logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/08 - 13:34
  • 451
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری کنفرانس «آواز و هنر موسیقی ملی در میراث مردمان جهان» در عشق آباد

کنفرانس «آواز و هنر موسیقی ملی در میراث مردمان جهان» با حضور پژوهشگرانی از جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاتارستان، آذربایجان و ترکیه در عشق آباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کنفرانس بین‌المللی «آواز و هنر موسیقی ملی در میراث مردمان جهان» با حضور خانم مهری جمال ممدوا، معاون فرهنگی رئیس هیأت وزیران (رئیس جمهوری)، آتاگلدی شامرادف، وزیر فرهنگ ترکمنستان، سلطانبای رائف، دبیرکل سازمان بین‌المللی‌ کشورهای ترک، نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان و پژوهشگرانی از جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاتارستان، آذربایجان و ترکیه در تالار اجتماعات هتل «آرچابیل» شهر عشق آباد برگزار شد.

خانم مهری جمال ممدوا در سخنانی، هدف از برگزاری این کنفرانس را حفظ و احیای موسیقی ملی به عنوان میراث مردمان جهان دانست.

سلطانبای رائف، دبیرکل سازمان بین‌المللی‌ کشورهای ترک به عنوان سخنران بعدی، مطرح کرد: هنر ملی موسیقی، میراث مردمان جهان است و حفظ سنت‌های فرهنگی از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی به تصمیم ترکیه به مناسبت سیصدمین سالگرد مختوم قلی اشاره کرد که در آن سال 2024 به عنوان سال مختوم قلی، شاعر و متفکر بزرگ جهان ترک و شهر باستانی «انو» به عنوان «پایتخت فرهنگی جهان ترک» در سال 2024 اعلام شده است.

خانم فیروزه مدیر خراسانی، از پژوهشگران در حوزه موسیقی درباره ادبیات شفاهی به ایراد سخن پرداخت و گفت: ادبیات شفاهی اقوام، نشان از آیین‌ها، سنت‌ها و اعتقادات ایشان دارد.

وی به ترانه‌های محلی، موسیقی سنتی، لالایی‌های مادران و قصه‌های عامیانه اشاره کرد و گفت: آنچه ادبیات شفاهی را در طول سال‌های پر فراز و نشیب، زنده نگه داشته، آیین‌ها و سنت‌ها است که در خود فرهنگ و اصالت یک ملت جای دارد.

میثم قومورلو، از دیگر پژوهشگران شرکت کننده از ایران با ارایه مقاله خود با عنوان «قلب انسان، نخستین ساز کوبه‌ای» گفت: زندگی با ریتم آغاز می‌شود و با ایستادن آن پایان می‌یابد. ابتدایی ترین و آشناترین موسیقی برای انسان صدای قلب و نفس کشیدن او است. بر همین اساس ریتم قدیمی ترین بخش موسیقی است و در تمام تمدن‌های بشری بکار گرفته شده است.

وی با استفاده از تجربیات و دانش تاریخی ریتم در خاورمیانه، ترکیبی جدید از ریتم ایرانی را با نواختن ساز دف برای حاضران به نمایش گذاشت.

سپس، پژوهشگران کشورهای شرکت کننده هر یک در خصوص مقاله خود سخنرانی کردند.

شرکت کنندگان تأکید کردند که ملت‌ها باید برای حفظ و احیای موسیقی ملی به عنوان میراث مردمان جهان کوشش کنند.

گفتنی است؛ کنفرانس یادشده توسط خبرگزاری‌ها و شبکه‌های تلویزیونی ترکمنستان پوشش داده شد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved