logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/05 - 09:35
  • 712
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با مشارکت ایران، پاکستان و ترکیه؛

جشنواره بین‌المللی هنرهای اسلامی گشایش یافت

به مناسبت روز جهانی هنرهای اسلامی، جشنواره بین‌المللی هنرهای اسلامی با مشارکت ایران، پاکستان و ترکیه در لاهور مرکز ایالت پنجاب و قلب فرهنگی پاکستان گشایش یافت و آثار هنری سه کشور برای علاقه‌مندان به معرض نمایش درآمد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم افتتاحیه جشنواره بین‌المللی هنرهای اسلامی با حضور جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، ارن میاس اوغلو، مسئول بنیاد امره در لاهور، عمر سرفراز چیمه، مشاور سروزیر در امور داخلی و اطلاع رسانی، رضی احمد رئیس هیات مدیره شورای هنر الحمرا، احمد شاه، رئیس شورای هنر پاکستان، ذولفقار علی زولفی، مدیر اجرایی شورای هنر الحمرا، کاو کی؛ معاون سرکنسولگری چین در لاهور، عرفان قریشی؛ مدیر موسسه هنر و فرهنگ اسلامی، زکی علی هاشمی، استاد خطاطی از یمن و داود بکتاش، استاد خوشنویسی از ترکیه برگزار شد.

روناس در سخنانی، اظهار داشت: روز جهانی هنرهای اسلامی برای قدردانی از نقش و سهم هنر اسلامی در حفظ و اشاعه تمدن و فرهنگ بشری به ثبت رسیده است و برگزاری جشنواره سه جانبه ایران، ترکیه و پاکستان، فرصتی مغتنم است تا سه تمدن، آثار هنری اسلامی و آثار فرهنگی خود را به نمایش بگذارند.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور افزود: ایران منحصر به فردترین و قدیمی ترین فنون را در هر رشته هنری دارد که آن را به یکی از پرطرفدارترین کشور هنری تبدیل می‌کند.

سرفراز چیمه، مشاور سروزیر و وزیر امور داخلی پنجاب گفت: سیاست نباید دخالتی در هنر داشته باشد و دولت حزب جنبش انصاف همواره از هنر و هنرمندان حمایت کرده است.

وی ضمن تحسین و تقدیر از برگزارکنندگان و هنرمندان اظهار داشت: دولت پنجاب برای رشد فعالیت‌های هنری در این ایالت و تشویق هنرمندان اهتمام دارد.

رئیس شورای هنر پاکستان نیز در سخنانی، مطرح کرد: این هنرمندان هستند که تمدن سازی می‌کنند، بنابراین دولت باید از سایر هنرمندان از جمله شاعران، ادبیان و خوشنویسان حمایت کند.

مسئول یونس امره ترکیه در لاهور گفت: این منطقه در حوزه ادب و هنرهای اسلامی بسیار غنی است و سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان از لحاظ ادبی و هنری شباهت‌های بسیاری دارند.

وی یکی از ویژگی های مهم این جشنواره را دیدن آثار هنری سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان در یک مکان عنوان کرد.

خانه فرهنگ کشورمان در لاهور آثار هنری مختلفی از جمله میناکاری، خاتم و خوشنویسی برای علاقه‌مندان و هنرمندان پاکستانی به نمایش گذاشت.

در این جشنواره ۴ روزه صنایع دستی، آثار خوشنویسی، سمینار، کارگاه‌های هنری و خوشنویسی و همچنین نمایشگاه کتاب با همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، بنیاد یونس امره، شورای هنر لاهور در مجتمع هنری الحمرا لاهور اجرا شد.

شخصیت‌های صاحب نام کشور از جمله عمر سرفراز چیمه؛ مشاور سروزیر پنجاب در امور داخلی و اطلاع رسانی، سردار محسن لغاری؛ وزیر اقتصاد ایالت پنجاب، خانم سلیمه هاشمی؛ دختر فیض احمد فیض شاعر بزرگ پاکستان، اقبال صلاح الدین؛ نوه علامه اقبال و رئیس «موسسه دبستان اقبال» و تیمور خان ممتاز؛ رئیس «موسسه هست و نیست» از آثار هنری ایران دیدن کردند.

نمایش ۲۵۰ اثر هنری از ۹۵ هنرمند پاکستانی، ایرانی، ترک و یمنی

محسن لغاری، وزیر اقتصاد ایالت پنجاب و میهمان ویژه جشنواره ضمن ابراز خوشحالی از دیدن مشارکت جوانان به صورت گسترده اظهار داشت: هنر و ادب در شخصیت سازی انسان نقش مهمی دارد و به نظر من والدین هم باید فرزندانشان را به آموزش هنر در کنار علوم تشویق کنند.

تعداد 20 مقاله برگزیده اساتید و هنرمندان برجسته کشور پاکستان در زمینه هنرهای اسلامی طی ۳ روز سمینار ارائه شد.

همچنین، در نمایشگاه خطاطی و خوشنویسی حدود ۲۵۰ اثر هنری از ۹۵ هنرمند پاکستانی، ایرانی، ترک و یمنی به نمایش گذاشته شد.

کارگاه‌های هنری در طول جشنواره نیز نقش مهمی در جلب توجه جوانان ایفا کرده و بیش از ۲۰۰ دانشجو از دانشگاه و شهرهای مختلف ایالت پنجاب در این کارگاه‌ها شرکت و گواهینامه دریافت کردند.

دومین دوره جشنواره بین‌المللی هنرهای اسلامی با مشارکت جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و ترکیه (۲۹ آبان‌ماه) در مجتمع هنری الحمرا شهر لاهور پاکستان به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved