logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/06/20 - 14:07
  • 251
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روسیه میزبان نشست «تغییرات آب و هوایی: جوانان و چالش‌های جهانی» بود

نشست «تغییرات آب و هوایی: جوانان و چالش‌های جهانی» از مجموعه برنامه‌های ریاست روسیه بر بریکس با سخنرانی مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان برگزار و نکاتی در خصوص نقش مهم فرهنگ در تعدیل چالش جهانی تغییرات اقلیمی مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست «تغییرات آب و هوایی: جوانان و چالش‌های جهانی» از مجموعه برنامه‌های ریاست روسیه بر بریکس با سخنرانی مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد.

در این نشست که توسط مجمع فدرال سیریوس و وزارت توسعه اقتصاد روسیه برپا شد، سخنرانانی از روسیه، برزیل و هند درباره تغییرات آب و هوایی و تأثیر آن در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگ به ارائه دیدگاه‌های خود و راهکارهایی برای این چالش جهانی پرداختند.

النا شمیلوا، رئیس شورای منطقه فدرال سیریوس، الکساندر چرنوکولسکی، دبیر شورای علمی آکادمی علوم روسیه، آنا رومانوفسایا، مدیر مؤسسه جهانی آب و هوا و اکولوژی، آندری کامندانت، رئیس مؤسسه مراقبت از زمین، پندولا دلامینی، کارشناس آژانس انرژی جوانان بریکس از برزیل، جویس مندز، مشاور جوان دبیرکل سازمان ملل متحد درباره تغییرات آب و هوا از هند درباره نقش آموزش در گذار به یک مدل جدید اقتصادی برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی، اهمیت عمومی کردن نتایج علمی و فناوری ملی و بین‌المللی در زمینه تحقیقات آب و هوا در بین جوانان و رویکردهای بریکس در این زمینه تبادل نظر کردند.

رایزن فرهنگی کشورمان در این نشست، با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی نه تنها موجب تخریب محیط زیست شده بلکه زندگی را برای بشر سخت‌تر کرده است، گفت: با استفاده از فرهنگ برای آگاه کردن مردم نسبت به تغییرات اقلیمی به ویژه با کمک جوانان که نسل پیشرو و فعال جوامع هستند، می‌توانیم تاثیرات این تغییرات را کاهش دهیم.

احمدوند اظهار داشت: ایران، علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه در عرصه‌های اقتصادی و فناوری نسبت به تغییرات اقلیمی، مسئولانه برخورد می‌کند و علاوه بر برنامه‌های مختلف دولتی با کمک سازمان‌های غیردولتی فعال در زمینه محیط زیست و ارائه آموزش‌هایی به کودکان و نوجوانان در مدارس و رسانه‌ها به افزایش سطح آگاهی مردم اهتمام دارد.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود: برخی از کارشناسان معتقد هستند علت اصلی تغییر اقلیم فعالیت‌های انسانی مانند افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی و افزایش گاز دی‌اکسید کربن است. ما ساکنان کره زمین در وهله اول باید وضعیت نامناسب فعلی و نقش خودمان را بپذیریم و این واقعیت را قبول کنیم. این پذیرش، فرایندی فکری و فرهنگی است که بایستی تبدیل به باور عمومی شود تا امکان تغییر رفتار انسان فراهم شود.

وی به لزوم پذیرش مسئولیت در سطح دولتی تأکید کرد و افزود: سیاستگذاران نیز باید نسبت به نقش خود در تنظیم قوانین برای جلوگیری از گسترش تخریب محیط‌ زیست و فجایع ناشی از تغییرات اقلیمی آگاه باشند و مسئولیت تاریخی خود در این زمینه را بپذیرند. برخی کشورها نسبت به بعضی دیگر سهم بیشتری در این قضیه دارند و بی‌عدالتی بزرگ آنجا است که کشورها و انسان‌هایی که کمترین نقش را در ایجاد این مشکل دارند، بیشترین آسیب را از آن می‌بینند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved