وزیر علوم:
گفتوگوی فرهنگی نیازمند برخوردهای علمی است
منصور غلامی در نخستین اجلاس گفتوگوی فرهنگی آسیا گفت: گفتوگوی فرهنگی نیازمند برخوردهای علمی است که در آن باید از حضور اساتید، مشارکت دانشجویان و پشتیبانی دانشگاهها و مراکز علمی نیز بهره ببریم.
وی خاطر نشان کرد: ما در قارهای زندگی میکنیم که اشتراکات تمدنی، فرهنگی و تاریخی فراوانی در بین مردم کشورهای مختلف آن دیده میشود و آسیا از دیدگاه فرهنگی دارای مرز و حدی نیست. اشتراکات کشورهای آسیایی در زمینههای خط، زبان، دین، آداب و رسوم و... بسیار زیاد است و خاستگاه اصلی عرفان نیز از آسیا برخواسته و به شهرت جهانی رسیده است. ما اگر میخواهیم که به آرامش و آسایش و شکوه و عظمت برسیم باید از طریق فرهنگ در این مسیر حرکت کنیم. میراث فرهنگی بشری بسیار عظیم و غنی است و امانتی که به دست نسل امروز سپرده شده است را باید حفظ کنیم و بر این فرهنگ بیفزاییم.
وزیر علوم در ادامه خاطر نشان کرد: ادیان و تفکرات نجات بخش بشری در آسیا و مناطق آسیایی شکل گرفتهاند و در شرایط فکری با توجه به وزن، جمعیت و اقتصادی که در آسیا وجود دارد این توان را داریم تا از گفتوگوهای فرهنگی پشتیبانی بیشتری کنیم و با توجه به اصالتهایی که در فرهنگ آسیایی و به خصوص نوعدوستی و بشردوستی که در این قاره وجود دارد میتواند سبب شود که ما با قدرت بیشتری به جلو حرکت کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه بدون احترام به فرهنگهای متفاوت و به خصوص به خردهفرهنگها چه در درون مرزها و چه در خارج از مرزها نمیتوانیم در عرصه مسائل فرهنگی حرکتی رو به جلو داشته باشیم، بیان کرد: فرهنگ آسیایی همچون باغ گل است. هنر ما این است که این گلهای باغ را که عطر و رنگهای مختلف دارند را به نحو احسن در کنار یکدیگر قرار بدهیم.
غلامی یادآور شد: حضور دانشجویان در گفتوگوهای فرهنگی میتواند ضمانت پیگیری این اجلاس باشد. رشد تکنولوژیهای ارتباطی و مشارکت دادن اندیشمندان سایر شرکتها نیز میتواند سبب شود که امکانات ارتباطی بیشتری در بین جوامع مختلف بوجود بیاید تا از این طریق بتوانیم به رشد و تعالی فرهنگ برسیم.
بنابر این گزارش ، نخستین اجلاس گفتوگوهای فرهنگی آسیایی، (شنبه 23 دیماه) با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بیش از 70 اندیشمند و شخصیت علمی و فرهنگی از 20 کشور آسیایی در محل این سازمان آغار به کار کرد.
کمیسیونهای «شرق آسیا»، «شبهقاره» و «آسیای مرکزی و قفقاز» این اجلاس، به مدت سه روز (23 تا 25 دیماه) به ترتیب در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دانشگاه فرودسی مشهد و مازندران (بابلسر)، برگزار میشود.
این همایش به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه مازندران (بابلسر)، موسسه فرهنگی اکو، مجمع بینالمجالس آسیایی و مرکز گفتوگوی همکاری آسیایی، در حال برگزاری است.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.