بازخوانی کارکردهای دیپلماسی اربعین
دیپلماسی اربعین و راهپیمایی میلیونی آن، مظهر وحدت و انسجام پیروان ادیان توحیدی از یک سو و ضامن امنیت اسلامی جوامع مسلمان از سوی دیگر است. این رویداد عظیم، فصل نوینی را در عرصه بینالملل ایجاد کرده که ویژگی آن صرفاً منحصر به شیعیان نیست.
جهانی شدن و تجارت کالاهای فرهنگی کشور
در این مقاله سعی شده است ضمن ارائه تصویری آماری از واقعیتهای بازار جهانی فرهنگ، آن گونه که در گزارشهای پژوهشی سازمانهای معتبر جهانی انعکاس یافته،وضعیت صادرات کالاهای فرهنگی کشور درعرصه جهانی شدن مورد نقد و بررسی قرار دهد. از این رو، در بخش نخست این مقاله، با بررسی ادبیات موجود، تعاریف آن دسته از مفاهیمی از فرهنگ، که به شناخت دقیقتر و ژرفتر تجارت جهانی بازار فرهنگ کمک میکند و از آن مهمتر چارچوبی مفهومی برای نقد و بررسی آمارهای موجود ارائه میدهد، به تفصیل معرفی خواهد شد. در ادامه وضعیت تجارت جهانی فرهنگ با زبان آمار و ارقام توصیف و سرانجام در بخش آخر، با نقد تصویر آماری موجود، نقش تجارت جهانی فرهنگ معاصر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
فصل مشترک گفتوگوی فرهنگی ایران و اندونزی در مهار افراطگرایی
متن یادداشت ارسالی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی تحت عنوان فصل مشترک گفتوگوی فرهنگی ایران و اندونزی در مهار افراطگرایی از طریق لینک ذیل قابل دسترس علاقهمندان است.
استاد گروه مطالعات دینی دانشگاه ملی اوراسیا قزاقستان:
گفتوگوی ادیان، فرهنگها و تمدنها تنها راه ممکن برای بشریت است
شاپوال یو . و به بهانه برگزاری هفتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی نوشت: گفتوگوی ادیان، فرهنگها و تمدنها تنها راه ممکن برای بشریت است.
بازخوانی جهاد تبیین از منظر عفاف و حجاب
جهاد تبیین در مسئله حجاب و عفاف یک ضرورت مهم فرهنگی بوده و فرهنگ سازی حجاب در جامعه با محوریت تشریح و تبیین آثار و مضرات بدحجابی از نگاه ادیان توحیدی با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن بایستی در اولویت برنامههای فرهنگی نظام قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور نوشت:
میراث گرانبهای آیتالله تسخیری/ باور عمیق به مفهوم «امت واحده اسلامی» و شکلدهی به «تمدن نوین اسلامی»
تأکید آیتالله تسخیری بر عینیت بخشی به الگووارههای مفهومی ـ عملیاتی مانند «بانک توسعه اسلامی» و «مجمع الفقه اسلامی» نشان دهنده باور عمیق ایشان به مفهوم «امت واحده اسلامی» و شکلدهی به «تمدن نوین اسلامی» بود.
یادداشت/ حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور؛
رمزگشایی از قرآن ستیزی در غرب
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی معتقد است: نهادهای امنیتی در آلمان تصور میکنند اسلام ستیزی نظام مند، یک "سوپاپ اطمینان" برای جریانهای نئونازیستی، نئوفاشیستی، ملی گرایان افراطی و گروههای ضد اسلامی محسوب میشود که به واسطه آن، میتوان از تحرکات مخرب این گروهها در غرب جلوگیری کرد.