logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/15 - 10:00
  • 1034
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان:

ابوریحان بیرونی از مفاخر بزرگ تمدن اسلامی و ایرانی است

عباس ظهوری در سمینار «میراث فکری ابوریحان بیرونی» در ارمنستان تأکید کرد: ابوریحان بیرونی از مفاخر بزرگ تمدن اسلامی و ایرانی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و با همکاری انستیتو شرقشناسی دانشگاه روسی ـ ارمنی، همزمان با روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی، دانشمند شهیر ایرانی سمیناری با عنوان «میراث فکری ابوریحان بیرونی» در محل انستیتو شرقشناسی دانشگاه روسی – ارمنی (اسلاوونی) ایروان برگزار شد.

پروفسور گارنیک آساطوریان، رئیس انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی در آغاز این نشست، ابوریحان بیرونی را یکی از بزرگترین دانشمندان ایران و جهان اسلام خواند که در رشته‌های مختلف علمی دارای ابداعات و نوآوری‌های ارزنده بوده است.

وی با ذکر اینکه ابوریحان بیرونی متعلق به فرهنگ ایرانی است، دانشجویان حاضر در نشست را به تعمیق آگاهی و گسترش شناخت خود از زبان فارسی و فرهنگ ایرانی فراخواند تا بتوانند با مواریث ارزشمند این فرهنگ بیشتر آشنا شوند.

عباس ظهوری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با تشکر از برگزارکنندگان و سازمان دهندگان این نشست، ابوریحان بیرونی را دانشمند همه چیزدان خواند که بر دانش‌های وسیعی در زمان خود تسلط کامل داشت و از مفاخر بزرگ تمدن اسلامی و ایرانی است.

وی برگزاری نشست‌هایی از این قبیل را در جهت مقابله با مصادره مواریث و مفاخر فرهنگ ایرانی مؤثر دانست و اظهار امیدواری کرد که با افزایش چنین سمیناها و نشست‌ها زمینه و فرصت معرفی بهتر بزرگان عرصه دانش و فرهنگ ایران فراهم شود.

رویکرد تجربه گرا در اندیشه و آفرینش‌های علمی ابوریحان

سیدحسین طباطبایی، رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان در سخنان خود با تبریک آغاز سال جدید تحصیلی برای اساتید و دانشجویان انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی آرزوی توفیق و سلامتی کرد و به تشریح دو ویژگی خاص ابوریحان بیرونی پرداخت.

وی نگاه و رویکرد تجربه گرا و مبتنی بر مشاهده و آزمون در اندیشه و آفرینش‌های علمی ابوریحان بیرونی را از جمله ویژگی‌های ممتاز وی خواند که چند صد سال پیش از اروپائیان متدولوژی علمی را سرلوحه پژوهش‌های خود ساخته بود.

طباطبایی نگاه مستقل، علمی و فارغ از تعصبات قومی، مذهبی و عقیدتی در پژوهش‌های علمی را از دیگر ویژگی‌های ممتاز ابوریحان بیرونی دانست که به ویژه در شاهکار وی التحقیق ما للهند متبلور شده است و او را به باور بسیاری از مورخین علم به منزله بنیانگذار مردم شناسی علمی معرفی می‌کند.

ویکتوریا آراکلووا، ایرانشناس و استاد دانشگاه اسلاوونی ضرورت نگاه مستقل به شرق شناسی را یادآور شد و با ذکر اینکه تاکنون شرق شناسی از معبر و مسیر غربیان معرفی شده است، در پیش گرفتن رویکردی جدید به این مقوله را در عصر حاضر حیاتی دانست.

در ادامه این برنامه، 37 عنوان کتاب در موضوعات مختلف ایرانشناسی و اسلامشناسی از سوی رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان به انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی اهداء شد.

همچنین، سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در نشستی با پروفسور گارنیک آساطوریان و همکاران وی به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل مختلف مرتبط با حوزه وسیع و پهناور ایرانشناسی پرداختند.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved