logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/06/29 - 15:46
  • 479
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اسقف اعظم مسکو و تمام روسیه:

رویکرد هتاکان به ادیان را قاطعانه محکوم می‌کنیم

عالیجناب پاتریارک کریل در پاسخ به نامه حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور در پی اهانت‌های مکرر به ساحت مقدس قرآن کریم گفت: کلیسای ارتدکس روسیه هرگونه بی‌احترامی به ادیان و نمادهای دینی با هر نیتی باشد را قاطعانه محکوم می‌کند.

اسقف اعظم مسکو و تمام روسیه

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پی اهانت‌های مکرر به ساحت مقدس قرآن کریم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان طی نامه‌ای به رهبران ادیان جهان، به تبیین بیانیه مقام معظم رهبری با هدف محکومیت اقدام موهن هتک حرمت به قرآن کریم پرداخت و پیشنهاداتی را برای پرهیز از تکرار اتفاقات مشابه و تنظیم «سند جهانی حقوق ادیان» مطرح کرد و در پاسخ به این نامه، رهبران ادیان جهان این اقدام را محکوم کرده‌اند که در ادامه این گزارش، متن پیام پاسخ «عالیجناب پاتریارک کریل» اسقف اعظم مسکو و تمام روسیه را می‌خوانیم. این نامه از سوی رئیس بخش روابط خارجی پاتریارکی مسکو متروپولیت ولوکلامسکی ارسال شده و به شرح ذیل است:

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور

رئیس محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

از طرف عالیجناب کریل اسقف اعظم مسکو و تمام روسیه از شما به خاطر ارسال بیانیه حضرت آیت‌الله العظمی سید علی خامنه‌ای در رابطه با هتک حرمت به کتاب مقدس مسلمانان، قرآن کریم و همچنین برای نظرات و پیشنهادات جنابعالی در این مورد تشکر می‌کنم.

کلیسای ارتدکس روسیه هرگونه بی‌احترامی به ادیان و نمادهای دینی با هر نیتی باشد را قاطعانه محکوم می‌کند.

بدیهی است که اعمال هتک حرمت به قرآن با هدف تفرقه و شکاف بین جوامع و برخورد فرهنگ‌ها و تمدن‌ها انجام می‌شود و با حمایت مقامات دولتی سازماندهی شده است که حق صدها میلیون مؤمن را برای ادای فرایض دینی خود تهدید می‌کند.

پاتریارک مسکو ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران برای تدوین و انتشار سندی برای جلوگیری از طراحی چنین بی‌قانونی و تعرض به مقدسات افراد معتقد به دین و محافظت آنان از شر این اقدامات در سراسر جهان را درک می‌کند.

در عین حال، ما معتقدیم که چنین اسنادی نیاز به مطالعه دقیق کارشناسی دارد و ما آماده انجام چنین اقدامات مشترکی هستیم.

من تصور می‌کنم توهین به مقدسات و احساسات مربوط به ادیان به عنوان یکی از موضوعات در نشست بعدی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس بین ایران و روسیه که قرار است در سال آینده در ایران برگزار شود، لحاظ کنیم.

ارادتمند

رئیس بخش روابط خارجی کلیسای پاتریارک مسکو، متروپولیت ولوکلامسکی

آشنایی با کلیسای ارتدکس روسیه

کلیسای ارتدکس روسیه با نام پاتریارک نشین مسکو یکی از کلیساهای مادر ارتدکس است. پاتریارک آن، پاتریارک مسکو و همه روسیه است که در کشورهای دیگر نیز این کلیسا پیرو داشته و دارای نظام کلیسایی هستند.

مسیحیت ارتدکس دین رسمی این کشور است و کلیسای ارتدکس روسیه رهبری کلیساهای بلاروس، بخش‌هایی از اوکراین و چند کشور دیگر از جمله در قاره‌های اروپا، آمریکا و آسیا را برعهده دارد.

همچنین، پنج پاتریارک نشین تاریخی دنیای مسیحیت شامل رم، قسطنطنیه، اسکندریه، انطاکیه و اورشلیم است که کلیساهای ارتدکس و کاتولیک پراکنده در جهان تحت رهبری آنان است. پاتریارک کریل (کریلیکم)، زاده نوامبر 1946 میلادی با نام اصلی ولادیمیر میخائیلوویچ گوندیایف اسقف کلیسای ارتدوکس روسیه است که از تاریخ 1 فوریه 2009 به این سمت منصوب شده و رهبر مسیحیان ارتدکس روس است.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved