logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/10 - 10:08
  • 494
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش «گفت‌وگوی ادیان و مذاهب؛ همزیستی مسالمت آمیز»

نخستین همایش بین‌المللی «گفت‌وگوی ادیان و مذاهب؛ همزیستی مسالمت آمیز» با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تالار بزرگ امام رضا علیه السلام دانشگاه سیستان و بلوجستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین همایش بین‌المللی «گفت‌وگوی ادیان و مذاهب؛ همزیستی مسالمت آمیز» 8 اسفندماه با همکاری چندین نهاد علمی و فرهنگی کشورمان از جمله مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تالار بزرگ امام رضا علیه السلام دانشگاه سیستان و بلوجستان برگزار شد.

در این همایش، علاوه بر اساتید دانشگاه سیستان و بلوچستان، تعدادی از اندیشمندان از دیگر کشورها و مجامع علمی جمهوری اسلامی ایران شرکت و مقالات خود را ارائه کردند.

علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و قربان علمی، دانشیار گروه ادیان و عرفان دانشگاه تهران از جمله حاضرین و سخنرانان این همایش بودند.

این همایش با هدف ترغیب محققان، اساتید و دانشجویان علاقه‌مند و پژوهشگر در حوزه گفت‌وگوی ادیان و مذاهب در موضوعات متنوع برنامه ریزی شد که با وصول 135 مقاله به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی) در دو نوبت صبح به صورت سخنرانی‌های محوری و عصر با ارائه تعدادی از مقالات برگزیده اجرا شد.

بعد از ارائه گزارش حکیمی‌فر، دبیر علمی همایش در نوبت صبح این همایش، حجت‌الاسلام بامری، مسئول استانی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، لگنهاوزن، استاد فلسفه، حمامی لاله‌زار، مرجع کلیمیان ایران، مولوی نذیر احمد سلامی، نماینده مردم استان سیسنان و بلوچستان در مجلس خبرگان، ابراهیمی دینانی، استاد فلسفه، قربان علمی، مدیر گروه ادیان و عرفان دانشگاه تهران، حسین جهانتیغ، عضو هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و ابوالفضل احمدزاده، دادیار حقوق عامه سخنرانی خود را ارائه کردند.

در نوبت عصر، مقالات برگزیده توسط نویسندگان به صورت حضوری و مجازی ارائه شد و با جمع بندی برنامه‌های همایش توسط ابراهیم نوری، معاونت فرهنگی دانشگاه و رئیس همایش ادامه یافت.

در انتهای بخش عصرگاهی همایش، بیانیه 8 ماده‌ای به منظور راهگشایی در برگزاری همایش‌های بعدی، صادر شد که از جمله آن می‌توان به بندهای ذیل اشاره کرد:

بهره مندی از اساتید دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفت‌وگوهای رسمی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها از سوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها

برگزاری نشست‌های تخصصی ادیان میان دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان و دانشگاه‌های شرق آسیا با همکاری و هماهنگی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها

تعیین دانشگاه سیستان و بلوچستان از سوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها به عنوان دانشگاه مادر برای گفت‌وگوهای فرهنگی و دینی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای شرق آسیا و ایجاد دبیرخانه ان در دانشگاه سیستان و بلوچستان 

پیگیری‌های اجرایی به صورت توافقی توسط دانشگاه سیستان و بلوچستان و مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها 

برگزاری دومین همایش گفت‌وگوی ادیان و مذاهب؛ همزیستی مسالمت آمیز (سال آینده) با همکاری مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در دانشگاه سیستان و بلوچستان

انتشار مقالات برگزیده این همایش در نشریات معتبر مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها 

تدوین درسنامه شیوه‌ها و مهارت‌های گفت‌وگوی ادیان با همکاری مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها

استفاده از اساتید مجرب و کار آزموده مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها برای ارائه درس شیوه‌ها و مهارت‌های گفت‌وگوی ادیان در دانشگاه سیستان و بلوچستان 

برگزاری کارگاه‌های آموزشی شیوه‌ها و مهارت‌های گفت‌وگوی ادیان از سوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها جهت انتقال تجارب به دست آمده در دانشگاه سیستان و بلوچستان

شایان ذکر است در بیانیه این همایش، دانشگاه سیستان و بلوچستان از سوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها به عنوان مرکز گفت‌وگوهای ادیانی و فرهنگی شرق آسیا تعیین شد که این مهم قابل توجه بود.

در پایان هم دبیر همایش از همه اساتید، پژوهشگران و شرکت کنندگان به خاطر حضور فعال آنان در هرچه بهتر برگزار شدن این همایش قدردانی کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved