logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/10 - 10:50
  • 370
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری سمینار بین‌المللی همبستگی با ملت فلسطین در بلگراد

سمینار بین‌المللی همبستگی با ملت فلسطین با حضور سخنرانانی از ایران، صربستان و روسیه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت 29 نوامبر روز جهانی همبستگی با مردم فلسطین، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و با همکاری جنبش بین‌المللی اوراسیا بلگراد سمینار بین‌المللی همبستگی با ملت فلسطین با حضور سخنرانانی از ایران، صربستان و روسیه در محل خانه روزنامه نگاران بلگراد برگزار شد.

در این همایش جمع قابل توجهی از  حامیان فلسطین، نماینده پاتریارک پورفیریه اسقف اعظم صربستان، سفیر کوبا، هنرمندان، فعالان رسانه ای و مراکز مردم نهاد، نماینده سفارت فلسطین در بلگراد و رشید حسن پور، سفیر و امیر پورپرشک، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.

حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران و شش تن از صاحبنطران، روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی سخنرانان این همایش بین‌المللی را تشکیل می‌دادند. در این سمینار که به طور مستقیم از کانال یوتیوب خانه روزنامه نگاران پخش می‌شد در ابتدا، به احترام قربانیان فلسطین در یکماه گذشته یک دقیقه سکوت اعلام شد.

در ادامه اعلام شد که درگیری‌های فلسطین اتفاق تازه‌ای نیست بلکه از زمانی شروع شد که اسرائیل به وجود آمد و مهاجرت یهودیان به فلسطین آغاز شد. حرکات گروه تروریستی صهیونیست‌ها خیلی پیشتر شروع و از جنگ جهانی دوم و با مهاجرت‌های گروهی بزرگ یهودیان به فلسطین شدت گرفت. حماس این رشد فیزیکی و این واقعیت را خوب درک کرد. امپریالیست در حال ضعف است و مبارزات آزادیخواهانه در حال افزایش.

نخستین سخنران حسن پور، سفیر کشورمان در صربستان بود که با بیان اینکه افکار عمومی و تکنولوژی‌های جدید موجب شده است که مردم بتوانند اراده خود را تحمیل کنند، گفت: بیش از 80 سال است که پرونده فلسطین باز است و اراده سیاسی قوی از سوی دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی برای حل آن دیده نمی‌شود. این بی عدالتی و استانداردهای دوگانه و آپارتاید است.

وی افزود: اما افکار عمومی در جهان و به خصوص غرب قدرت خود را نشان داد. در کمتر نقطه‌ای از جهان است که مردم برای حمایت از فلسطین به صحنه نیامده باشند. آلمان که در باره یهودیان احساس می‌کند اجازه نمی‌دهد که افکار عمومی به صحنه بیایند.

حسن پور تاکید کرد که تنها پارامتری که می‌تواند سرنوشت مردم فلسطین را تعیین کند، اعلام همبستگی جهانی با مردم فلسطین است. بسیج افکار عمومی اگر نبود همین آتش بس موقت را هم نمی پذیرفتند. امروز دولت‌ها به شدت تحت تاثیر افکار عمومی خود هستند و این موضوع باید پررنگ و فعال باشد و مطکئن باشید سونامی افکار عمومی، دولت ها را مجبور به پذیرش خواهد کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران گفت: چشم انداز آینده در نهایت به نفع مردم فلسطین است و امیدواریم آنها بتوانند کشور مستقل خود را تشکیل دهند و به عنوان این کشور مستقل در عرصه بین‌المللی ایفای نقش کنند.

خانم اولگا لیتوینا از انجمن روسی برادران رزمنده اظهار داشت: از سال 1914 تاکنون پرونده فلسطین همچنان باز مانده است. انجمن برادران رزمنده کاملا از موضع گیری ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه حمایت می کند که گفته است؛ باید تصمیمات جامعه بین الملل را قبول کرد و طرفدار تشکیل دو دولت در منطقه بود، در عمل می بینیم کشور اسرائیل تشکیل شد اما فلسطین هنوز خیر، اسرائیلی ها روز به روز مرزهایشان را گسترش می دهد، امروز هزاران کودک در آن زندگی می کنند و فردا شاهد جای خالی آنها هستیم . هر روز در مورد این مسئله صحبت می  شود لیکن روز بعد به فراموشی سپرده می شود.

خانم کریستینا لالیچ خبرنگار مجله پچات گفت: زمانی که باید در مورد فرهنگ و ادبیات سخن به میان آید، متاسفانه از مرگ سخن به میان می آید، در اینجا در حال حاضر منظور فلسطین و مردم آن هستند جایی که بزرگترها می میرند و کوچکترها مجالی برای بزرگ شدن  ندارند. صهیونیست ها در مورد قرابت مردم صحبت می کنند، که در واقع منظورشان از دوستی با مرده های ما است. هر آنکس مزاحمت ایجاد کند باید ازبین برود، در این میان خبرنگاران نیز مستثنی نیستند و بسیاری از خبرنگاران مورد هدف اسرائیلی ها واقع شده اند.

خبرنگار کتلین جانسون از استرالیا نوشته است: از بمباران کودکان دست بردارید، خبرنگاران را نکشید و با تانک و بولدوزر از روی جان باختگان عبور نکنید، به بیماران و بیمارستانها آمبولانسها، اماکن مذهبی و اماکن عمومی حمله نکنید، نسل کشی نکنید، انسانها را حیوان خطاب نکنید، آپارتاید انجام ندهید.

دراگان وویچیچ، خبرنگار روزنامه نووستی سخنران دیگر همایش گفت: باعث افتخار است که به دعوت رایزنی فرهنگی ایران که همچون مردم صرب به تاریخ و تمدن و ملل احترام می گذارند، در این همایش سخن بگویم. جرات انسان در این است که در دروغ شرکت نجوید، چرا که یک کلمه می تواند دنیا را به هم بریزد.

وی بیان کرد: فلسطین همواره به دنبال ایجاد کشوری برای مردم خود بوده است. در حق مردم فلسطین و در حق مسلمانان منطقه اجحاف شده است.

دارکو دلیچ از انجمن "خط قرمز نازک" در این همایش گفت: مردم فلسطین  نیاز به حمایت جدی دارند نه حمایت کاغذی. نیاز به ضمانتی دارند که دیگر هیچکس به آنها تعدی و تجاوز نکند. اینچنین چیزی نیاز به یک نظم حقوقی بین المللی  دارد.

وی ابراز کرد: در نهایت می‌خواهم بگویم که زخم وارده بر دوستان شرقی ما باید التیام یابد و زخم وارده بر دشمنان غربی ما باید عمیق تر شود. زنده باد فلسطین، زنده باد صربستان و زنده باد جهان آزادیخواه.

در بخش پایانی این سمینار، شرکت کنندگان پرسش‌های خود را مطرح و دیدگاه‌های خود در حمایت از مردم فلسطین بیان کردند.

انتهای پیام/

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved