logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/09 - 14:59
  • 1444
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

دیپلماسی علمی در دولت سیزدهم مورد تأکید است/ احصاء چالش‌ها با همکاری نمایندگان فرهنگی و علمی کشورمان

هاشم داداش‌پور در دومین نشست برخط دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان بین‌الملل با اشاره به تأکید دولت سیزدهم بر دیپلماسی علمی، گفت:‌ مشکلات و چالش‌های همکاری‌های بین‌المللی که بیشتر جنبه زیرساختی دارد را احصاء و با همکاری نمایندگان فرهنگی و علمی کشورمان برطرف می‌سازیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت اداره‌کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری سازمان امور دانشجویان، دومین نشست برخط دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان بین‌الملل با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان، معاون بورس دانشجویان بین‌الملل آن سازمان و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در منطقه آفریقا ـ عربی (الجزایر، آفریقای جنوبی، تانزانیا، عراق، لبنان، غنا، مصر و نیجریه)، مورد بررسی قرار گرفت.

ابوالحسن خلج‌منفرد، مدیر کل همکاری‌های علمی و دانشگاهی در سخنانی، ضمن بیان ضرورت تعامل پیوسته رایزنان فرهنگی کشورمان با سازمان‌ها و دستگاه‌های متولی امور دانشگاهی در عرصه بین‌الملل به منظور پیشبرد اهداف دیپلماسی علمی جمهوری اسلامی ایران، گفت: تصویرسازی درست و شفاف از عرصه دانشگاهی و علمی کشورمان در جامعه هدف بسیار مهم است و سازمان امور دانشجویان به صورت مجدانه در راستای اهداف دیپلماسی علمی، جذب دانشجویان حداکثری را در دستور کار خود دارد و در تلاش است چالش‌ها و مشکلات آن را برطرف سازد و تاکنون سندهای خوبی در این زمینه تنظیم شده است.

هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به تغییراتی که در ده سال گذشته در جهان در جابجایی و جذب دانشجوی بین‌الملل صورت گرفته است، بیان کرد: موضوع دیپلماسی علمی در دولت سیزدهم بسیار مورد توجه و تقدم قرار گرفته است و ما برآنیم مشکلات و چالش‌های همکاری‌های بین‌المللی که بیشتر جنبه زیرساختی دارد، احصاء و با همکاری نمایندگان فرهنگی و علمی کشورمان برطرف سازیم.

وی افزود: از محورهای مهم در این مسیر، ساماندهی به فرآیند دانشجویان شهریه پرداز و برنامه‌ریزی هوشمند و سریع برای جذب دانشجویان بین‌المللی به صورت بورسیه است. 

سلمان‌پور، معاون بورس دانشجویان بین‌الملل سازمان امور دانشجویان نیز در سخنانی، به برنامه‌های مهم و هدفگذاری شده جذب دانشجو پرداخت و تأکید کرد: باید از ظرفیت‌های رسمی و غیر رسمی مؤسسات و دستگاه‌ها که به نحوی در خارج از کشور فعالیت می‌کنند، استفاده کرد تا هم‌افزایی، همدلی و همکاری موجب چالاکی و سرعت در تعاملات علمی بین‌المللی شود. 

در ادامه این نشست، رایزنان فرهنگی کشورمان در  بیروت، بغداد، پرتوریا، دارالسلام، الجزیره، آکرا، قاهره و لاگوس به بیان مشکلات و چالش‌های همکاری‌های دانشگاهی در کشور محل مأموریت خود پرداختند.

اشاره به شرایط خاص برخی از کشورها، توجه به تهیه بروشورهای معرفی ظرفیت‌ها، دستاوردها و رتبه بندی جهانی دانشگاه‌های کشورمان به زبان‌های زنده دنیا، افزایش سهیمه جذب دانشجو و ضرورت برگزاری سیستماتیک دوره‌های پسادکتری برای استادن و محققان خارجی از دیگر محورهای مطرح شده رایزنان فرهنگی بود.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved