logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/02 - 17:59
  • 872
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بررسی راه‌های ارتقای همکاری‌های آکادمیک بین ایران و تایلند

در جریان دیدار نماینده فرهنگی کشورمان و مشاور وزیر آموزش عالی، علوم، تحقیق و نوآوری و نمایندگانی از معاونت وزارت امور خارجه و اعضای هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد سوکوتای تاماتیرات، راه‌های ارتقای همکاری‌های آکادمیک بین ایران و تایلند بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید مجید سادات‌لاربجانی، سرپرست رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند به همراه مرتضی سلطانی، کارشناس دیپلماسی عمومی سفارت و کارشناس رایزنی فرهنگی کشورمان با سمپان ینسامران، مشاور وزیر آموزش عالی، علوم، تحقیق و نوآوری و نمایندگانی از معاونت وزارت امور خارجه و اعضای هیأت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد سوکوتای تاماتیرات با هدف ارتقای همکاری‌های آکادمیک بین دو کشور دیدار کردند.

در این دیدار که در ساختمان پادشاه مونگکوت، دفتر دبیر دائمی علوم آموزش عالی تحقیق و نوآوری انجام شد، استادیار وانس پیاکولشایدچ رئیس گروه علوم سیاسی، دانشیار واناتام کانجاناسوان استاد علوم سیاسی، دانشیار دکتر پیسان مکدراسامی، رئیس برنامه کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای برنامه علوم سیاسی، استادیار آتیت تانگ این مدیر پروژه دانشکده سیاست، آکاوی میسوک رئیس برنامه کارشناسی علوم سیاسی سیاست دولت و سوویچایا چانتاراپیتوک رئیس برنامه کارشناسی علوم سیاسی روابط بین‌المللی حضور داشتند.

لاریجانی در سخنانی، به سیاست ایجاد اتاق ایرانشناسی در دانشگاه‌های خارجی اشاره کرد و گفت: اتاق ایران‌شناسی در دانشگاه‌های خارجی با هدف ارتقاء دانش و فرهنگ دو کشور و همچنین ارتباط بین محققان و اساتید ایرانی و بین‌المللی تشکیل می‌شود.

سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در تایلند افزود: ارائه فرصت‌هایی برای مطالعه و پژوهش در حوزه‌هایی مانند تاریخ، ادبیات، هنر، فرهنگ، زبان، جامعه‌شناسی و سیاست درباره ایران از دیگر اهداف تأسیس این اتاق‌ها است و همچنین، اتاق ایران‌شناسی می‌تواند به عنوان یک مرجع مهم برای دانشجویان، پژوهشگران و دانشمندان ایرانی و خارجی در این حوزه عمل کند.

وی ادامه داد: از دیگر مزایای تأسیس این اتاق‌ها، ارتقاء ارتباطات فرهنگی و تبادل دانش و تجربه بین دانشگاه‌های خارجی و ایرانی است که می‌تواند به رشد و توسعه روابط بین‌المللی و توانمندی‌های ایران و دانشگاه‌های خارجی کمک کند.

لاریجانی به بیان دستاوردهای اخیر ایران اشاره و عنوان کرد: با توجه به تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شده است، ایران در حال حاضر یکی از کشورهای پیشرو در زمینه تحقیق و نوآوری در جهان است.

سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان در تایلند گفت: با افتتاح اتاق جهت آموزش زبان فارسی برای افرادی که می‌خواهند در ایران تحصیل کنند، کاملا موافقم. نهادی در ایران وجود دارد که وظیفه آن آموزش زبان فارسی است به نام بنیاد سعدی، و ما می توانیم دو نوع آموزش آنلاین و حضوری برای علاقمندان تایلندی برگزار کنیم و این امکان وجود دارد توسط همین بنیاد آموزش زبان فارسی را به صورت مجازی با زبان واسط انگلیسی و یا توسط مدرس زبان فارسی تایلندی به صورت حضوری برگزار کنیم.

وانس پیاکولشایدچ، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد سوخوتای تاماتیرات در معرفی دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد سوکوتای تاماتیرات یک مؤسسه آموزش عالی دولتی است که محدودیتی در تعداد پذیرش دانشجو ندارد و برنامه تحصیلی با استفاده از سیستم آموزش از راه دور ارائه می‌شوند و دانشگاه آزاد سوکوتای تاماتیرات در مقطع کارشناسی تعداد نامحدود دانشجو پذیرش می‌کند.

آتید، استاد و کارشناس ایران این دانشگاه درباره تأسیس اتاق ایران‌شناسی گفت: پس از مشورت با اعضای گروه علوم سیاسی دانشگاه مبنی بر تأسیس اتاق ایران‌شناسی بر آن شدیم تا این موضوع را با مسئول اتاق ایران‌شناسی دانشگاه سیام طرح کنیم و بنا بر این شد تا یک مرکز آموزش زبان فارسی در این مرکز ایران‌شناسی تأسیس شود.

وی ادامه داد: می خواهیم این مرکز ایران‌شناسی را به مرکزی تبدیل کنیم که با افتتاح یک دوره کوتاه مدت در آموزش فرهنگ، جامعه، زبان و نظام سیاسی ایران به کسانی که قرار است بورسیه تحصیلی در ایران دریافت کنند، آموزش دهد و دانشکده علوم سیاسی دانشگاه سوکوتای، به دلیل داشتن متخصصین در زمینه سیاست و فلسفه سیاسی، آمادگی خود را برای همکاری با تشکل های دانشگاهی ایرانی اعلام می دارد و در نهایت این مرکز، مرکزی برای انتشار دانش ایرانی هم به صورت حضوری و هم غیر حضوری در کلاس درس خواهد بود.

 پایسال، رئیس بخش دوره کارشناسی ارشد و دکترا دانشگاه درباره همکاری‌ها گفت: من بسیار خوشحالم که ایران برای ایجاد اتاق ایران‌شناسی به همکاری دانشگاهی اهمیت می‌دهد.

مرتضی سلطانی، کارشناس سیاسی سفارت ایران در این خصوص گفت: از همکاری‌های بین دانشگاه‌های تایلند و دانشگاه‌های ایران بسیار خوشحالم و چون فارغ التحصیل رشته مطالعات سیاسی از دانشگاه سیاسی تهران هستم پیشنهاد دارم که در وهله اول همکاری، وبیناری  بین اساتیدی از تایلند و ایران برقرار شود.

خانم سوویچایا چانتاراپیتوک، رئیس سیستم آموزش آنلاین دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد سوکوتای تاماتیرات گفت: با برگزاری وبینار بین اساتید دانشگاه آزاد سوکوتای تاماتیرات و دانشگاه‌های ایران موافق هستم  و یک پیشنهاد می‌کنم علاوه بر سمینارهای آنلاین بین اساتید هر دو کشور، سمینارهای آنلاین بین دانشجویان دو کشور هم برگزار شود.

اکوی میسوک، استاد علوم سیاسی در دانشگاه سوکوتای به فعالیت واحد مطالعاتی در خصوص مسائل سیاسی کشورهای آسیایی اشاره کرد و گفت: مایلیم یک کتاب درسی تهیه کنیم و در صورت همکاری بین دانشگاه‌های تایلند و ایران، پیشنهاد می‌کنیم که به طور مشترک کتاب‌های درسی در مورد سیاست خاورمیانه و ایران را که توسط اساتید هر دو کشور نوشته شده است، تهیه و چاپ کنیم.

ینسامران، مشاور وزیر اظهار داشت: این وزارتخانه بسیار خرسند است که دانشگاه‌های دو کشور در آستانه همکاری دانشگاهی هستند که به نفع هر دو طرف خواهد بود و این وزارتخانه سیاستی برای تشویق دانشگاه‌های تایلند به همکاری علمی با سایر دانشگاه‌های سراسر جهان از جمله ایران دارد.

وی گفت: اطمینان دارم که از این پس وزارت تحصیلات عالی، دانشگاه‌ها و سفارت ایران همکاری‌های آکادمیک بیشتری خواهند داشت.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved