نگاهی به جدیدترین جریان درون سلفی 1
سلفیگری مدخلی در عربستان؛ تاریخچه و رویکرد
علیاکبر ضیایی نوشت: جریان سلفی مدخلی به عنوان واکنشی به بحثهای علمی در مورد اینکه آیا عربستان سعودی میتواند از ارتشهای کافر غربی برای محافظت از خاک خود و بیرونراندن مهاجمان عراقی از کویت کمک بگیرد، شکل گرفت.
تاجیکستان، پاسدار فرهنگی و زبان فارسی است
تاجیکستان به عنوان اصلیترین پاسدار فرهنگی و زبان فارسی در حوزۀ تمدنی فارسی در آسیای میانه، از اهمیت ویژهای در روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است.
به بهانه بیستمین سالگرد تأسیس مجمع گفتگوی همکاریهای آسیایی؛
بدون توسعه فرهنگی، رسیدن به پیشرفت خیالی خام است
وظیفه تمام افراد جامعه این است که بنا به ظرفیت، توانایی و فکر خود در اندیشه توسعه و پیشرفت فرهنگ کشورشان باشند، در غیر این صورت رسیدن به «توسعه» خیالی خام خواهد بود آنچه که باعث پیشرفت و شرایط ممتاز آنها در جمع کنشگران فرهنگی و بینالمللی میشود، معرفی هر چه بیشتر مولفههای فرهنگی و تمدنی در فضای متقابل همکاریهای فرهنگی است.
«جایگاه اینترنت و فضای مجازی» در نیجریه
جدیدترین یادداشت ارسالی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه از طریق لینک ذیل قابل دسترس علاقهمندان خواهد بود.
۴ راهبرد اساسی در قبال اقدامات خصمانه دشمن
امروزه دشمن حداقل از طریق دو جبهه در جوامع نفوذ میکند که حداقل شامل رسانهها و نفوذ در گلوگاههای حساس نظام میشود. این نفوذ گاه عینی و گاهی شامل بردگی فکری است.
بایسته ها و نبایسته های دیپلماسی ترجمه؛ زبان چینی
لزوم فعال شدن در فرهنگ چینی
محمد صادق امینی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: کشور پهناور چین، مدلی از توسعه اقتصادی را به جهان ارائه کرده که به تبع آن انگیزه ای برای آموزش و فراگیری زبان اش را فراهم ساخته است؛ علیرغم دشواری در یادگیری آن به دلیل نداشتن الفبا. به دلیل همین دشواری است که اغلب کارشناسان، چین را از دریچه زبان انگلیسی می شناسند که باعث می شود تا اخبار زیادی از چین به زبان چینی به جهان مخابره نشود و جهانیان از درون جامعه چین آگاهی های کافی را بدست نیاورند. چین اما به راه خود می رود، با بومی کردن فرهنگ و سیاست، لطمه ای به توسعه اقتصادی اش نمی زند، لذاست که با جهانی شدن اقتصاد چین، جهان به دنبال شناسایی چین بوده و هست.