logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/16 - 13:07
  • 819
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان:

غنای ادبیات و شعر فارسی مدیون نظامی است

پورپزشک در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه بلگراد گفت: چنانکه فردوسی زبان فارسی را با شعر حماسی قوام و دوام بخشید، غنای ادبیات و شعر فارسی مدیون نظامی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مراسم بزرگداشت حکیم نظامی شاعر پارسی‌گوی ایرانی با حضور دانشجویان و برخی از استادان دانشگاه بلگراد از سوی مرکز مطالعات فارسی و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان برگزار شد.

در این مراسم که با مشارکت انجمن فارغ التحصیلان این دانشگاه همراه بود، امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان،‌ سعید صفری، استاد زبان فارسی دانشگاه بلگراد و پنج تن از دانشجویان سخنرانی کردند.

این برنامه در دو بخش برگزار شد، بخش نخست به ارایه سخنرانی با موضوع شخصیت ادبی نظامی و معرفی آثار و کتاب‌های او اختصاص یافت و بخش دوم، کارگاه آموزش خط تحریری با اشعار حکیم نظامی برگزار شد و دانشجویان ضمن یادگیری چگونگی خوانش شعر نظامی، گزیده‌ای از ابیات آن را به صورت خط تحریری نوشته و تمرین کردند.

بخش نخست برنامه با سخنرانی ابراهیم اقبالی،‌ نظامی شناس برجسته کشورمان از دانشگاه تبریز آغاز و سخنرانی وی به صورت ویدئویی پخش شد.

وی با تشریح ویژگی‌های شعر نظامی و با اشاره به برخی از ابیات و اشعار، توجه به عظمت ایران و عدالت ایرانی را از مهمترین عناصر محتوای شعری او دانست و اظهار داشت: ایران دوستی و توجه و علاقه نظامی به ایران در تمام آثار او موج می‌زند و از این رو است که نظامی حقیقتا ایران را جان و دل جهان می‌داند.

اقبالی به ابداعات نظامی در حوزه کلام و ابداع ترکیبات و اصلاحات اشاره کرد که برای همیشه در ادبیات فارسی باقی مانده است.

در ادامه، پنج تن از دانشجویان زبان فارسی به صورت تفصیلی اثر مهم نظامی یعنی «پنج گنج یا خمسه نظامی» را معرفی کردند: نوونا استانکوویچ درباره «مخزن الاسرار»، یوانا میلووانویچ درباره «خسرو و شیرین»، آنا پشکاش با موضوع «لیلی و مجنون»، میلیتسا استویانوویچ درباره «هفت پیکر» و آندریانا دیمیتریوویچ درباره «اسکندرنامه»‌ سخنرانی و خلاصه‌ای از موضوعات آن را بیان کردند.

سعید صفری، استاد زبان فارسی نیز در هر بخش توضیحاتی درباره این آثار و ویژگی‌های مهم آن ارایه داد.

امیر پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان با جمع بندی مطالب ارایه شده، اظهار داشت: پنج شاعر بزرگ ایرانی یعنی فردوسی،‌ نظامی، سعدی، حافظ و مولانا ستون‌ها و پایه‌های اصلی ادبیات درخشان فارسی هستند و در این میان، چنانکه فردوسی زبان فارسی را با شعر حماسی قوام و دوام بخشید، غنای ادبیات و شعر فارسی مدیون نظامی است.

 وی به اهمیت آثار نظامی از دیدگاه هگل،‌ فیلسوف برجسته آلمانی اشاره کرد که در تقسیم بندی او، نظامی حماسه سرای عشق معرفی می‌شود.

پورپزشک مفهوم عشق را یکی از برجسته ترین موضوعات اشعار و آثار نظامی دانست که جوهره زندگی است و موجب رشد معنویت فردی و فضایل اخلاقی می‌شود و جامعه را به سوی صلح و آرامش پیش می‌برد.

در بخش دوم این برنامه، کارگاه خط تحریری با شعر حکیم نظامی و با تدریس سعید صفری برگزار شد و دانشجویان پس از تمرین خوانش ابیاتی از شعر نظامی، چگونگی نوشتن با خط تحریری این اشعار را تمرین کردند.

همچنین، ‌کلیپ‌های ویدئویی با موضوع حکیم نظامی تهیه شده توسط دانشجویان همراه با چند قطعه شعر و موسیقی پخش شد.

برپایی نمایشگاهی از نگارگری و مینیاتورهای مرتبط با آثار حکیم نظامی و توزیع ویژه‌نامه‌ حکیم نظامی که از سوی رایزنی فرهنگی و مرکز مطالعات فارسی منتشر شده بود، از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved