logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/07 - 11:49
  • 1001
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تعامل علمی بین جمهوری اسلامی ایران و قطر

مراکز علمی در ایران بیش از ۲۰۰۰ مورد آماده تبادل تجربیات و دانش هستند و علاقمند به انتقال دانش بین دو کشور هستیم و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک می تواند برای دو کشور مثمر ثمر باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هیئت شرکت‌کننده ایرانی در نخستین نشست وزرای علوم و آموزش عالی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تحت عنوان OIC15 با وزیر آموزش عالی قطر روز 26 می 2023 دیدار و گفتگو کردند. اعضا هیئت ایرانی متشکل از آقای وحید حدادی اصل قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل، آقای مهدی یزدان پناه معاون مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم و آقای محمدعلی شعبانی مشاور مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل بود و با همراهی آقای حسین آقا زاده وابسته فرهنگی سرکنسولگری کشورمان و آقای خیراندیش کنسول و کارشناس اقتصادی سرکنسولگری این ملاقات به انجام رسید.

 

این دیدارکه  در حاشیه نشست مذکور برگزار شد و در ابتدا حدادی اصل مقام وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران در شرایط حساس همواره در کنار کشورهای همسایه بود و خواهد بود و تعامل علمی نقطه تمرکز و کانونی برای همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و قطر است و بدین منظور تشکیل کمیته مشترک می تواند راهگشا باشد. از سوی دیگر، آموزش زبان فارسی و همچنین آموزش زبان عربی برای دو کشور از اهمیت ویژه برخوردار است و علاقمندیم کرسی زبان فارسی در قطر ایجاد شده و تقویت شود. مراکز علمی در ایران بیش از ۲۰۰۰ مورد آماده تبادل تجربیات و دانش هستند و علاقمند به انتقال دانش بین دو کشور هستیم و اجرای طرحهای پژوهشی مشترک می تواند برای دو کشور مثمر ثمر باشد.

سپس خانم النعیمی وزیر آموزش عالی قطر روابط دو کشور را مهم دانست و حفظ همکاری های علمی دانشگاهی را برای گسترش روابط دو کشور با اهمیت خواند و تاکید کرد آموزش زبان فارسی برای ترویج و حفظ فرهنگ و تاریخ با اهمیت است و از آن حمایت می کنیم. همچنین تاسیس مرکز آموزش زبان عربی در ایران و اعطای بورسیه زبان عربی به ایرانیان در قطر میسر است و با میزبانی نشست آتی وزرای علوم و آموزش عالی سازمان همکاری اسلامی را در سال ۲۰۲۴ در تهران موافق هستیم. چهار حوزه برای قطر در اولویت استراتژیک قرار دارد. حوزه نخست سلامتی و بهداشت است. پس از آن مسئله آب و هوا و دیگری کشاورزی و ثبات است. در اولویت آخر فنّاوری‌های پیشرفته اهمیت ویژه ای برای قطر دارد و می توانیم همکاری های خوبی را در حوزه علمی دانشگاه بین دو کشور شکل دهیم.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved