logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/26 - 12:19
  • 700
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افزایش همکاری‌های فرهنگی بین ایران و نخجوان

در جریان بازدید وابسته فرهنگی کشورمان از مراکز شرق شناسی دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه دولتی نخجوان، بر لزوم افزایش همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوالفضل ربیعی، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نخجوان از مراکز شرق شناسی (زبان فارسی و زبان عربی) دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه دولتی نخجوان بازدید کرد.

ربیعی در این برنامه با خیال جمال اف، معاون رئیس دانشگاه دولتی نخجوان، شیر محمد قلی بیلی، رئیس دانشکده زبان‌های خارجی، جیحون علی اف، رئیس گروه زبان‌های شرقی و روسی، رشاد سید اف، استاد زبان عربی و رئیس مرکز زبان عربی، سلمان علی اف، رئیس مرکز زبان فارسی و استاد زبان فارسی دانشکده زبان‌های خارجی و صادق قربان اف، نماینده اداره امور خارجه جمهوری خودمختار نخجوان گفت‌وگو کرد.

خیال جمال اف به تاریخچه دانشکده زبان‌های خارجی و مرکز زبان‌های عربی دانشگاه دولتی نخجوان اشاره کرد و گفت: دانشکده زبان‌های دانشگاه دولتی نخجوان پس از بازسازی در اول سال 2020 میلادی افتتاح شد. دانشکده زبان‌های خارجی شامل چهار گروه است و 6 زبان انگلیسی، روسی، آلمانی، فرانسوی، عربی و فارسی تدریس می‌شود.

معاون رئیس دانشگاه دولتی نخجوان افزود: مراکز شرق شناسی در دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه دولتی نخجوان فعالیت می‌کند. مراکز شرق شناسی عبارت از مرکز زبان‌های فارسی و عربی هستند.

وی ادامه داد: در مرکز زبان‌های عربی 650 کتاب موجود است که شامل کتاب‌های فرهنگ، ادبیات عربی، دستور زبان عربی و ... می‌شود. در این مرکز جلسه‌های مختلف در مورد نقد و بررسی مسایل مختلف مربوط به زبان عربی برگزار می‌شود.

خیال جمال اف در مورد مرکز زبان فارسی و رشته زبان فارسی دانشکده زبان‌های خارجی اظهار داشت: در رشته زبان فارسی دانشکده زبان‌های خارجی 21 نفر در مقطع لیسانس، یک نفر در مقطع فوق لیسانس و یک نفر در مقطع دکترا تحصیل می‌کند. در مرکز زبان فارسی درخصوص زبان و ادبیات فارسی 250 کتاب موجود است. این کتاب‌ها شامل فرهنگ لغت‌های مختلف فارسی، گلستان و بوستان سعدی شیرازی، شاهنامه ابوالقاسم فردوسی و ... است.

آماده توسعه تعاملات فرهنگی با نخجوان هستیم

وابسته فرهنگی کشورمان در نخجوان نیز در این دیدار، توسعه روابط با همسایگان را فرصتی مغتنم برای گسترش روابط و تعاملات فی مابین خصوصا توسعه روابط علمی و دانشگاهی عنوان کرد.

ربیعی آمادگی وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نخجوان برای توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی را اعلام کرد و گفت: یکی از موضوعات مشترک، برگزاری اردوهای آموزشی تابستانه یا زمستانه زبان و ادبیات فارسی در ایران برای دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و حتی برگزاری دوره‌های دانش افزایی برای اساتید زبان و ادبیات فارسی با استفاده از ظرفیت بنیاد سعدی در تهران پیشنهاد می‌شود.

وی اظهار داشت: از دیگر برنامه‌های مشترک علمی و دانشگاهی، برگزاری جشنواره‌های فرهنگی، علمی و هنری دانشجویی، کنفرانس علمی و پزشکی در دانشگاه نخجوان می‌تواند در راستای توسعه روابط علمی و دانشگاهی مورد توافق قرار گیرد.

ربیعی مطرح کرد: در راستای برقراری تعاملات و ارتباطات بین نهادها و مراکز علمی و دانشگاهی در ایران خصوصا دانشگاه‌های تبریز و ارومیه و ... با دانشگاه دولتی نخجوان و تبادل هیئت‌های علمی و استاد و دانشجو نیز یکی دیگر از محورهای برنامه‌های مشترک پیشنهاد می‌شود.

وی افزود: موضوع گردشگری ایرانیان در نخجوان حتی در زمان کرونا در جریان بود که این امر اهمیت و توجه ویژه دانشگاه به تقویت فارسی آموزان دانشگاه نخجوان را دوچندان می‌کند که در این خصوص نیز به لحاظ تامین منابع و کتب آموزشی و حتی حضور در دانشگاه برای آموزش و تقویت فارسی آموزان آمادگی همکاری هستیم.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved