logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/16 - 09:38
  • 499
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
یک اندیشمند آیین سیک:

قیام و نهضت امام حسین(ع) دعوت به انسانیت بود

گایانی شوخوبر سینگ در سمینار «امام حسین(ع) و انسانیت» تأکید کرد: قیام و نهضت امام حسین(ع) دعوت به انسانیت بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سمینار «امام حسین(ع) و انسانیت» با حضور امان اله صیادی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، حجت‌الاسلام والمسلمین اسلم رضوی، رئیس هیأت علمای شیعیان ایالت مهاراشترا، حجت‌الاسلام والمسلمین کمیل اصغر زیدی، امام جمعه شیعیان شهر پونا، مولانا محمد معین الدین، رئیس تراست رفاهی و آموزشی امام علی(ع)، مولانا احسان گوهر، رئیس مدرسه علیمه نظامیه، بابا جان مبلغ مکتب اهل بیت(ع)، مولانا شبیر علی وارثی از شهر کلکته، گیانی شوخر سینگ، اندیشمند آیین سیک، اکرم الجبار خان، رئیس اسبق اداره مالیات شهر پونا هند و دیگر اساتید و اندیشمندان در سالن ابوحنیفه شهر پونا برگزار شد.

مظفر، نویسنده و استاد زبان انگلیسی با اشاره به اهمیت برگزاری این سمینار، گفت: در تمامی آیین‌ها و مذاهب توجه به انسانیت و مسائل اخلاقی بسیار مهم به شمار می‌رود و همگان باید به آن توجه و اهتمام خاص کنند. امروزه در جامعه شاهد خانوارهای تهی دست هستیم که توانایی هزینه تحصیل فرزندانشان را ندارند و وظیفه افراد در جامعه آن است که به آنها کمک کنند تا بتوانند بچه‌ها و نسل آینده را آموزش دهند.

وی افزود: این وظیفه بسیار مهم است چراکه انواع مشکلات اجتماعی از فقر و نادانی افراد حاصل می‌شود و می‌تواند دامن سوز بقیه افراد جامعه نیز شود.

اکرم الجبار خان، رئیس اسبق اداره مالیات شهر پونا اشعاری در وصف سید الشهدا(ع) و خاندان عصمت و طهارت(ص) خواند و درباره همزیستی مسالت آمیز میان گروه‌ها و جوامع سخنرانی کرد.

گایانی شوخوبر سینگ، اندیشمند آیین سیک سخنان خود را با اشعاری در وصف امام حسین(ع) به زبان پنجابی آغاز کرد و گفت: قیام و نهضت امام حسین(ع) دعوت به انسانیت بود.دفاع از انسان‌‌های ضعیف در برابر ظالمان بود. قیام آن امام بزرگوار، قیام برای برابری و انسایت برای همه بشر است. همه آیین‌ها و ادیان یک خداوند دارند و از ایزد یکتا پیروی می‌کنند.

صیادی، نماینده فرهنگی کشورمان در بمبئی اظهار داشت: شما بزرگان دین و ادیان مختلف در این نشست بزرگی که به نام روز حسین(ع) و انسانیت است، جمع شده‌اید که بگویید که مکتب حسین (ع) شجره طوبی انسانیت و حریت انسان‌هاست.

وی افزود: انسانیت باید ریشه و مکتبی داشته باشد و تبلور مکتب انسانیت در قیام حسینی است. محبت اهل بیت(ع) و تبلیغ حسینی همه جا رونق دارد ولو افرادی که مسلمان هم نیستند به حسین(ع) عشق می‌ورزند، چراکه امام حسین(ع) مکتب انسانیت را بنیان نهاد که اگر مسلمان نیستند، آزاده باشید.

صیادی با اشاره به قیام کربلا ابراز کرد: رمز بقای قیام عاشورا و انقلاب امام حسین(ع) خدایی بودن آن است. این انقلاب به دلیل اینکه با فطرت و عقل سازگاری داشت و نیز خدا محوری در آن موجی می‌زد که هرگز منحصر به زمان و مکان نشد.

وی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: پرچم امام حسین(ع) انسانیت، پاکی، زیبایی و حریت است.

مولانا احسان گوهر، رئیس مدرسه علیمه نظامیه از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با اشاره به حادثه عاشورا گفت: امام حسین(ع) و یاران با وفایشان دارای درجه والا هستند و شهادت تنها ویژه افراد والا مقام است. قیام عاشورا سراسر درس زندگی و آزادگی و انسانیت است. اگر افراد جامعه بخواهند زندگی خوب و مسالمت آمیز داشته باشند بایستی ارزش‌های اخلاقی، انسانی و حقوق همدیگر را رعایت کنند.

سیره اخلاقی امام حسین(ع) نیاز امروز جوامع است

باباخان، اندیشمند دینی و مبلغ اهل بیت عصمت و طهارت(ص) گفت: همگان ‌می‌دانند که سید الشهدا(ع) نمونه اعلی انسانیت برای بشریت است. پس از ایشان نیز خاندان عصمت و طهارت(ص) نیز به تاثی از اخلاق والای آن امام همام نقشی مهمی در بیدار کردن وجدان خفته داشته‌اند و توانستند پیام نهضت والای امام حسین(ع) را به نسل‌های آینده منتقل کنند.

شبیر علی وارثی نیز در سخنانی، مطرح کرد: سیره انبیا و اولیا از هر نظر برای جامعه بشری آموزندگی دارد. مطالعه سیره آنان از ابعاد فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی برای جامعه اسلامی بسیار سودمند است.

وی ادامه داد: سیره اخلاقی امام حسین(ع) باید در میان جوامع شناخته شود و این مهم وظیفه همه افراد به ویژه علما و اندیشمندان است.

در ادامه این مراسم، یکی از هنرمندان و شاعران اشعاری در مدح و منزلت امام حسین(ع) قرائت کرد که مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفت.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved