logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/05/21 - 13:21
  • 359
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

محکومیت اهانت به قرآن کریم و مقدسات ادیان توحیدی در دیدار با مقامات کلیسای ارتدکس یونان

روز سه شنبه مورخ 17 مرداد ماه 1402 اسقف انتونیوس مالوف، اسقف منطقه آگیون آنارگیرون آتن با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران در یونان و ضمن ملاقات با سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان، اهانت به قرآن کریم در سوئد و دانمارک را به شدت محکوم کرد.

به گزارش  روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وی در این نشست ضمن عرض خوش آمدگویی به سفیر جدید کشورمان در یونان و آرزوی موفقیت برای ایشان گفت: متاسفانه در سوئد مانند یونان قوانینی برای جلوگیری از چنین اقداماتی وجود ندارد. در یونان توهین به باورها و مقدسات ادیان ممنوع است. حتی یونانیان در دوران باستان و زمانی که بت پرست بودند قانونی داشتند که می گفت: به خدایی که به آن معتقد نیستی توهین نکن. وقتی که یونانیان به مسیحیت ارتدکس گرویدند این قانون همچنان در میانشان ثابت ماند. این ممنوعیت نه تنها در توهین به ادیان دیگر بلکه در توهین به سایر مذاهب مسیحیت وجود دارد. امیدوارم در سازمان ملل قوانینی در سطح بین الملل به ثبت برسد که هرگونه توهین به سایر ادیان را ممنوع کند. متاسفانه در صد قابل توجهی از مردم سوئد ملحد (خدا نا باور) هستند. خانواده من در آنجا زندگی می کنند و من شرایط این کشور را به خوبی می شناسم. وقتی انسان از خدا فاصله می گیرد مریض می شود ولی وقتی به خدا نزدیک می شود هم نوع خودش را بهتر درک می کند. واقعا باعث تاسف است شخصی که دست به چنین اقدامی زده عراقی است و از 2014 اعلام بی خدایی کرده است. به هر نحوی که باشد و این فرد تحت تاثیر هر تفکر و ایدئولوژی که قرار داشته باشد چنین اعمالی توجیح ناپذیر است.

وی در بخش دیگری از این گفت و گو ضمن اشاره به فعالیت های موثر جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه گفت: یک حادثه بسیار تاثیر گذار درباره خدمات ایران نسبت به مسیحیان این بود که وقتی داعشی ها برخی صومعه ها در عراق را سوزاندند. گروهی از ایرانیان به همراهی ارتش سوریه برای نجات این راهبین راهی شدند. بعد از آزادسازی این روستاها یک انجیلی که سوخته بود را دوباره ترمیم کردند و دوباره این کتاب را به کلیسا بازگرداندند تا مردم بتوانند این کتاب مقدس را بخوانند. وقتی که پاپ به شهر موصل برای بازدید از این صومعه رفت از روی همین کتاب برای مسیحیان دعا خواند ولی متاسفانه این موضوع را زیاد نمی شنویم که ایران به مسیحیان کمک کرد که دوباره انجیل بخوانند.

در ادامه سفیر محترم کشورمان در یونان ضمن عرض خیر مقدم به اسقف منطقه آگیون آنارگیرون آتن به تشریح وضعیت مسیحیان در ایران پرداخت و بر لزوم احترام به مقدسات همه ادیان توحیدی تاکید کرد.

 

همچنین، صبح روز چهارشنبه 18 مرداد 1402 مهدی نیک خواه قمی رایزن فرهنگی کشومان در یونان با حضور در کلیسای اگیاس فوتینیس در مرکز شهر آتن با دیدار با اسقف ماکسیموس کاپاس در خصوص لزوم احترام به مقدسات ادیان دیدار و گفت و گو کرد. در این نشست اسقف کاپاس ضمن تمجید از حضور رایزن فرهنگی کشورمان در منطقه آگیوس اوروس گفت: حضور شما در مقدس ترین مکان مسیحیان ارتدکس شرقی نمونه عملی از احترام ایرانیان به مقدسات سایر ادیان است. نمی توانید تصور کنید که این اقدام چه تاثیر مثبتی بر مسیحیان می گذارد که ببینند یک دیپلمات مسلمان ایرانی به مراکز دینی ما رفته، در آنجا اقامت داشته و در مراسم مذهبی ما شرکت کرده و آن را محترم شمرده است. به هر حال، قطعا اهانت به باورهای دینی عملی ناپسند و مذموم است. این یک پدیده منفی است. من در خانه ام بیش از 20 جلد قرآن دارم و یکی از شکیل ترین چاپ های قرآن کریم را در کنار انجیل مقدس نگهداری می کنم. حتی یک قرآن جیبی هم دارم که برخی اوقات همراه خود می برم. چرا این کار را می کنم زیرا این کتاب مقدس است و ما برای این کتاب آسمانی احترام قائلیم. البته، قرآن کتابی است که به هیچ حامی و یا حتی وکیل نیاز ندارد زیرا مهر خداوند بر آن است و خدا از این کتاب حمایت می کند، اما کسانی که این کتب مقدس را تخریب می­کنند، هیچ ارتباطی با دین و معنویت ندارند. این دست اقدامات سبب ایجاد تنش می شود و این با روح ادیان الهی تعارض دارد. حمایت دولت مردان سوئد از چنین اقداماتی آن هم به بهانه آزادی بیان مایه ناراحتی و تاسف است ولی در دنیای سیاست نمی­توان فهمید پشت پرده این اتفاقات چه طرح ها و نقشه هایی است. چنین رفتار های رادیکالی سبب ایجاد تنش در بین ادیان و مردم می­شود. بنابر این، همه این اقدامات که سبب خدشه دار شدن صلح جهانی می شود محکوم است.

وی در ادامه با بیان اینکه خداوند خود حافظ و نگهدار دین و دین مداران است، گفت: همیشه برای من این سوال مطرح بود که امام خمینی چطور توانست این انقلابی که مسیر تاریخ بشر را عوض کرد، رقم بزند. متاسفانه در دوران حیات ایشان این فرصت نصیب من نشد که ایشان را زیارت کنم ولی بعد از درگذشت ایشان و عروج به بهشت، در یکی از سفرهایی که به تهران داشتم، از خانه امام خمینی بازدید کردم. شاید علت پیروزی و قدرت واقعی امام خمینی در مقابل فرد قدرتمندی مثل شاه که همه چیز از جمله اسلحه، ارتش، سازمان های اطلاعاتی و ... داشت، همین ایمان واقعی به خدا و ساده زیستی ایشان بود که یک شبه نسخه شاه را برچید.

 

عصر روز پنجشنبه مورخ 19 مرداد 1402 کشیش گئورگیوس کاناکیس از کارکنان دفتر اسقف اعظم یونان با حضور در رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آتن ضمن ابراز همدردی با مسلمانان، موارد قرآن سوزی اخیر در سوئد و دانمارک را به شدت محکوم کرد. وی در این نشست گفت:  اهانت به کتاب مقدس مسلمانان عملی زشت و ناپسند است و باید محکوم شود. اما شایسته است به ریشه های این دست از اقدامات توجه کنیم. زیرا برخورد با این کنش ها نیازمند شناخت درک درستی از ریشه های آن است. متاسفانه به نظر می­رسد در دوران کنونی که ابزار های گسترده ارتباطی وجود دارد، روند هایی مانند شیطان پرستی، بی خدایی و ... در حال گسترش است. کافی است به فیلم ها و موسیقی های آمریکایی در ترویج این امر دقت کنید. ما با نسل جدید مواجه هستیم که ارزش ها و باورهای نسل گذشته را نمی پذیرند. برای مثال وقتی کلیسای نوتردام سوخت، جمع قابل توجهی از جوانان می گفتند چرا آن را بازسازی می کنید و چرا هزینه آن را صرف بیمارستان و ... نمی­کنید. از منظر این نسل قرآن و انجیل کتابی مانند دیگر کتاب ها است. به نظرم، باید روی این مسئله کار کنیم.

در پایان رایزن فرهنگی کشورمان ترجمه نامه ریاست محترم سازمان به اسقف اعظم یونان درباره محکومیت اهانت به ساحت قرآن کریم به همراه ترجمه پیام مقام معظم رهبری در این خصوص را جهت استحضار اسقف اعظم یونان به کشیش کاناکیس تحویل داد.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved