بررسی وضعیت و جایگاه زبان و فرهنگ ایرانی اسلامی در بالکان
وضعیت و جایگاه زبان و فرهنگ ایرانی اسلامی در بالکان و نقش علویان در گسترش آن با حضور رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عباس عزیزی، رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم ضمن حضور در جمع شرکت کنندگان برنامه کرسی ترویجی حضوری و مجازی تحت عنوان «بررسی وضعیت و جایگاه زبان و فرهنگ ایرانی اسلامی در بالکان و نقش علویان در گسترش آن» در مورد نقش جامعه علویان و وضعیت زبان و فرهنگ ایران اسلامی در منطقه بالکان به ویژه کشور آلبانی به ایراد سخنرانی پرداخت.
این کرسی ترویجی با همکاری دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجتمع آموزش عالی زبان و ادبیات و فرهنگ شناسی جامعة المصطفی(ص) العالمیه در سالن مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی برگزار و از طریق لینک https://vc.miu.ac.ir/illcs به صورت بر خط پخش میشد.
محمد قربانپور دلاور، معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی پس از معرفی بالکان و ارائه خصوصیات جغرافیان آن منطقه به چگونگی ورود زبان و تمدن ایرانی به منطقه بالکان اشاره کرد و گسترش زبان و تمدن فارسی را حرکت مؤثر در راستای گسترش اسلام دانست.
وی پیشنهاداتی جهت ایجاد پژوهشکدههای بالکان شناسی و ارسال مبلغان خبره به بالکان ارائه کرد.
سخنران بعدی این نشست، سعید خلیلویچ، مدیر و پژوهشگر مرکز علوم دینی در صربستان بود که در خصوص عشق و محبت به اهل بیت عصمت و طهارت در منطقه بالکان و تأثیر زبان فارسی در ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) به گفتگو و تبادل اندیشه پرداخت.
عزیزی نیز در سخنانی، اظهار کرد: اولین شیوه نفوذ زبان و ادب فارسی در این منطقه توسط حاج ولی بکتاش با اعزام معاونش «ساری سالتیک» نفر دوم و معروف ترین بابای بکتاشیه ابداع شد و پس از کوچ چهل نفر از باباهای بکتاشیه قبل از اشغال عثمانی تکمیل شد.
وی اعلام کرد: در دولت عثمانی زبان شعر و ادب فارسی، زبان دیوان ترکی و زبان دینی عربی اعلام شد و عثمانی هم با تأسیس مدارس زبان فارسی این فرهنگ را تقویت کردند.
عزیزی بیان کرد: در کنار فعالیتهای خودجوش و مردمی منطقه، جمهوری اسلامی ایران با تلاشهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی کشورمان در خارج از کشور، اهتمام زیادی به ترویج فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی داشته است و این حرکت در مقطع کنونی ادامه دارد.
این نشست توسط عباس فاضلی، استاد مجتمع آموزشی عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی انجام شد و سوادی و طجر، از پژوهشگران حوزه بالکان پیرامون موضوعات اسلام، تشیع و جامعه بکتاشیه و پیروان اهل بیت(ع) در منطقه بالکان ارائه کردند.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.