logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/06/14 - 19:56
  • 358
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

محفل شعر به مناسبت سالروز استقلال پاکستان در خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته

به مناسبت هفتاد و ششمین سالگرد استقلال جمهوری اسلامی پاکستان، محفل شعر بین الاقوامی به میزبانی خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته و با همکاری انجمن ادب بلوچستان روز چهارشنبه 25 مردادماه 1402 در کتابخانه اقبال لاهوری خانه فرهنگ ج.ا.ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،در این مراسم که از ساعت 05:00 عصر آغاز شد، شاعران بلوچستانی به زبان های محلی مانند اردو، پشتو، بلوچی، براهوی، سندی، پنجابی و فارسی درباره جشن استقلال پاکستان و دوستی ایران و پاکستان شعر خوانی کردند.

محمدرضا استواری معاون سرکنسول محترم ج.ا.ایران در کویته بعنوان مهمان ویژه و جناب آقای سرور سودایی، شاعر پیشکسوت و نام آشنای ایالت بلوچستان بعنوان صدر مجلس در این برنامه حضور داشتند.

برنامه با تلاوت قرآن کریم توسط استاد قاری عبدالوهاب انشینی از قاریان بلوچ اهل سنت آغاز شد و سپس سرودهای ملی ایران و پاکستان پخش گردید و مهمانان به احترام آن به پا خاستند.

 

احمد وقاص کاشی، نائب رئیس انجمن ادب بلوچستان و از شعرای جوانان و خوشنام ایالت بلوچستان که اجرای این برنامه را به عهده داشت، در ابتدای سخنان خود از خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته به خاطر برگزاری این محفل که نماد دوستی و درهم تنیدگی ایران و پاکستان را بیان می کند، قدردانی کرد و گفت: همسایه خوب همیشه نصیب خوشبختان می شود و خداوند به ما (پاکستان) همسایه ی عنایت کرده که از همه اول، پاکستان را به رسمیت شناخت و ما را در آغوش گرفت. آن کشور برادر و اسلامی مان اسلامی است و مردم پاکستان گواه اند که ایران همیشه خودش را در خوشی های پاکستان شریک دانسته و نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کویته نه تنها جشن استقلال پاکستان را تجلیل همواره تجلیل می کند بلکه با برگزاری برنامه های خوب ادبی و علمی، از جامعه ادبا و فرهنگیان بلوچستان نیز تقدیر کرده است.

 

سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته اولین سخنران این مراسم بود که جشن استقلال پاکستان را از طرف خانه فرهنگ، ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران به مهمانان، مردم پاکستان و ایالت بلوچستان تبریک گفت و بیان داشت: این نوع برنامه ها در تعمیق روابط فرهنگی، ادبی و تاریخی ایران و پاکستان و نزدیکی دو ملت کمک می کند.

مسئول خانه فرهنگ در ادامه، اشعار شعرای معاصر ایران از جمله ملک الشعرای بهار را که در سالهای ابتدایی استقلال پاکستان سروده بود، خواند و این اشعار مورد استقبال گرم حاضرین در محفل قرار گرفت.

 دیگر شاعرانی که در این محفل به زبان های مادری و ملی شان شعر سرودند عبارتند از:

 

احمد وقاص کاشی (اردو)، عبدالصمد جوهر (اردو)، سعود عنصر (اردو)، اویس اسدی (اردو)، دکتر فهمیده گل (اردو و پنجابی)، دکتر زاهد دشتی (بلوچی)، یاسر گمان (اردو)، خانم غزاله تبسم (اردو)، محمود فدا کهوسه (اردو و سندی)، سلام آسی (اردو)، خانم صدف غوری (اردو)، ذوالفقار رضا (اردو)، خانم جهان آراء تبسم (اردو)، شیخ فرید (اردو)، فیصل ندیم (اردو)، شاه محمود شکیب سنجرانی (بلوچی)، شفقت عاصمی (اردو و پنجابی)، ، محسن شکیل (اردو) کامران قمر (اردو)، عبدالقیوم بیدار (براهوی)، اعجاز امر (اردو)، رشید حسرت (اردو)، سرور جاوید (اردو)، عرفان احمد بیگ (اردو) و سرور سودائی (اردو و پشتو)

 

عرفان احمد بیگ، سرور سودائی و دیگر شاعران بزرگ ایالت بلوچستان در اظهارنظرهای خود در موقع شعرخوانی در این محفل از ابتکار خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته به خاطر برگزاری این برنامه باشکوه قدردانی نمودند و بیان داشتند: این یک افتخار بزرگ برای ما پاکستانی ها است که جمهوری اسلامی ایران، همه ساله سالگرد استقلال پاکستان را طوری جشن می گیرد، که انگار جشن استقلال کشور خودش را تجلیل می کند. ما از ارادت و محبت مخلصانه دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران که نسبت به پاکستان دارند، تشکر می کنیم و به همسایه ی مثل ایران افتخار می کنیم.

محمد رضا استواری، معاون سرکنسولگری ج.ا.ایران در کویته نیز در اظهارات خود از مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته برای برگزاری این برنامه تقدیر کرد و گفت: گسترش فعالیت های خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته در ماه های اخیر اثرگذار بوده و برای تحکیم روابط فرهنگی دو کشور برادر و دوست حائز اهمیت است.

وی افزود: شعر هنری است که احساسات بیرون و درونی انسان را تعادل می بخشد و مطلبی که در قالب شعر بیان می شود، ماندگار می ماند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved