logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/11/24 - 12:21
  • 1087
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شکوه ۴۴ سالگی انقلاب اسلامی در روسیه

صدها تن از مقامات بلندپایه لشکری و کشوری فدراسیون روسیه، سفرای کشورهای مقیم این کشور و شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و مذهبی روسی، فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفتند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، صدها تن از مقامات بلندپایه لشکری و کشوری فدراسیون روسیه، سفرای کشورهای مقیم این کشور، وابستگان نظامی، شخصیت‌های برجسته سیاسی، فرهنگی و مذهبی، چهره‌های علمی و دانشگاهی، هنرمندان، اندیشمندان و مدیران ارشد رسانه‌های روسی با حضور در مراسم جشن روز ملی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را شکوهمندتر از همیشه کردند.

الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه، آندره فورسنکو، دستیار رئیس جمهور روسیه در امور علم و فناوری، ایگور لیویتین، دستیار ولادیمیر پوتین در امور اقتصاد و انرژی، الکساندر فومین، معاون وزیر دفاع روسیه، برخی از رؤسای جمهوری‌های خودمختار روسیه، استانداران، معاونان چندین وزارتخانه و صدها تن از شخصیت‌های روسیه با شرکت در مراسم، این روز را تبریک گفتند.

کاظم جلالی، سفیر کشورمان در روسیه در این مراسم با اشاره به اینکه مردم و دولت ایران در چهل و چهار گذشته همواره با توطئه‌ها و موانع ایجاد شده بسیاری توسط برخی قدرت‌های خارجی مواجه شده‌اند گفت: آنها با  تحمیل یک جنگ  هشت ساله، تروریسم، تحریم و سپس با تروریسم اقتصادی که اخیرا جنگ ترکیبی نیز به آن اضافه شده است، فشاری حداکثری را به کشورمان وارد کردند اما علی‌رغم همه توطئه‌ها و دسیسه‌ها، جمهوری اسلامی ایران به لطف خدا و حمایت وسیع مردمی توانسته است دستاوردهای فراوان علمی، اقتصادی و فناوری‌هائی را بدست آورد که در عرصه خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، تولیدات صنعتی، فناوری نانو، انرژی صلح آمیز هسته‌ای،‌ صنعت هوا-فضا و غیره کاربرد پیدا کرده است.

وی افزود: طی این دوران، جمهوری اسلامی ایران توانست رتبه هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا را کسب کند و ایران در زمینه دانش و فنّاوری، رتبه شانزدهم دنیا را در اختیار دارد.

جلالی تأکید کرد: کسب رتبه هفتم جهان در تولید نانو دارو و رتبه چهارم دنیا در علم نوین نانو، همچنین عنوان دومین کشور تولید کننده داروهای نوترکیب هموفیلی، قرار گرفتن در جمع ۵ کشور سازنده لیزرهای پرتوان و قرار گرفتن در بین ۱۰ کشور سازنده واکسن کرونا در جهان، بخشی از دستاوردهای کشور پس از انقلاب است.

سفیر کشورمان در روسیه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در عرصه فناوری فوق پیشرفته فضایی، با پرتاب موفق ماهواره‌بر «سیمرغ» به فضا، به جایگاه هشتمین کشور برتر دنیا در این عرصه دست یافته است.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش، مبنای سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی را اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: ایران پیوسته در عرصه بین‌المللی، مدافع  صلح و عدالت و عقلانیت و رد توسل به زور، تجاوز، تحریم و اقدامات یکجانبه بوده است.

وی به روابط عمیق ایران و روسیه اشاره و تصریح کرد: مناسبات دوجانبه در حال حاضر در بهترین سطح کیفی قرار دارد و حجم مبادلات ایران و روسیه در تاریخ روابط دو کشور بی‌سابقه است.

سفیر کشورمان در روسیه افزود: جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در مقابل یکجانبه گرایی، محکم و استوار ایستاده‌اند و بطور مشترک درحال مبارزه با هرگونه یکجانبه گرائی، تک‌روی و زیاده‌خواهی در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای هستند.

الکساندر نوواک، معاون نخست‌وزیر و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه نیز در این مراسم گفت: جمهوری اسلامی ایران نمونه‌ای از ترکیب هارمونیک اصول دینی و دموکراسی در کشور و موازنه بین حقوق بشر و منافع ملی است.

رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه افزود: امروز ایران با موفقیت از عهده چالش‌های خارجی بر آمده و بازیگر مهمی در سیاست جهانی و بخش مهمی از اقتصاد جهانی و یکی از مراکز کلیدی فرهنگی و دینی در جهان است.

معاون نخست وزیر روسیه تأکید کرد: ایران همسایه نیک ما است و روابط چند جانبه با آن کشور بطور سنتی ماهیت واقعی دوستانه دارد و بر اساس احترام متقابل است.

وی همچنین، گفت: مواضع ایران و روسیه در بسیاری از مسایل بین‌المللی همخوانی دارد و ما مخالف جهان تک قطبی هستیم و از حاکمیت کشورهای خود دفاع می کنیم.

الکساندر نوواک با اشاره به اینکه هدف روسیه گفت‌وگوی توام با تساوی حقوق و سودمندی متقابل است افزود: روابط دو کشور به‌ سرعت در حال توسعه می‌باشد و گفت‌وگوی سیاسی دو کشور با قوت در جریان است.

انتهای پیام/

 

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved