-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/08/06 - 07:45
  • 330
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و قرقیزستان

سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک بین دولتی همکاری‌های تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک بین دولتی همکاری‌های تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان در تاریخ 19 و 20 اکتبر 2023 به ریاست وزیر اقتصاد و بازرگانی دانیار امانگلدیف از جمهوری قرقیزستان و محمدعلی نیکبخت، وزیر کشاورزی جمهوری اسلامی ایران در بیشکک برگزار شد. جمعی از فعالان، تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان بخش خصوصی و مدیران دولتی دو طرف را در این نشست همراهی می کردند.

وزیر اقتصاد قرقیزستان در سخنانی، گفت: جمهوری قرقیزستان و جمهوری اسلامی ایران سابقه طولانی دوستی و همکاری دارند. نشست امروز به تقویت روابط ما و گسترش همکاری‌ها هم در بالاترین سطح و هم در سطح همکاری‌های کارشناسی و هم بین ساختارهای تجاری دو کشور کمک می‌کند.

یکی از رویدادهای مهم امسال، دیدار صدیر جپاروف، رئیس جمهور قرقیزستان با رئیس جمهوری اسلامی ایران آقای سید ابراهیم رئیسی در چارچوب هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد است. در جریان مذاکرات، سران کشورها به فرصت‌های خوب و پتانسیل بالا برای ارتقای روابط دوجانبه به سطح جدیدی اشاره کردند.

وزیر اقتصاد قرقیزستان اظهار داشت: ورود جمهوری اسلامی ایران به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای گام مهمی در توسعه روابط اقتصادی و گسترش تجارت بین کشورها خواهد بود.

وی به گسترش کریدورهای حمل و نقل و لجستیک و ایجاد انبارهای مواد اولیه و محصولات اشاره کرد. طرف قرقیزستان آماده اجرای عملی موضوع گشایش پروازهای مستقیم بین کشورها است که باعث تشدید تعاملات تجاری و اقتصادی و کمک ملموس به توسعه صنعت گردشگری دو کشور خواهد شد.

نیکبخت در همین رابطه پیشنهاد داد: افتتاح مرکز تجاری قرقیزستان در ایران و متقابلاً مرکز تجاری ایران در قرقیزستان می‌تواند به توسعه تجارت بین دو کشور منجر شود.

وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در ادامه بر همکاری‌های لجستیک، حمل و نقل و ترانزیت کالا تاکید کرد و افزود: اجلاس حاضر تاثیر زیادی بر این قبیل همکاری‌های دوجانبه دارد، از آن جمله اقدام برای راه‌آهن اوش _ بندر عباس در راستای اقدام کارگروه چهارجانبه ریلی است.

نیکبخت با ابراز امیدواری در برقراری پروازهای مستقیم و منظم بین دو کشور از آمادگی برای استقبال از سرمایه‌گذاران قرقیزستانی برای سرمایه‌گذاری در ظرفیت‌های بندری کشورمان خبر داد و تشکیل کمیته مشترک همکاری‌های کشاورزی و کشور را در پیشبرد اهداف مشترک مؤثر ارزیابی کرد.

وی در پایان از فراهم بودن امکان صادرات نفت‌گاز، میعانات گازی و نفتی از طریق منطقه آزاد تجاری مازندران به قرقیزستان سخن به میان آورد و آمادگی کامل کشورمان را برای تبادل تجارب و آموزش در حوزه بهداشت و درمان اعلام کرد.

بر اساس نتایج سیزدهمین نشست کمیسیون بین دولتی قرقیزستان و ایران، طرفین پروتکلی را امضا کردند که شامل موضوعات اصلی همکاری زیر بود: اقتصاد، تجارت و سرمایه گذاری، مناطق آزاد اقتصادی، کشاورزی، گمرک، انرژی، حمل و نقل و لجستیک، علم، فرهنگ و گردشگری، محیط زیست، صنعت و صنعت، صنعت حلال و همچنین همکاری های بین منطقه ای.

ایران و قرقیزستان با امضای تفاهم‌نامه‌ای با ایجاد دفتر سرمایه‌گذاری مشترک با هدف توسعه مبادلات تجاری و همکاری‌های زیرساختی موافقت کردند.

این تفاهم‌نامه پس از سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی تهران و بیشکک در زمینه همکاری های تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی بین دو کشور به امضا رسید.

در حاشیه این نشست، «امانگلدیف» و «نیکبخت» با یکدیگر دیدار و با اشاره به اینکه این دو کشور سابقه طولانی دوستی و همکاری دارند، ابراز امیدواری کرد که نشست امروز به تقویت روابط دو کشور و گسترش همکاری ها در بالاترین سطح  و همکاری‌های کارشناسی و بین تجارت و ساختارهای قرقیزستان و ایران کمک کند.

دو طرف درباره تشدید فعالیت‌های کمیسیون مشترک بین دولتی همکاری‌های تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی قرقیزستان و ایران بحث و تبادل نظر کردند.

وزرای دو کشور خاطرنشان کردند که به لطف تصمیمات اتخاذ شده در جلسات کمیسیون، پیشرفت قابل توجهی در توسعه همکاری بین قرقیزستان و ایران حاصل شده است.

طرفین در مورد اتخاذ تدابیری برای ارتقای صادرات و رفع موانعی که تجارت متقابل را با مشکل مواجه می‌کند، گفت وگو و به توافقاتی دست یافتند. وزیر اقتصاد قرقیزستان از طرف ایرانی خواست برای ایجاد شرکت های مشترک قرقیزستان و ایران، داخل خاک قرقیزستان همکاری کند.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: رؤسای جمهور دو کشور آینده روابط دوجانبه را بسیار پرثمر می‌دانند، از این رو در ارتقای سطح روابط دو کشور، امیدواریم اسناد مورد توافق، در حاشیه سفر آتی رییس‌جمهور قرقیزستان به ایران آماده و نهایی شود.

گفتنی است که پنج عنوان از مفاد پیشنهادی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حوزه فرهنگ و هنر که از سوی اداره کل مبادلات فرهنگی و سازمان‌های بین المللی به دبیرخانه کمیسیون ارائه شده بود در متن نهایی سند درج و توسط دو وزیر به امضاء رسید.

شایان ذکر است، حسین فراهانی، کارشناس اداره موافتنامه‌ها به عنوان نماینده تام الاختیار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های تجاری، اقتصادی، علمی و فرهنگی در بیشکک حضور داشت.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved