logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/09/28 - 07:40
  • 40
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مقدمات برگزاری دور هشتم گفت‌وگوی دینی با کلیسای کاتولیک فیلیپین در تهران فراهم شد

در جریان دیدار عبدالمجید ابوالقاسمی رایزن فرهنگی کشورمان و برناردو پانتین دبیرکل کنفرانس اسقفان کاتولیک فیلیپین، مقدمات برگزاری دور هشتم گفت‌وگوی دینی با کلیسای کاتولیک فیلیپین در تهران مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه پیگیری‌های تمهید مقدمات برگزاری دور هشتم گفت‌وگوی دینی با کلیسای کاتولیک فیلیپین، عبدالمجید ابوالقاسمی رایزن فرهنگی کشورمان در دفتر کار «برناردو پانتین» دبیرکل کنفرانس اسقفان کاتولیک فیلیپین حضور یافت و با وی به بحث و تبادل نظر پرداخت.

ابوالقاسمی ضمن ابراز خرسندی از همکاری‌های کنفرانس اسقفان کاتولیک فیلیپین که نقش مجلس موسسان کلیسای کاتولیک را برعهده دارد، برگزاری گفت‌وگوهای دینی را عاملی برای رسیدن به درک متقابل اعتقادی و دینی ادیان از یکدیگر دانست.

رایزن فرهنگی کشورمان از فضای مسالمت آمیز بین مسلمانان و مسیحیان کشور فیلیپین ابراز خرسندی کرد و گفت که امیدوارم مشارکت خوب و روزافزون میان مسلمانان و مسیحیان، در توسعه امور فرهنگی،اجتماعی و عمرانی این کشور موثر واقع شود.

ابوالقاسمی افزود: در ملاقات اخیری که حجت‌الاسلام ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس شورای سیاستگذاری گفت‌وگوی ادیان جمهوری اسلامی ایران با پاپ فرانسیس داشت، ضمن تسلیم پیام آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهوری کشورمان به پاپ فرانسیس، ابراز داشت که دولت آقای پزشکیان دولت وفاق نام‌گذاری شده است و از این رو، محور اصلی سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران، همدلی و وفاق است.

‌وی اذعان کرد: این موضوع نشان دهنده توجه زیاد رئیس جمهوری به گسترش صلح در جامعه امروز است.

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به بخشی از پیام رئیس جمهوری کشورمان به پاپ فرانسیس خاطر نشان کرد: همانگونه که مستحضرید هدف از همایش‌های گفت‌وگوی دینی در سطح جهان، انجام گفت‌وگوهایی خلاق و سازنده و هم‌اندیشی درباره مشکلات و معضلات مشترک در زندگی بشر است بنابراین همه رهبران ادیان الهی باید تمام سعی و تلاش خود را برای تشویق و ترغیب پیروان خود در یافتن راه‌های برقراری صلح و آرامش بکار گیرند که یکی از این راه‌ها برگزاری گفت‌وگوهای دینی بین ادیان الهی در سراسر جهان است.

وی ادامه داد: از سال 2004 میلادی تاکنون گفت‌وگوهای دینی در موضوعات مختلف بین اندیشمندان مسیحی و مسلمان دو کشور ایران و فیلیپین انجام شده است و امیدواریم با توجه به مثبت بودن گفت‌وگوهای دینی و اینکه دور هفتم این گفت‌وگوها به صورت مجازی در سال 2019 میلادی برگزار شده، بتوانیم با حمایت های همیشگی کنفرانس اسقفان کاتولیک، در اواخر فوریه سال 2025 پذیرای هیأت چهار نفره برای برگزاری دور هشتم گفت‌وگوهای دینی در ایران باشیم.

وی افزود که اگر هیأت اعزامی از فیلیپین در سطح بالا باشد، اندیشمندان دینی طراز اول ایران نیز در این گفت‌وگوها شرکت می کنند و طرفین می توانند در مورد مسایل مهمی تبادل نظر کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین ادامه داد که نظر به این که در سال گذشته عنوان هشتمین دور گفت‌وگوی ادیان به پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی "دین در عصر دیجیتال" تعیین شده است، همین عنوان می تواند در دور هشتم گفت‌وگوهای دینی سال جاری مد نظر قرار گرفته که با زیر مجموعه‌های خود از قبیل عصر دیجیتال؛ ماهیت و ویژگی ها - تآثیرات عصر دیجیتال بر حیات دینی و معنوی انسان و مهارت‌های مورد نیاز جوانان در عصر دیجیتال مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

وی همچنین، بیان کرد: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پیروان سایر ادیان ابراهیمی از جمله یهودیان، زرتشتیان، مسیحیان و مندائیان به رسمیت شناخته می شوند و در انجام مراسم دینی خود در حدود قانون آزاد هستند.

ابوالقاسمی یادآور شد: این آمادگی وجود دارد که با هماهنگی وزارت میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، زمینه تورهای گردشگری دینی برای بازدید جامعه مسیحیان از اماکن تاریخی مسیحی در ایران فراهم شود.

در این دیدار، بر اعلام آمادگی مجامع علمی و دانشگاهی و دینی ایران برای تبادل اطلاعات و انعقاد تفاهم نامه های دانشگاهی با دانشگاه سانتا توماس و دیگر دانشگاههای کاتولیک فیلیپین در حوزه‌های دینی و برگزاری سمینارهای مشترک علمی و دینی، تبادل استاد و دانشجو در قالب بورسیه های تحصیلی و فرصت‌های مطالعاتی، همکاری و مشارکت در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری تأکید شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved