logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/20 - 16:07
  • 406
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تشویق و ترغیب تورهای جهانگردی برای ایجاد تورهای مسافرتی به ایران

به مناسبت روز صنایع دستی نشست تخصصی با همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی در تاریخ 18 خرداد ماه در محل خانه فرهنگ با حضور جناب آقای صیادی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی ، جناب آقای مهر آذر نماینده محترم سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و تورگردان ها بمبئی و حومه در فضای صمیمی با هدف ترویج و تشویق تورهای جهانگردی برای ایجاد تورهای گردشگری به ایران انجام پذیرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مراسم با خوش آمدگویی و پخش کلیپی در مورد ایران آغاز گردید. در ادامه جناب آقای صیادی مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی ضمن عرض خوش آمدگویی از تورگردان ها گفتند: عرض سلام وخیر مقدم خود را به شما تورگردانان عرض می نمایم و از اینکه دعوت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی را پذیرفتید ، کمال تشکر و امتنان را داریم؛ هدف این جلسه آشنایی با شما و نشان دادن ظرفیت ها و امکانات و جاذبه های کشور ایران و همچنین کمک و مساعدت به تسهیل جهانگردی و توریسم به عنوان یک کار فرهنگی با ارزش می باشد. همانطور که می دانید امروزه، جهانگردی علاوه بر جنبه های فرهنگی و اجتماعی به عنوان یکی از فعالیت های سود آور اقتصادی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته تا حدی که اقتصاد برخی از جوامع از جمله اسپانیا و کانادا بر این صنعت استوار است. صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و خودرو سازی به سومین صنعت درآمد زایی جهان تبدیل شده است. طبق آمار سازمان جهانی گردشگری از هر 12 تا 15 شاغل در دنیا یک شغل به گردشگری اختصاص داشته و 5 تا 10 گردشگر یک فرصت شغلی ایجاد می کند. در حال حاضر حدود 260 میلیون نفر در جهان در صنعت گردشگری و صنایع مرتبط ، به کار استغال دارند و در آمدهای حاصل از این صنعت در مجموع حدود 9 درصد از تولید ناخالصی داخلی کشورهای جهان را به خود اختصاص داده است.

ایشان در ادامه با اشاره به فواید صنعت گردشگری برای اقتصاد هر کشور افزودند: صنعت گردشگری صنعتی چند وجهی است که می تواند اثر مثبتی بر سایر بخش های کشور مانند کسب درآمد ارزی، افزایش درآمد جامعه میزبان، افزایش درآمد دولت ، افزایش سرمایه گذاری ، افزایش اشتغال نیروی کار و مهمتر از همه تغییر دید و نگرشی است که می تواند بر گردشگران در مورد آن کشور به وجود آورد و به همین دلیل توجه به این صنعت از اهمیت بالای برخوردار است و کشورها برای افزایش سهم خود برنامه ریزی های  مفصلی را انجام داده اند ، برای مثال می توان به کشور ترکیه اشاره کرد که در مدت زمان هفت سال از سال 2005 الی 2013 از نظر جذب گردشگران خارجی عملکرد قابل توجهی را به نمایش گذاشت. همچنین می توان به شیخ نشین دبی اشاره کرد که با جذب بیش از ده میلیون گردشگر تنها در سال 2013 رکورد تازه ای را در گردشگری خود و کشورهای حاشیه خلیج فارس ثبت کرده است. این درحالی است که شیخ نشین حاشیه خلیج فارس از نظر جاذبه های گردشگری به هیچ وجه قابل قیاس با ایران زیبا نبوده و ترکیه نیز در رده بندی تعداد اماکن تاریخی 17 پله پایین تر از ایران قرار دارد و ایران از نظر جاذبه های توریستی جز 10 کشور اول جهان قرار داشته است و و ظرفیت های بالقوه بالای برای گسترش جهانگردی و توریسم بین المللی دارد. باید گفت که الآن کشورهای حوزه خلیج فارس با هدف جذب گردشگر در حال طراحی صدور ویزای توریستی یکپارچه شنگن هستندکه به گردشگران اجازه می دهد تا با یک ویزا از تمامی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دیدن کنند.

ایشان در پایان صحبت خود ضمن تشکر و قدردانی از آمدن تورگردانان به خانه فرهنگ گفتند: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی به عنوان پلی میان شما و مسئولان ذیربط وظیفه انتقال پیشنهادها و طرح های شما را دارد و ترویج جهانگردی به ایران را وظیفه اصلی خود می داند.

 در ادامه بسته های از محصولات فرهنگی که شامل کتابچه های ایرانگردی و نقشه ایران، سی دی و  محصولات فرهنگی دیگر بود به تورگردان ها اهدا گردید.  

پس از آن، تورگردان ها هرکدام به معرفی خود پرداختند و مشکلات و موانع جهانگردی ایران را به اشتراک گذاشتند که تعدادی از آنها عبارت بودند از :

  1. -    مشکلات صدور روادید و هزینه بالا
  2. -    مشکل حمل و انتقال پول به منظور رزرو هتل و .....
  3. -    مشکلات تهیه و رزرو بلیط هواپیمایی و......
. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved