logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/07/15 - 08:24
  • 1006
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
نظام‌الدین زاهدی در آیین افتتاحیه هفته فرهنگی تاجیکستان در شیراز:

برادری دو کشور ایران و تاجیکستان اثبات شده است

سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران گفت: تاجیکستان از آغاز استقلال خود آغوشش را برای دوستانش از جمله جمهوری اسلامی ایران باز کرد و باعث افتخار است که ایران برادری‌اش را با جمهوری تاجیکستان برای ایجاد تعامل و همکاری‌ها اثبات کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نظام‌الدین زاهدی در آیین افتتاحیه هفته فرهنگی تاجیکستان در شیراز اظهار کرد: تاجیکستان و ایران در دوران و عرصه‌های مختلف به دلیل ارزش‌های مشترکی که مردمان تاجیک و ایرانی دارند به هم پیوستند.

سفیر کشور جمهوری تاجیکستان ادامه داد: ما تاریخ، ادبیات، زبان، آداب و رسوم و سنت‌های مشترک داریم. این مشترکات باعث می‌شود که دو کشور روابط و مراودات سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی داشته باشند.

وی عنوان داشت: امسال ما ۳۰ سالگی روابط دیپلماتیک تاجیکستان و ایران را تجلیل کردیم‌؛ با مروری بر همکاری‌هایی دو کشور در ۳۰ سال گذشته متوجه خواهیم شد که این دو کشور در طول این سالها در کنار هم بودند و هنوز هم در تلاش هستند تا این همکاری‌ها را ادامه دهند.

زاهدی با بیان اینکه تحولات مثبتی از همکاری این دو کشور ایجاد شده است، گفت: اقدامات روسای محترم دو کشور و پیگیری‌های دکتر آیت‌الله رئیسی رییس جمهور ایران در دولت سیزدهم باعث شد که دو کشور عزم خود را برای گسترش ارتباطات جزم کنند و آمادگی خود را برای گسترش همکاری‌ها در تمام حوزه‌ها اعلام کنند.

وی  با اشاره به اینکه ما شاهد افزایش همکاری سیاسی، تجاری و اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور هستیم، گفت: هفته فرهنگی سیر خود را روز دوشنبه از تهران آغاز کرد و درحال حاضر به شیراز مهمان نواز رسیده و نیز راه خود را در تبریز ادامه خواهد داد. امیدواریم شاهد تداوم این کارهای فرهنگی با کشور ایران و شهر شیراز باشیم.

اسماعیل محبی پور، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این مراسم گفت: روابط تاجیکستان و ایران مربوط به تاریخ معاصر نبوده و پیوندهای از هم ناگسستنی میان دو کشور در تاریخ، فرهنگ، علم و در مراودات بخشی از تاریخ مدون و ثبت شده هر دو کشور است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ادامه داد: امروز هر دو کشور مستقل با هویت مستقل همراه با پیوندهای در هم آمیخته و بسیار نزدیک هستند که این پیوند می‌تواند نشان دهنده در هم تنیدگی‌های فرهنگی باشد.

محبی پور افزود: این دو کشور با ارتباطات و سوابق تاریخی وسیع و عمیق و گسترده می‌توانند به تمام جهان و همه کسانی که مدعی هستند که بدنبال پیوند بین دولت ها و ملت ها در قالب دهکده جهانی و نظام متمرکز جهانی هستند نشان دهند که این کار شدنی است.

وی گفت: پیش از اینکه افرادی به دنبال این پیوندها باشند، این دو کشور این ارتباطات، علاقه و عمق فرهنگی را داشته اند. این در حالیست که استقلال سیاسی ما نیر همواره محفوظ بوده است.

معاون استاندار ادامه داد: امروز رابطه دو کشور ایران و تاجیکستان نه فقط در عرصه فرهنگی بلکه فراتر از آن با استفاده از ظرفیت های ژئوپولوتیک، ژئوکونومیک، ژئوکالچر و ژئواستراتژیک هر دو کشور که برای همه کشورهای جهان تعریف شده است می تواند برای این دو ملت بزرگ دستاورد های عظیمی را به دنبال داشته باشد.

محبی پور ابراز کرد: پیوندهای عمیقی که امروز در معادلات سیاسی کشورها با ترفندها و روش های مختلفی به دنبال ایجاد آن هستند هر دو کشور دارند و کافی است که اراده کنیم و از این ظرفیت بیش از گذشته استفاده کنیم.

وی  با اشاره به اینکه امروز اگر مقبره شاعر نامی “رودکی” در کشور تاجیکستان است و در شهر شیراز خیابانی به نام رودکی داریم، گفت: امروز اشعار این شاعر بزرگ در مجالس و محافل تاجیکستان خوانده می شود و در کشور ما نیز  دانش آموزان و در محافل ادبی اشعار این شاعر بزرگ را زمزمه می کنند.

محبی پور با بیان اینکه از دیگر وجوه مشترک بین دو کشور گویش زبان فارسی می باشد، گفت: در این خصوص هر دو کشور نیز با فهم و درک صحیح از زبان با یکدیگر گویش و محاوره داریم و این ارتباط فرهنگی ما را عمق می دهد. 

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اظهار کرد : در سال ۱۹۹۱ در زمانیکه کشور تاجیکستان استقلال خود را اعلام کرد جمهور اسلامی ایران اولین کشوری بود که استقلال آنرا به رسمیت پذیرفت و در سال ۱۹۹۲ جزو اولین کشورهایی بود که سفارت خود را در آن کشور افتتاح کرد و این اقدام نشانه عمق نگاه ما به کشور تاجیکستان است.

مشاور وزیر فرهنگ تاجیکستان با بیان اینکه دو کشور ایران و تاجیکستان ارزش‌های مشترک تمدنی دارند گفت :این ارزش‌های مشترک در تامین امنیت متقابل موثر است و در رشد تمدن دو کشور نقش سازنده دارد و هریک در ارزش های معنوی و فرهنگی پیوند عمیقی دارند.

 عباد الله مشرب مشاور وزیر فرهنگ کشور تاجیکستان افزود :امنیت متقابل برای هر دو کشور ایران و تاجیکستان ضرورت دارد، جمهوری اسلامی حامی کشور تاجیکستان است و اگر بدخواهی برای کشور دوست پیدا شود، مدافع آن خواهد بود.

وی اظهار کرد: جای بسی خوشحالی است که سران دو کشور همچون رییس جمهور کشور تاجیکستان و رییس جمهور کشور ایران رابطه بسیار خوبی  با یکدیگر دارند. این در حالیست که طی سفر رییس جمهور تاجیکستان به این موضوع اشاره شد  که هر دو کشور به ارزش های مشترک تمدنی مردمان باور دارند و آنها در آینده رشد و توسعه روابط همه جانبه خواهند داشت.

 مشاور وزیر فرهنگ کشور تاجیکستان ادامه داد: دو کشور در جهت رشد و توسعه و تحکیم روابط تدبیرهای عملی اندیشیده اند و به جایگاه بالایی دست یافته اند و برگزاری روز و هفته فرهنگی جمهوری تاجیکستان در کشور ایران از جمله اقدامات و توافقات دو جانبه کشور است و در آینده نزدیک نیز برگزاری هفته رویداد فرهنگی ایران در کشور جمهوری تاجیکستان مدنظر است.  

هفته‌های فرهنگی و هنری پیشران عرصه اقتصاد و فرهنگ است

حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز اظهار داشت: طبق رایزنی‌هایی که با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کشور انجام شد و همکاری‌های جدی و خوبی که در استان فارس توسط دستگاه‌های فرهنگی صورت گرفت زمینه‌سازی کردیم تا میزبان هفته‌های فرهنگی هنری کشورهای مختلف در شهر شیراز باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: ما در ماه گذشته میزبان وزیر فرهنگ کشور سوریه بودیم که در همان دیدار مقرر شد هنرمندان شیراز در دو رشته مد و لباس و عکاسی در رویدادی در کشور سوریه حضور یابند که این اتفاق رقم خورد.

وی  اضافه کرد: در ادامه کار نیز هفته فرهنگی تاجیکستان را در ایران داشتیم و آمادگی خود را برای میزبانی این رویداد در شهر شیراز اعلام کردیم و این اتفاق هم در شهر شیراز که به عنوان یک جریان فرهنگی است و در هر گوشه این شهر از یک عنصر برجسته و شایسته در عرصه فرهنگ بهره می‌بریم، رقم خورد.

قانعی بیان کرد: هنرمندان کشور تاجیکستان هم به واسطه علاقه‌ای که به حافظ و سعدی و اماکن تاریخی مانند تحت جمشید و پاسارگاد دارند تصمیم گرفتند در شهر شیراز حاضر شوند. ما نیز مقدمات را فراهم کردیم و  در آبان ماه هم جمع ۱۵ الی ۲۰ نفره از هنرمندان شیراز در کشور تاجیکستان حاضر خواهند شد و این مراودات فرهنگی ادامه خواهد یافت.

وی عنوان کرد: هنرمندانی از حوزه هنرهای تجسمی، خوشنویسی، نگارگری، تذهیب، خاتم و همچنین دو تن از اساتید برجسته حوزه ادبیات و تاریخ از دانشگاه شیراز هم در این سفر ما را همراهی خواهند کرد.

قانعی اضافه کرد: امروز هم در شهر شیراز میزبان گروه تئاتر و موسیقی و لباس اقوام تاجیکی و هنرمندان عکس و هنرهای تجسمی هستیم و روز جمعه نیز یک فیلم از کارگردان مطرح و برجسته تاجیکستانی با همکاری انجمن سینمایی جوانان به نمایش در خواهد آمد.

وی  ابراز کرد: امیدواریم این مجموعه اتفاقات باعث رونق عرصه فرهنگ و هنر در شیراز شود. خوشبختانه ظرفیت بسیار خوبی در فارس در عرصه فرهنگی و هنری داریم و این ظرفیت دست ما را باز می‌کند تا مراودات جدی با کشورهای مختلف داشته باشیم.

قانعی با اعتقاد به اینکه برگزاری هفته‌های فرهنگی و هنری پیشران عرصه اقتصاد و فرهنگ است، گفت: اگر این رویدادها را به خوبی مدیریت کنیم قطعا حلقه‌های واسط این ماجرا که از باب بازاریابی و اتفاقاتی از حاشیه این سفرها برقرار می‌شود نقش بسزایی در حوزه اقتصاد و فرهنگ دارد. در واقع یکی از دلایل اصلی پرداختن ما به برگزاری این رویدادها، توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: کشور تاجیکستان در جغرافیای فرهنگی ایران واقع شده و قرابت فرهنگی که بین این کشورها وجود دارد کمک می‌کند که در برقراری پل ارتباطی در حوزه گردشگری و فرهنگی و هنری موفق‌تر عمل کنیم.

شایان ذکر است، هفته فرهنگی تاجیکستان در شیراز، شامگاه پنجشنبه 14 مهرماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با حضور سفیر تاجیکستان در ایران، مشاور وزیر فرهنگ کشور تاجیکستان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و فرهنگ‌وران، هنرمندان و هنردوستان شیرازی آغاز شد.

هنرمندان تاجیکستانی در شب نخست رویدادهای خود، با نمایشگاه مد و لباس، عکس، هنرهای دستی و موسیقایی، پذیرایی هنردوستان شیرازی بودند و در این سفر به گردشگری در اماکن فرهنگی از جمله حافظیه، سعدی، تخت جمشید و دیگر فضاهای شهر ادب و فرهنگ پرداختند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved