logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/03 - 23:52
  • 1053
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

ایران و کراچی پاکستان در مسیر گسترش همکاری‌های دانشگاهی

هیأت اعزامی از دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر به کراچی پاکستان و بازدید از دانشگاه‌های این شهر، راه‌های گسترش و تقویت روابط دانشگاهی بین دو کشور را بررسی کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جلال درخشه، معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، علی سروری مجد، مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست و استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، محسن مرادی، رئیس واحد مشهد و شعبات خراسان رضوی دانشگاه آزاد و مسعود اکبری زاده، رئیس واحد زاهدان و شعبات استان سیستان و بلوچستان دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر به پاکستان با سعید طالبی‌نیا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان در کراچی دیدار کردند.

طالبی‌نیا ضمن تشریح فعالیت‌های خانه فرهنگ کشورمان در کراچی گفت: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی از فعال ترین مراکز فرهنگی ایران در خارج از کشور است که در حوزه آموزش زبان فارسی، برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی، ارتباطات هدفمند با نخبگان جامعه هدف، حضور در مراکز  و مراسمات هنری و فرهنگی و دانشگاهی، فعالیت‌های فضای مجازی و حمایت از اهل قلم و سایر برنامه‌های مناسبتی و رسانه‌ای مشغول به کار است.

وی آمادگی خانه فرهنگ کشورمان را برای هرگونه همکاری علمی و دانشگاهی با دانشگاه آزاد اسلامی اعلام و ابراز امیدواری کرد تا سفر هیأت دانشگاه آزاد اسلامی همراه با موفقیت باشد.

خواهان توسعه روابط علمی با دانشگاه‌های پاکستان هستیم 

جلال درخشه، معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس هیأت با ابراز خرسندی از سفر به پاکستان گفت: معاونت امور بین‌الملل و دانشجویان غیر ایرانی دارای مأموریت‌هایی از جمله جذب و پذیرش دانشجویان غیرایرانی، انجام امور مربوط به تمشیت و پشتیبانی واحدهای بین‌المللی اعم از واحدهای بین المللی مناطق آزاد و واحدهای مستقر در کشورهای دیگر و توسعه روابط و مناسبات علمی با سایر دانشگاه های بین المللی است که سفر به پاکستان در راستای توسعه روابط و مناسبات علمی انجام شده است.

وی گفت: در این سفر، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه اقراء پاکستان با هدف توسعه همکاری‌های مشترک، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره های آموزشی، فرصت‌های مطالعاتی، انجام تورهای دانشجویی و همکاری‌های علمی و پژوهشی تفاهم نامه همکاری امضا خواهد کرد.

معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تلاش می‌کنیم با امضای این تفاهم نامه دانشگاه آزاد اسلامی استان‌های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان را در جذب و پذیرش دانشجو از شبه قاره و توسعه روابط علمی با دانشگاه‌های پاکستان فعال کنیم.

درخشه تأکید کرد: امیدواریم ظرف سه ماه آینده یک برنامه اجرایی در خصوص نحوه عملیاتی کردن این تفاهم نامه و سایر تفاهم نامه هایی که منعقد خواهد شد، ارائه شود.

جذب دانشجویان غیر ایرانی برای تحصیل در واحدهای مشهد و زاهدان دانشگاه آزاد اسلامی 

علی سروری مجد، مشاور ریاست دانشگاه و رئیس مرکز حوزه ریاست، روابط عمومی و هماهنگی استان‌ها در تشریح اهداف سفر به پاکستان گفت: با توجه به اینکه یکی از اهداف دانشگاه آزاد اسلامی ارتقاء جایگاه بین المللی و الهام بخشی است، مقدمات سفر به کشور پاکستان فراهم شد تا بتوانیم تعاملات بین المللی و رتبه دانشگاه در سطح بین‌الملل را افزایش دهیم و به مرجعیت علمی در میان کشورهای اسلامی دست یابیم.

وی اظهار داشت: به همین منظور در سفر به پاکستان برای جذب دانشجویان غیر ایرانی برای تحصیل حضوری در واحدهای مشهد و زاهدان، توسعه و تقویت شبکه‌های مناسبات فراملی دانشمندان و پژوهشگران و همکاری بین المللی و زمینه‌های دیگر همکاری اقدام خواهیم کرد.
همچنین در ادامه این جلسه، رؤسای دانشگاه های آزاد اسلامی استان‌های خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان به ارائه دیدگاه های خود پرداختند.

بازدید از دانشگاه اقرأ و امضای تفاهم نامه همکاری هیأت دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر برنامه‌های سفر هیأت اعزامی به کراچی بود.

درخشه با معرفی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس شد و دارای شعبه در همه استان‌های کشور و ۵ شعبه در خارج از کشور است. تعداد قابل توجهی از دانشجویان خارجی از ۳۰ ملیت نیز در شعب مختلف این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

وسیم قاضی، رئیس دانشگاه اقرأ با ابراز خرسندی از سفر هیأت علمی ایران به کراچی و امضای تفاهم‌نامه گفت: دانشگاه اقرأ در سال ۲۰۰۰ میلادی تأسیس شده است و در حال حاضر ۳۳ هزار دانشجو در ۵ شعبه آن در کراچی و ۲ شعبه در اسلام‌آباد تحصیل می‌کنند.

وی افزود: دانشگاه اقرأ با بیش از ۶۰ کشور و دانشگاه‌های بین‌المللی دارای تفاهم‌نامه همکاری است.

حسن نوریان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی در سخنانی، گفت: متعهد هستیم تا از ظرفیت‌های موجود برای توسعه روابط علمی و دانشگاهی بین ایران و پاکستان به ویژه در ایالت سند بهره‌برداری کنیم.

پس از آن کلیپ‌های معرفی دانشگاه‌های آزاد خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان پخش شد و در پایان جلسه تفاهم نامه های همکاری بین دانشگاه اقرأ و دانشگاه‌های مشهد و زاهدان به امضای طرفین رسید.

در ادامه این دیدار، هیأت ایرانی از دانشکده‌های مختلف، کلاس‌ها، کارگاه‌ها و بخش‌های مختلف دانشگاه اقرا بازدید کرده و برای آشنایی با مجموعه دیگری از این دانشگاه به بخش شمالی شهر کراچی عزیمت کردند.

بازدید از دانشگاه محمدعلی جناح (ماجو) و دیدار با رئیس و استادان این دانشگاه نیز از دیگر اقدامات سفر هیأت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به کراچی بود. در این دیدار، پیش نویس تفاهم نامه بین دانشگاه ماجو و واحدهای مشهد و زاهدان تبادل و قرار شد از طریق وابسته فرهنگی ایران در کراچی پیگیری و به امضا برسد.

بیست و چهارمین کنفرانس علمی جهان اسلام به میزبانی پروفسور اقبال چوهدری، رئیس مرکز بین المللی شیمی و علوم بیولوژیک ICCBS
هیأت دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه کراچی برگزار شد.
وابسته فرهنگی کشورمان در حاشیه این مراسم با شخصیت‌های بین‌المللی از کشورهای مختلف دیدار و به گفت‌وگو پرداخت.

همچنین، درخشه به صورت ویژه مورد تجلیل قرار گرفته و در رده دانشمندان به جایگاه دعوت شد. در این مراسم باشکوه از ده ها دانشمند نامور جهان اسلام در رشته شیمی و علوم بیولوژیک تقدیر بعمل آمد.

هیأت ایرانی برای تقدیر به جایگاه دعوت شدند و با دریافت شال مخصوص سندی و هدایایی مورد تجلیل قرار گرفتند. این هیأت اعزامی در دیدار با رئیس کمیسیون آموزش عالی ایالت سند نکاتی را در خصوص راه‌های گسترش همکاری‌های فرهنگی و آموزشی بین دو کشور مطرح کردند.

رئیس کمیسیون آموزش عالی ایالت سند علاقه‌مندی خود را برای همکاری مشترک با دانشگاه‌های ایران اعلام کرد.

شرکت در ضیافت ناهار سرکنسول نیز حسن ختام برنامه‌های این هیأت اعزامی دانشگاه آزاد اسلامی به کراچی بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved