logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/30 - 14:35
  • 461
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
وزیر پاکستانی:

شب یلدا میراث مشترک پاکستان و ایران است

میثم کاظم در آیین بزرگداشت شب یلدا که به همت خانه فرهنگ ایران در راولپندی برگزار شد، گفت: شب یلدا میراث مشترک پاکستان و ایران است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیین بزرگداشت شب یلدا با حضور مسئولان دولتی، شخصیت‌های سیاسی، مذهبی، اجتماعی و فرهنگی پاکستان و اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان زبان فارسی دانشگاه نومل در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان برگزار و سخنرانان بر تقویت روابط بین اسلام‌آباد و تهران از طریق برگزاری آیین‌های مشترک فرهنگی تأکید کردند.

میثم کاظم، وزیر زراعت ایالت گیگلیت بلتستان در این نشست با اشاره به اینکه مردم گیلگیت بلتستان نیز شب یلدا را با نام محلی «لوسر» و «مه پانگ» گرامی می‌دارند، این آیین باستانی را یک میراث مشترک بین دو کشور ایران و پاکستان عنوان کرد.

وی با بیان غنای فرهنگ و هنر ایرانی و تأثیر غیر قابل انکار آن بر فرهنگ مردم بومی پاکستان در طول تاریخ گفت: سید علی همدانی از علمای بنام ایرانی ( 600 سال قبل) با هجرت به کشمیر و از آنجا به منطقه  گلگیت بلتستان نقش مهمی در ترویج اسلام و در کنار آن آشنا سازی مردم بومی منطقه با فرهنگ و تمدن ایرانی داشته است.

میثم کاظم در ادامه سخنانش، خواستار همکاری خانه فرهنگ کشورمان برای برگزاری همایش آیین شب یلدا در منطقه گیلگیت بلتستان طی سال آینده شد.

فرامرز رحمان‌زاد، مسئول خانه فرهنگ و وابسته فرهنگی کشورمان در شهر راولپندی در سخنانی، با اشاره به ثبت جهانی شب یلدا در سازمان یونسکو گفت: مردم ایران پس از عید نوروز بیشترین اهتمام را در برگزاری شب یلدا انجام می‌دهند.

وی افزود: در تعریف این آیین باستانی به کودکان به عنوان مجری، زنان به عنوان محور خانواده، اقوام، دوستان و بزرگسالان به عنوان حاملان و ناقلان این جشن اشاره شده است.

وابسته فرهنگی کشورمان در شهر راولپندی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های ایران قبل و بعد از اسلام توجه به خانواده است. در این آیین هم توجه کاملی به نقش خانواده شده است.

سفیر، استاد زبان فارسی دانشگاه نومل در اسلام‌آباد نیز در سخنان خود، گفت: شب یلدا بلندترین شب سال است و پس از آن از طول شب کاسته و به طول روز اضافه می‌شود؛ بنابراین شب یلدا نشانه پایان ظلمت و آغاز نور است.

وی افزود: یکی از خصوصیات زیبای مردم ایران این است که مذهب هیچ گاه باعث نشد که آنها از فرهنگ خود غافل باشند و در کنار انجام احکام اسلامی به عنوان یک مسلمان متدین، نه تنها فرهنگ خود را حفظ کردند بلکه مردم دیگر کشورها نیز در طول تاریخ از آن الهام گرفتند.

مهندس شبیر، از فعالان انجمن آگاهی گیلگیت بلتستان نیز مردم ایران را ملتی آزاده، مستقل و پیشرفته خواند و گفت: حفظ هویت فرهنگی و دینی عامل اصلی استقامت مردم ایران در برابر انواع دسیسه‌های دشمنان است.

وی با بیان اینکه منطقه گیلگیت بلتستان یکی از مناطق دورافتاده و فقیر در دل رشته کوه‌های هیمالایا و قراقروم است و شب یلدا را با عنوان مه پانگ جشن می‌گیرند، گفت: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند نقش مهمی در توسعه آموزش و پرورش و بهداشت این منطقه در شمالی ترین نقطه پاکستان داشته باشد و یقینا مردم این منطقه از این نوع اقدامات استقبال خواهند کرد.

شایان ذکر است، تزیین سفره شب یلدا در این مراسم مورد استقبال شرکت کنندگان و اصحاب رسانه قرار گرفت. سرایش شعر به زبان فارسی و اردو همراه با فال حافظ، تماشای کلیپ آشنایی با شب یلدا به زبان فارسی و انگلیسی از دیگر برنامه‌های شب یلدای خانه فرهنگ ایران در راولپندی بود.

انتهای پیام

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved