-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/03 - 11:34
  • 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بنگالی‌زبانان داستان‌های مثنوی معنوی را می‌خوانند

ترجمه و شرح مختصر داستان‌های مثنوی معنوی به زبان بنگالی با نگارش عیسی شاهدی، استاد زبان و ادبیات فارسی، مترجم و نویسنده بنگلادشی در اختیار علاقه‌مندان و خوانندگان آثار ادبی این کشور قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنابر گزارش رایزنی فرهنگی ایران در بنگلادش؛ ترجمه و شرح مختصر داستان‌های مثنوی معنوی به زبان بنگالی با نگارش عیسی شاهدی، استاد زبان و ادبیات فارسی، مترجم و نویسنده بنگلادشی، بتازگی (سپتامبر 2024 میلادی) توسط انتشارات سایه پات «کهکشان» داکا در قالب 6 جلد منتشر و در اختیار علاقه‌مندان و خوانندگان آثار ادبی این کشور قرار گرفت.

این مجموعه داستان‌ها شامل حدود 300 داستان از مثنوی معنوی است که قبلا به صورت مسلسل در قسمت‌های جداگانه طی چند سال در روزنامه‌های بنگلادش چاپ شده و اینک به صورت کتاب در مجموعه 6 جلدی تجمیع و انتشار یافته است.

در انتخاب داستان‌های این مجموعه از مطالب غامض احتراز شده و بیشتر به پیام‌ها و افکار فلسفی و اخلاقی مولانا برای جوامع بشری پرداخته  شده است تا برای عامه مردم قابل فهم، جذاب و مفید باشد.

همچنین، برای هر داستان از طرف نویسنده یک عنوان انتخاب و سعی شده است تا این عنوان، گویا، جذاب و با مضمون داستان همانگی داشته باشد. شیوه نگارش، داستان سرایی و یا قصه گویی صرف نبوده و در لابلای نوشتار، آموزه‌های عرفانی، اخلاقی و فلسفی مولانا تبیین شده است.

در متن هر داستان و مقاله بعضی از ابیات فارسی که کلیدی و گویای بن و اساس اندیشه مولانا بوده عینا به زبان فارسی آورده شده و در پاورقی، معانی واژه‌ها و عبارات آن ابیات درج شده است تا خواننده بتواند با کلام مولانا انس بگیرد.

برخی آیات قرآنی و احادیث پیامبر(ص) که در حکایات مولانا به آنها اشاره شده، همراه با ترجمه و شرح لازم آورده شده است که برای تبیین موضوع، مناسب است. در این زمینه شرح مثنوی کریم زمانی و کتاب کلید مثنوی مولانا اشرف عالی تهانوی از روحانیون برجسته اهل هند مورد توجه نویسنده بوده است.

انتشار سلسله‌وار این داستان‌های جذاب و آموزنده از هشت سال پیش در شمارگان روزهای شنبه هر هفته روزنامه‌های معروف جوگانتر و الوکیتو داکا شروع شده بود و برخی از ماهنامه‌های مذهبی و ادبی نیز به انتشار آنها اقدام کرده بودند. این امر حکایت از آن دارد که حضرت مولانا و آثار او در سراسر بنگلادش و در میان بنگالی‌زبانان دنیا علاقه‌مندان زیاد و جدیدی پیدا کرده است.

این دوره شش جلدی در مجموع حدود 2000 صفحه است و داستان‌های آن به صورت ویدیو نیز در شبکه یوتیوب بارگزاری می‌شود و تاکنون 178 ویدیوی اختصاصی به علاقه‌مندان در این شبکه مجازی عرضه و ارائه شده است.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved