logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/09/04 - 09:36
  • 350
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری سی و پنجمین سالگرد ارتحال علامه سید علی نقی نقوی در هند

سی و پنجمین سالگرد ارتحال علامه سید علی نقی نقوی با حضور محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در دانشگاه علیگر هند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با سی و پنجمین سالگرد ارتحال علامه سید علی نقی نقوی، از اندیشمندان معاصر شیعه، سمیناری از سوی دپارتمان شیعه شناسی دانشگاه علیگر هند در محل این دانشگاه برگزار شد.

در این برنامه که طارق منصور، رئیس دانشگاه علیگر ، عین الحسن، رئیس دانشگاه ابوالکلام آزاد حیدرآباد، شاهد مهدی، رئیس سابق دانشگاه جامعه ملیه، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی پور، رئیس دفتر نمایندگی ولی فقیه در دهلی، مولانا کلب جواد، از رهبران شیعه هند، علی محمد نقوی و جمع کثیری از اساتید و دانشجویان دانشگاه علیگر حضور داشتند.

در این مراسم، اندیشمندان پیرامون اندیشه و آثار علامه سید علی نقی نقوی از اندیشمندان برجسته شیعه و استاد سابق دانشگاه علیگر سخنرانی کردند.

طارق منصور، رئیس دانشگاه علیگر با اشاره به نقش علامه نقوی در تأسیس دپارتمان شیعه شناسی و مطالعات اسلامی دانشگاه علیگر، وی را اندیشمندی برجسته خواند که علاوه بر احاطه و دانش وسیع، گفت‌وگو و تعامل با سایر ادیان و مذاهب را یک ضرورت دانست و بدان توجه ویژه داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی پور، نماینده ولی فقیه در هند نیز در سخنانش، علامه نقوی را از خاندان بزرگ اجتهاد در هند برشمرد که سهم مهمی در ترویج و معرفی اندیشه اسلامی بویژه علوم قرآن و تفسیر بر عهده داشته است.

محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی نو، ضمن تشریح جایگاه علمی علامه نقوی، وی را از باقیات سلف حکمای ذوالفنونی برشمرد که تنوع و گستردگی دانش، تاکید بر عقلگرایی و فلسفه، قابلیت و توانایی پیوند و ارتباط بین دو حوزه سنت و تجدد، نظام سنتی و روشنفکری و همچنین میل به گفتگو و تعامل به ویژه با ادیان و مذاهب از مهم ترین ویژگی‌های آنان محسوب می‌شد.

وی افزود: شخصیت‌هایی چون مرحوم علامه طباطبایی، شهید مطهری و علامه نقوی با درک درست از چالش‌ها و اقتضائات زمانه خویش علاوه بر برخورداری از تنوع و عمق دانش در حوزه‌های مختلف کلام، تفسیر، فقه، ریاضیات، شعر و ادب، فلسفه و تفکرات عقلی را موثرترین سازکار جهت دفاع از دین در مواجهه با موج تفکر غربی می‌دانستند و همین ویژگی به آنان این فرصت و امکان را داد تا مخاطبین خود را محصور در حوزه‌های سنتی نکرده و با حضور و ارتباط در محیط‌های دانشگاهی و روشنفکری گفتمان نویی از اسلام را وارد نخبگان جامعه کرده و نسلی از اسلام شناسان را در دانشگاهها تربیت کنند.

ربانی افزود: امروزه به دلیل پیچیدگی‌ها و چالش‌های هویتی جامعه اسلامی بویژه چوانان مسلمان در عصر ارتباطات و دهکده جهانی، زبان فلسفه به دلیل دامنه و عمق تحلیل، درک و تاثیرگذاری آن و همچنین زبان شعر و ادب به دلیل قابلیت ارتباطات عاطفی و احساسی در مخاطب، همچون گذشته دو سازکار موثر در تبلیغ دین بشمار رفته و مبلغین و عالمان دینی باید با بهره مندی از این دو ظرفیت تاثیرگذار و توسعه دامنه تعاملاتی خود با مخاطب از نظام منبر و پامنبری به نظام تعاملاتی گفت وگو محور و پذیرش دیگری، الگو و تجربه موفق و تاثیرگذاری که عالمان و شخصیت‌های برجسته‌ای چون علامه طباطبایی، شهید مطهری و علامه نقوی بکار بستند و توانسته بودند تاثیرگذاری قابل توجهی در معرفی و نشر اسلام به ویژه در میان جوانان و روشنفکران از خود برجای بگذارند را تکرار کنند.

در پایان این مراسم، دو اثر شامل زندگینامه و ترجمه تفسیر البیان نیز رونمایی شد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved