logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/20 - 11:32
  • 895
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معرفی فرهنگ و هنر ایران از شبکه تلویزیونی PTV بولان پاکستان

فرهنگ و هنر ایران به ویژه اشتراکات زبان فارسی و بلوچی در برنامه زنده «بلوچی وهد» شبکه تلویزیونی PTV بولان پاکستان معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته به درخواست زاهد دشتی، مجری برنامه‌های ادبی زبان بلوچی در شبکه تلویزیونی دولتی «PTV بولان» در برنامه زنده «بلوچی وهد» این شبکه حضور یافت.

در این برنامه، اسحاق رحیم، نویسنده، پژوهشگر و کارشناس زبان و ادبیات بلوچی از اهل گوادر بلوچستان که تحصیلاتی به زبان فارسی دارد نیز، حضور داشت.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان در رابطه با اشتراکات و مشابهت‌های زبان فارسی و بلوچی، وضعیت هموطنان بلوچ در ایران و پیشرفت‌های این قوم در همه عرصه‌ها و زندگی خوب با سایر اقوام ایرانی، آداب و رسوم مردم بلوچ در ایران و دیگر کشورهای جهان، معرفی کامل خانه فرهنگ ایران و فعالیت‌های آن در کویته و ظرفیت‌های ادبی، فرهنگی و هنری استان سیستان بلوچستان برای اجرای برنامه‌های مشترک سخن گفت.

وی همچنین، در مورد نقش مؤثر جوانان در ترویج فرهنگ به جوانان بلوچ توصیه کرد با توجه به اشتراکات زیاد بلوچی و زبان فارسی، همسایه بودن با ایران و تجارت و مبادلات فرهنگی، نسبت به آموزش زبان فارسی اهتمام ورزند.

میری در این برنامه علاوه بر معرفی آداب و رسوم هموطنان بلوچ، از جایگاه این قوم ایرانی در عرصه هنر و صنایع دستی گفت و با نمایش یکی از آثار سفال منطقه کلپوگان سراوان استان سیستان و بلوچستان به معرفی هنر سفالگری منطقه کلپورگان شهرستان سراوان استان سیستان بلوچستان پرداخت.

وی افزود: موزه زنده سفال کلپورگان تنها موزه زنده سفال در جهان است که قدمت آن به ۷ هزار سال پیش بر می‌گردد. آنچه توجه جهانیان را به سفال کلپورگان جلب کرده، ساخت سفال بدون استفاده از چرخ سفالگری است به گونه ای که تمام سفالینه‌ها با روش‌های سنتی ابتدایی و توسط زنان بلوچ انجام می‌شود و به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در سازمان یونسکو نیز به ثبت جهانی رسیده ‌است.

اسحاق رحیم، نویسنده، ادیب و پژوهشگر بلوچ از اهل گوادر در اظهارات خود پیشنهاد کرد که کتاب‌های فارسی باید به زبان بلوچی ترجمه و منتشر شود، زیرا علاقه‌مندان زیادی برای مطالعه کتاب‌های ایرانی در بلوچستان وجود دارد.

پس از این برنامه، مسئول خانه فرهنگ کشورمان از بخش‌های مختلف ساختمان شبکه تلویزیونی PTV بولان بازدید کرد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved