همایش بینالمللی «مکتب نصرالله»؛ عراقچی: شهید نصرالله در کنار مقاومت به گفتوگو و تعامل دیپلماتیک باور داشت
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: شهید نصرالله در کنار مقاومت به گفتوگو و تعامل دیپلماتیک نیز، برای حفظ صلح و امنیت پایدار باور داشت و به راهحلهای عادلانه و همکاری با کشورها و نهادهای بینالمللی اهتمام میورزید. او به همان مهارت که مقاومت را هدایت میکرد، دیپلماسی را به پیش میبرد و حرکت او هم در عرصه جهانی و منطقهای و هم در عرصه داخلی لبنان مبتنی بر هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی بود.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در سخنرانی خود در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله»، ضمن درود به روح شهدا و رهبران مقاومت اظهار داشت: امروز گرد هم آمدهایم تا یاد و خاطره شهید سید حسن نصرالله، این رهبر بزرگ و استوار مقاومت را گرامی بداریم؛ شخصیتی که نه تنها برای لبنان، بلکه برای جهان اسلام و تمامی ملتهای آزادیخواه، نمادی از مقاومت، شجاعت و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز بود.
عراقچی گفت: شهادت او، ضایعهای بزرگ برای منطقه و جهان است، اما راه او و آرمانهای او همچنان زنده و پایدار خواهد ماند. شهید نصرالله، با شجاعت بینظیر خود، نقشی بیبدیل در تعریف جدیدی از مقاومت داشت که ریشه در ایمان او و در تعهد بیپایانش به عدالت و انسانیت داشت.
وی ادامه داد: سید حسن نصرالله، رهبری پیشرو و خستگیناپذیر، توانست معادلات منطقهای را دستخوش تغییرات اساسی کند. در دنیای امروز که روابط بینالملل بهطور فزایندهای پیچیده و چندوجهی شده است، شهید نصرالله با درک عمیق از مناسبات بینالمللی و توازن قوا، توانست مقاومت را به عاملی تأثیرگذار در معادلات منطقهای و حتی جهانی تبدیل کند. او یاد داد که چگونه بدون وابستگی به قدرتهای بزرگ میتوان مقاومت کرد، رو به جلو رفت و تأثیر گذار بود.
عراقچی تأکید کرد: رژیم صهیونیستی، با تداوم سیاستهای تجاوزکارانه و نقض مکرر حقوق بینالملل، نهتنها ثبات و امنیت منطقهای را به خطر انداخته است، بلکه چالشی جدی برای نظام بینالمللی مبتنی بر قوانین و هنجارها ایجاد کرده است. شهید نصرالله بارها به جهانیان نشان داد که رژیم صهیونیستی به دلیل سرکوبگریهای مستمر خود، تهدیدی برای امنیت نه تنها در منطقه بلکه در کل جهان است.
دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: حملات بیرحمانه به غیرنظامیان، تخریب زیرساختهای حیاتی و محاصرههای اقتصادی، نمونههایی از اقدامات این رژیم است که همگی میباید به عنوان جنایات جنگی تلقی شوند. شهید نصرالله با رویکرد بینظیر خود نشان داد که چگونه باید در برابر چنین تهدیدهایی ایستاد، و به ملتهای جهان آموخت که مقاومت، تنها راه دستیابی به عدالت و حقوق پایدار است.
وزیر امور خارجه ادامه داد: در شرایط کنونی، مسئولیت جامعه بینالمللی در قبال این بحرانها بیش از پیش است. سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بینالمللی باید با اتخاذ رویکردهای بیطرفانه و مبتنی بر عدالت، به وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بینالمللی عمل کنند. سید حسن نصرالله همواره بر این باور بود که بیتوجهی به جنایات رژیم صهیونیستی، پایههای عدالت بینالمللی را تضعیف میکند و لذا بر اهمیت چندجانبهگرایی و همکاری کشورها برای مقابله با این بحرانها تأکید داشت.
وی بیان کرد: از ویژگیهای مهم شهید نصرالله باور او به دیپلماسی بود و اینکه پیروزی در فلسطین و لبنان، نیازمند حرکت همزمان مقاومت، دیپلماسی فعال و همکاریهای چندجانبه است. شهید نصرالله در کنار مقاومت به گفتوگو و تعامل دیپلماتیک نیز، برای حفظ صلح و امنیت پایدار باور داشت و به راهحلهای عادلانه و همکاری با کشورها و نهادهای بینالمللی اهتمام میورزید. او به همان مهارت که مقاومت را هدایت میکرد، دیپلماسی را به پیش میبرد و حرکت او هم در عرصه جهانی و منطقهای و هم در عرصه داخلی لبنان مبتنی بر هماهنگی کامل میدان و دیپلماسی بود.
شهید نصرالله نقشی بینظیر در افشای توطئهها و آگاهسازی افکار عمومی داشت
وی ادامه داد: از سوی دیگر، شهید سید حسن نصرالله همواره منادی وحدت و همبستگی میان ملتها و طوایف مختلف بود. او باور داشت در دنیایی که اختلافات و تفرقهها میتواند به ابزار دست قدرتهای مداخلهگر تبدیل شود، تنها همبستگی داخلی ملل مسلمان و تقویت همکاریهای منطقهای است که میتواند مقاومت را از گزند دشمنان حفظ کند. لبنان با تنوع فرهنگی و مذهبی خود، نمونهای از جامعهای است که تنها با تکیه بر وحدت ملی، قادر است در برابر چالشها ایستادگی کند.
عراقچی افزود: در عصری که رسانهها به میدان اصلی جنگ نرم تبدیل شدهاند، شهید نصرالله با آگاهی از قدرت رسانهها، نقشی بینظیر در افشای توطئهها و آگاهسازی افکار عمومی داشت. مقابله با جنگ نرم و روایتهای تحریفشده، نیازمند رسانههای مستقل و مسئولیتپذیر است. رسانههای مقاومت باید با ارائه اطلاعات دقیق و بیطرفانه، به ارتقای آگاهی عمومی و ترویج فرهنگ صلح و عدالت کمک کنند و مانع از آن شوند که دشمنان با روایتهای دروغین، افکار عمومی را گمراه کنند.
دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: جنگ کنونی در لبنان، ترکیبی از ابزارهای نظامی، اطلاعاتی، رسانهای و حتی فتنهانگیزی میان مسلمان با مسلمان و مسلمان با مسیحی است. هجمه رسانهای، روایت سازی دروغین و فتنه انگیزی، کمتر از جنگ نظامی مخرب نیست. لبنان موطن هر لبنانی است و این کشور همواره در طول تاریخ، سرزمین زندگی مسالمت آمیز مسلمان و مسیحی و پیروان دیگر ادیان و مذاهب بوده و باقی خواهد ماند. نقش رسانههای آزاده در این عرصه جهت خنثی سازی فتنهها و توطئهها و ایجاد وحدت و همدلی بسیار مهم است.
وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: قدر مسلم این است که نخبگان و سیاستمداران لبنانی شرایط را به خوبی درک کرده و با همدلی و وفاق این مرحله سخت و البته سرنوشت ساز را پشت سر خواهند گذاشت. شهید سید حسن نصرالله راهبرد حزب الله و محور مقاومت را به روشی هوشمندانه و با در نظر گرفتن اصول همزیستی میان تمام ادیان و عدم حذف آنها و مقاومت ملی در مقابل رژیمی اشغالگر طراحی کرد که سالهاست بخشهایی از سرزمین لبنان را اشغال کرده و حتی مطابق قطعنامههای سازمان ملل نیز این مناطق را تخلیه نکرده است.
ایران همیشه در کنار ملتهای مظلوم منطقه بوده و خواهد ماند
وی عنوان داشت: اکنون برقراری آتش بس عادلانه و یاری رساندن به مردم آسیب دیده و آواره شده لبنان بایستی اولویت جامعه جهانی باشد. جمهوری اسلامی ایران در این راستا از هیچ تحرک، تلاش و کمکی دریغ نکرده و نخواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران همانطور که از گذشته تا کنون ثابت کرده است، همیشه در کنار ملتهای مظلوم منطقه بوده و خواهد ماند و لبنان و غزه هیچگاه از یاد ما نخواهد رفت و ما همواره حامی و پشتیبان آنها و حق مقاومت مشروع ضد اشغال و تجاوز آنها بوده و خواهیم بود.
عراقچی بیان کرد: رژیم غاصب، آپارتاید و کودک کش صهیونیستی با رد تمامی طرحها و پیشنهادات برای برقراری آتش بس در غزه و لبنان، همچنان به جنایات خود در فلسطین و لبنان ادامه میدهد و در کمال تأسف، جامعه جهانی از متوقف کردن نسل کشی صهیونیستها عاجز بوده و یا تنها نظارهگر آتشافروزی صهیونیستها و تلاششان برای ناامن سازی کل منطقه هستند. دنیا بداند که در صورت گسترش جنگ، آثار زیانبار آن تنها به منطقه غرب آسیا محدود نخواهد شد. ناامنی و بیثباتی امری است که میتواند به مناطق دیگر حتی دوردستها سرایت کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: در پایان، با گرامیداشت مجدد یاد و خاطره شهید سید حسن نصرالله، تأکید میکنم که راه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و تجاوز، همچنان ادامه خواهد داشت. جمهوری اسلامی ایران، بر اساس اصول و ارزشهای خود و با الهام از شهیدان بزرگی همچون سید حسن نصرالله، به حمایت از مقاومت و ملتهای مظلوم منطقه ادامه میدهد. خون شهید، ضامن موفقیت ماست و ما را به آیندهای روشنتر و عادلانهتر دلالت میدهد. سلاح مقاومت، موشک و پهپاد و دیگر تسلیحات نظامی نیست، سلاح اصلی مقاومت، خون شهید است.
وی در پایان گفت: نام و یاد امام راحل ما گرامی باد که پس از شهادت شخصیت بزرگی همچون شهید مطهری به زیبایی فرمود: «بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا میکند. بکشید ما را؛ ملت ما بیدارتر میشود. ما از مرگ نمیترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید. دلیل عجز شماست که در سیاهی شب، متفکران ما را میکشید.»
همایش بینالمللی «مکتب نصرالله»، صبح امروز شنبه، ۱۹ آبانماه با حضور صاحبنظران و اندیشمندانی از 20 کشور جهان و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری همزمان با چهلمین روز شهادت پرچمدار مقاومت در محل اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
محورهای اصلی برگزاری این همایش به بررسی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شخصیت سیدحسن نصرالله با هدف الگوسازی و تبیین نقش رهبران آینده مقاومت اختصاص دارد که از آن جمله میتوان به ابعاد شخصیت فردی، علمی، معنوی و خردورزی شهید سید حسن نصرالله، دیدگاه های گفتمانی شهید نصرالله، ابعاد مدیریتی همه جانبه شهید نصرالله، تمدن نوین اسلامی در مکتب فکری و مبارزاتی نصرالله، ارزشهای آرمانی و منافع ملی در مکتب انقلابی نصرالله، همزیستی ملی و پاسداری از هویت مذهبی در مکتب نصرالله، دیدگاههای گفتمانی شهید نصرالله (بین المذاهب، بین الادیان و تعامل با جریانهای سیاسی و قومی)، راهبرد مقاومت، جهاد و مبارزه با صهیونیسم و استکبار در مکتب نصرالله و وفاداری، پایبندی و تبعیت از رهبری ولایت فقیه در مکتب فکری و عملی شهید نصرالله اشاره کرد.
تأکید این همایش، بر معرفی ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید نصرالله و همچنین، نقشآفرینیهای سیاسی او در مواجهه با استکبار و صهیونیست است. همچنین، آیتالله «علیرضا اعرافی» مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمدجواد ظریف» معاون راهبردی رئیسجمهور و حجتالاسلام و المسلمین «عباسعلی اختری» رئیس کمیته حمایت از مردم فلسطین از دیگر سخنرانان این مراسم هستند.
نظر خود را بنویسید.