در خراسان رضوی برگزار شد؛
نشست هماندیشی قرآن کریم و ظرفیتهای تعاملی در عرصه بینالملل
نشست هماندیشی قرآن کریم و ظرفیتهای تعاملی در عرصه بینالملل از سوی نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی برگزار و بر ضرورت اجرای فعالیتهای قرآنی با استفاده از دانش روز تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست هماندیشی قرآن کریم و ظرفیتهای تعاملی در عرصه بینالملل با حضور مدیران و هنرمندان این حوزه در محل نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی برگزار شد.
علی بختیاری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی ضمن معرفی فعالیتهای این سازمان به عنوان متولی دیپلماسی فرهنگی کشور در حوزه بینالملل گفت: شناسایی ظرفیتها، امکانات و توانمندیهای فرهنگی داخلی به منظور بهرهبرداری در توسعه ارتباطات بینالمللی، بسیار مهم و اساسی است.
وی افزود: بر این اساس یکی از مأموریتهای مهمی که به این نمایندگی واگذار شده، شناسایی و ارائه طرحی برای استفاده از ظرفیتها، توانمندیها و امکانات قرآنی کشور به منظور توسعه روابط فرهنگی و نقش آفرینی ایران اسلامی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی است که دلیل واگذاری این موضوع به مشهد مقدس، توانمندیهای بینظیر این استان در حوزه قرآن با وجود آستان مقدس حضرت رضا(ع) و مراکز علمی، دینی و فرهنگی و شخصیتهای قرآنی توانمند و پرشمار در این استان است.
بختیاری اظهار داشت: مبنای همه فعالیتهای ما چیزی جز دو ثقل قرآن و اهل بیت(ع) نمیتواند باشد. نقش قرآن را در تمدن سازی نمیتوان انکار کرد. اساساً تمدنی که قرآنی نباشد، مطلوب ما نیست.
وی در همین حال، مطرح کرد: ما به دنبال استفاده از ظرفیتهای قرآنی برای گشایش امور و تحقق و اهداف مدنظر قرآن کریم هستیم.
استفاده از ظرفیتهای هنر در حوزه قرآن برای بهرهگیری در حوزه بینالملل
در ادامه این نشست، حجتالاسلام باقری، کارشناس امور دینی، تبلیغی و ادیان این نمایندگی با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای ملی برای تقویت دیپلماسی فرهنگی ایران در حوزه قرآنی و کمک به مسلمانان گفت: تاکنون بخش زیادی از فعالیتهای قرآنی در ایران و جهان اسلام، حول قرائت بوده و مباحث دیگری چون آموزش و پژوهش کمتر مورد توجه بوده است.
وی اضافه کرد: ما به دنبال استفاده از ظرفیتهای هنر در حوزه قرآن و فعالیتهای قرآنی برای بهرهگیری در حوزه بینالملل هستیم.
مهرداد، نویسنده و استاد دانشگاه نیز در این نشست، گفت: زبان و ادبیات فارسی نقطه اشتراک میان ایران و کشورهای منطقه است. این نقطه اشتراک محمل خوبی برای گسترش اهداف قرآنی خواهد بود.
حسین حق پرست، هنرمند و عضو مؤسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر اظهار داشت: در زمینه هنر قرآنی کارهای زیادی انجام شده است و میتوان در آینده نیز انجام داد. اگر هنرمندان حمایت شوند، محصولات خوبی در رشتههای مختلف هنری قابل تولید و عرضه دارند.
در ادامه این نشست، بر لزوم ایجاد شبکه و الگو برداری از فعالیتهای دانش بنیان و اجرای فعالیت و هنرهای قرآنی با استفاده از دانش روز، توجه به ادبیات داستانی و صنعت فیلم سازی در حوزه قرآنی و تولید محصولات رسانهای قرآنی تأکید شد.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.