامی که جایگزین تمدن غربی که در جهان امروز خلأ آن آشکار است را مطرح و به نکات ذیل اشاره نمود:

  1. -    عقلانیت و علم که پایه‌های اولیه هر تمدنی می‌باشد.
  2. -    رابطه بین بشر باید بر أساس نگاه معنوی، اخلاقی و انسانی به یکدیگر تنظیم شود. زیرا اخلاص، بردباری و کمک به نیازمندان که در غرب کاملاً مفقود می‌باشد أساس روابط انسانی بوده که در حل و فصل مشکلات فرد و جامعه اثر فراوانی دارد.
  3. -    آزادی و استقلال به معنای رهایی خویش از ظلم و ستم غربیان ستمگر
  4. -    حاکمیت مردمی از طریق ایجاد حکومت‌های شکل گرفته توسط ملت
  5. -    رفاه و پیشرفت جامعه از طریق استفاده از ثروت‌های عمومی که خداوند متعال به سرزمین‌های اسلامی عطا فرموده تا بتوان با سرمایه‌گذاری‌های درست کلیه‌ی نیازهای جامعه را تولید و به حالت خودکفایی کامل دست یافت.
  6. -     حاکمیت عدالت و قانون در جامعه.
  7. -    جهاد و مقاومت در برابر شیاطین و دشمنان که همواره بشریت را زیر ظلم و ستم خود قرار داده. زیرا دفاع از مظلوم شرط تحقق تمدن اسلامی محسوب می‌گردد.

 

رایزن فرهنگی در پایان با بیان اینکه جهان در آستانه یک تحول بزرگ به سر می‌برد اظهار داشت که آینده اسلام روشن خواهد بود و همگان را برای استقبال آن مرحله دعوت نمود. سپس رایزن فرهنگی از حضار بابت حضور و استماع تشکر و قدردانی نمود و به سئوالات آنان پاسخ‌ داد.

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved