logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/04/24 - 07:33
  • 855
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی:

اراده قزاقستان توسعه همکاری‌های چندجانبه با ایران است

بکژان میربایف در دیدار با مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نماینده فرهنگی کشورمان در آلماتی اظهار داشت: اراده قزاقستان توسعه همکاری‌های چندجانبه با مراکز و مؤسسات علمی ایران است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عادل خانی، مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حسین آقازاده، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی ضمن بازدید از موزه مرکز فارابی‌شناسی دانشگاه فارابی با بکژان میربایف، رئیس و معاون دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی دیدار کردند.

در این دیدار که رئیس کرسی زبان‌های خاور و آسیای جنوبی و رئیس بخش آموزش زبان فارسی دانشگاه فارابی نیز حضور داشتند. بکژان میربایف در سخنانی، به همکاری‌های مستمر وابستگی فرهنگی ایران و دانشکده شرق‌شناسی و دانشکده روابط بین‌الملل آلماتی اشاره کرد.

وی افزود: امیدوارم همکاری‌های چندجانبه بین مراکز و مؤسسات علمی دو کشور به خصوص دانشکده شرق‌شناسی توسعه یابد و روابط در ابعاد گوناگون رونق پیدا کند.

رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی اظهار داشت: دو کشور ایران و قزاقستان تاریخ مشترک دارند و فارابی برای ارتباط بین دو کشور مهم است.

فارابی؛ مبنای همکاری و فرصتی برای بالندگی روابط ایران و قزاقستان

خانی در سخنانی، همکاری‌های فرهنگی ایران و قزاقستان را مهم دانست و تصریح کرد: اندیشه‌های فارابی اهمیت جهانی دارند و به عنوان یک شخصیت بشری باید در مقیاس منطقه‌ای و بین‌المللی قدم برداریم.

مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: از آنجا فارابی به عنوان یک فیلسوف و اندیشمند در ایران حضور داشته، برای ایرانیان نیز به عنوان یک شخصیت جهانی بسیار اهمیت دارد و فارابی می‌تواند مبنایی برای همکاری و فرصتی برای بالندگی روابط دو کشور باشد.

وی به پیشنهاد مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل کمیته مشترک علمی در زمینه فارابی اشاره کرد و گفت: با توجه به شخصیت چند رشته‌ای فارابی، فرصت مغتنمی برای توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در زمینه‌های مختلف وجود دارد که می‌توان از آن در پیشبرد برنامه‌های فرهنگی دو کشور بهره برد.

برگزاری همایش دوجانبه با موضوع «فارابی» در قالب کمیسیون مشترک

آقازاده، وابسته فرهنگی کشورمان در آلماتی نیز در این دیدار، گفت: ما آماده همکاری همه جانبه با موضوع «فارابی» در قالب کمیسیون مشترک دو کشور هستیم و علاقه‌مندیم پاییز امسال یک همایش دوجانبه درباره فارابی با شرکت استادان برجسته ایرانی و قزاقی برگزار کنیم.

وی در این باره، توضیح داد: یک زمینه دیگر همکاری با سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی (سمت) وجود دارد که نهاد تخصصی نگارش و نشر کتب درسی دانشگاهی در ایران است و 30 انستیتو مطالعاتی در اختیار دارد.

وابسته فرهنگی کشورمان در آلماتی خاطرنشان کرد: این نهاد تخصصی نگارش و نشر کتب درسی دانشگاهی در ایران دارای گروه فلسفه ویژه مطالعات فارابی‌شناسی است و آماده همکاری در زمینه ترجمه و نشر کتب درسی دانشگاهی به طور متقابل خواهد بود و تعداد قابل توجهی از کتب این نهاد علمی به زبان‌های مختلف از جمله چینی، عربی، انگلیسی و ... ترجمه و نشر یافته‌اند.

در ادامه، خانم آلیه قورمان علییوا، معاون رئیس دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی گفت: در دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی، مطالعات و آموزش‌های وسیعی در حوزه فلسفه و اسلام شناسی انجام می‌شود. دو طرح پژوهشی کلان با محوریت فارابی در دست اجرا داریم. یک پروژه مهم در حوزه زبان‌شناسی از منظر فلسفه فارابی داریم و نقش فارابی را در قالب رشته زبان‌شناسی در فرهنگ ترک بررسی و مطالعه می‌کنیم.

وی ادامه داد: طرح پژوهش دوم تحت عنوان «انسان فاضل در فلسفه ترک» را آغاز کرده‌ایم و امیدواریم که ایران در این پروژه نیز مشارکت کند. یک برنامه مطالعاتی بزرگ و مهم داریم که بر موضوعات مرتبط با اسلام امروز و اسلام آینده در قزاقستان، آسیای میانه، آسیای صغیر متمرکز است و این برنامه را در دستور کار دانشکده فلسفه دانشگاه فارابی قرار دادیم و گروه‌های مختلفی در آن مشارکت علمی می‌کنند و امیدواریم ایران نیز در این پروژه شرکت داشته باشد، چراکه به توانمندی‌های علمی ایران واقف هستیم.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved