logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/14 - 14:09
  • 168
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجلاس نیشابور؛ «رسالت ادبیات عرفانی ایجاد انگیزه برای حرکت انسان به سوی معارف است»

مدیرکل بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در «اجلاس گفت‌وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک»، گفت که ادبیات فارسی، محملی برای ارائه مفاهیم عرفانی است و انسان را به سیر در آسمان، انگیزه‌مند می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی نیشابوری در این اجلاس با اشاره به اینکه، رسالت ادبیات عرفانی صرفا پرداختن ادبیات سخن گفتن به گونه موزون نیست، ادامه داد: گر چه این کار شاعران نیز، هنر است. اما رسالت ادبیات عرفانی ایجاد انگیزه برای حرکت و سیر انسان به سوی آسمان و معارف است.

وی گفت: این حرکت از درون انسان می جوشد. از حیات نباتی، انسان را فاصله می‌دهد و او را به عالم  حکمت و معرفت حاصل از شهود می‌رساند.

حسینی نیشابوری با بیان اینکه، ادبیات عرفانی دو بال دارد که همانا ادب و معرفت است، افزود: این ادبیات، مصدر و مبدائی به نام ایران دارد. این ادبیات با این دو بال سیحون و جیحون را در نوردیده است. از نهر به ماوراءالنهر رفته است. از فیزیک به متافیزیک از طبیعت به ماورا طبیعت انسان را رهنمون ساخته است.

عظمت زبان فارسی در آن است که اشتراکات معنوی را به دنیا مخابره می کند

حجت‌الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، امام جمعه نیشابور نیز در این اجلاس، بیان کرد: وقتی ملت‌ها همدیگر را درک می‌کنند که اشتراک زبان و فرهنگ به درک معنوی از انسانیت و زندگی و کار و تلاش و مسائل مهمی که انسان به آن مبتلا است، دست یابند.

وی افزود: اگر درک معنوی پیدا شود و انسان ها همدیگر را بشناسند و انسانیت و کمال را بشناسند، بسیاری از مسائل آنان حل می شود. به عنوان مثال، امروز با لبنان اشتراک زبانی نداریم اما اشتراک معنوی داریم. با فلسطین اشتراک معنوی داریم. انسانیت برای ما مهم است. حقوق بشر و عدالت مهم است. اخلاق برای مان مهم است. این اشتراک معنوی می تواند بشر را به هم گره بزند و پشتیبانی هم بکند. اگر این اشتراک معنوی به وجود نیاید، اشتراک زبانی کاری از پیش نخواهد برد.

یعقوبی در ادامه، با بیان اینکه از امتیازات زبان فارسی این است که بحث اشتراکات معنوی بشر را مطرح می‌کند، گفت: شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند یک برداشت مشترک معنوی است. عظمت زبان فارسی در این است که این مشترکات معنوی را به دنیا مخابره می‌کند. از این جهت هست که زبان فارسی برای ما اهمیت ویژه و بزرگی پیدا می‌کند.

اجلاس «گفت‌وگوهای فرهنگی آسیایی، زبان فارسی میراث معنوی مشترک» در قالب «هفته گفت‌وگوهای فرهنگی آسیایی» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در چهاردهم و پانزدهم مهرماه جاری و به میزبانی شهر نیشابور برگزار می‌شود. هفته گفت‌وگوهای آسیایی از 13 تا 16 مهرماه در نیشابور و مشهد در حال برگزاری است.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved