logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/02/23 - 14:57
  • 659
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بیست و یکمین شماره پادکست جلوه های ایران (ایرانکست)

در این برنامه خانم دکتر آلیکی ولساری که در اردیبهشت ماه 1402 سفری ده روزه به پنج شهر ایران داشت، با حضور در استودیو ضبط ایرانکست از تجربیات و مشاهدات سفرش به ایران گفت

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیست و یکمین شماره پادکست جلوه های ایران با موضوع سفر به ایران، بیستم اردیبهشت ماه 1402 منتشر و از طریق شبکه های اجتماعی صدا محور و پایگاه اینترنتی این رسانه به آدرس  irancast.grدر دسترس علاقمندان قرار گرفت. در این برنامه خانم دکتر آلیکی ولساری که در اردیبهشت ماه 1402 سفری ده روزه به پنج شهر ایران داشت، با حضور در استودیو ضبط ایرانکست از تجربیات و مشاهدات سفرش به ایران گفت. در این مصاحبه، خانم آلیکی به دوازده سوال خانم دکتر مارینا کاندرودی گوینده پادکست پاسخ داد و فرآیند سفرش به ایران از زمان درخواست اخذ روادید تا بازگشت را تشریح کرد.

خانم آلیکی در ابتدای این مصاحبه گفت: من با وجود اینکه پزشک هستم اما به یادگیری زبان، تاریخ و فرهنگ دیگر کشورها علاقه­مندم و به تبع آن سفر به کشورهای مختلف را دوست دارم. لذا، تقریبا سه سال است که در رایزنی فرهنگی سفارت ایران در آتن فارسی می آموزم و پس از گذشت این سال ها و مطالعاتی که در خصوص تاریخ ایران داشتم تصمیم گرفتم به همراه خانواده ام که آنها نیز بسیار به تاریخ و ملت های شرق علاقه­مند هستند سفری به ایران داشته باشم. ما تقریبا مراحل سفر را از سه ماه قبل آغاز کردیم و توانستیم یک آژانس مسافرتی را در ایران پیدا و بر سر برنامه سفر، شهرها، مدت زمان و قیمت به توافق برسیم. در این سه ماه من و برادرم کتاب های مختلفی را از رایزنی فرهنگی به زبان یونانی در خصوص تاریخ و فرهنگ ایران گرفتیم و شروع به مطالعه کردیم. هرچه بیشتر می خواندیم علاقه مان به ایران بیشتر و بیشتر می شد. به خصوص برادرم که علاقه ویژه ای به مباحث تاریخی دارد.

وی همچنین ادامه داد: نه تنها من بلکه همه خانواده، به خصوص مادرم فکر می کردیم که سفری پردردسر خواهیم داشت ولی وقتی کار را آغاز کردیم متوجه شدیم که سفر به ایران مانند سفر به بسیاری از کشورهای دیگر بسیار ساده و طبق روال معمول است. ما برای فرآیند اخذ روادید و کنترل آن در فرودگاه نگران بودیم ولی وقتی توانستیم کمتر از 6 روز ویزا بگیریم و در فرودگاه کنترل پارسپورت های ما دو دقیقه بیشتر طول نکشید دیدمان در همان ابتدای سفر تغییر کرد.

خانم آلیکی در ادامه در خصوص اولین مقصدش یعنی شهر تهران گفت: شهر تهران اولین مقصد ما بود و به محض اینکه از هواپیما پیاده شدیم، از شرکت گردشگری منتظر ما بودند. شهر تهران شهر بسیار بزرگ و مدرنی است. شاید جالب ترین جاهای دیدنی این شهر پل طبیعت، بازار تهران، کاخ نیاوران و سعد آباد و موزه های فوق العاده این شهر است که باید هر گردشگری از این موزه ها بخصوص موزه ملی ایران باستان بازدید کند. ما در تمامی طول سفر با خودرو ونی که شرکت مسافرتی برایمان اجاره کرده بود، جابجا می شدیم. جاده ها امن، خیابان ها امن، مردم به شدت مهمان نواز و خون گرم و شاید حس امنیت از جمله مواردی است که تا به ایران سفر نکنید متوجه نمی شوید. من به زبان فارسی مسلط هستم ولی یک مترجم انگلیسی زبان هم همراه ما بود و بنابراین در ارتباط با مردم محلی در امکان عمومی مشکلی نداشتیم.

وی ادامه داد: پس از تهران به شهر قم رفتیم. شهر قم شهری زیارتی و مذهبی است. در این شهر به بارگاه حضرت معصومه رفتیم که خواهر امام رضا است. پس از شهر قم به شهر زیبای یزد رفتیم. شهری که مانند داستان های هزار و یک شب می ماند و سکوت عجیبی بر آن حاکم است. شهری با خانه های کاه گلی و بادگیر های زیبا و تاریخی. شاید جالب ترین جای این شهر برج خاموشان بود که بسیار حیرت انگیز بود. سپس به شهر اصفهان رفتیم. راستش را بخواهید همه ایران زیباست و ده روز اصلا برای بازدید از این کشور کافی نیست. اما در این سفر نه تنها من بلکه همه خانواده ام، عاشق شهر زیبای اصفهان، باغ ها و عمارت هایش شدیم. خاطره غذا خوردن در رستوران های سنتی این شهر، هتل شاه عباسی، بوی ادویه در بازارها، بریانی اصفهان و ... شهر اصفهان را نسبت به سایر شهر ها برای ما متمایز کرد. صنایع دستی زیادی از این شهر خریدیم اما متاسفانه فرش ایرانی نخریدیم چون آوردنش سخت بود ولی از بازار فرش بازدید کردیم. در کل باید بگویم، شهرهای ایران تمیز و غذا ها با کمال وسواس پخته می شود. در سفر هایی که تا به امروز به کشورهای مختلف داشتم. در بیشتر موارد با آب آشامیدنی شهرها مشکل پیدا کردم ولی در ایران آب شیر را استفاده می کردیم و همه چیز مناسب و خوب بود.

وی در ادامه گفت: پس از اصفهان به روستای تاریخی ابیانه رفتیم. روستایی زیبا با مردمی خون گرم که همچنان لباس محلی بر تن دارند. واقعاً این روستا طبیعت بکر و زیبایی دارد. پس از ابیانه به شهر شیراز رفتیم. شاخص ترین نقطه این شهر به نظرم مسجد نصیرالملک است که شاید اولین بار در زندگیم بود که این حجم از گردشگر را در یک نقطه می دیدم. سه یا چهار اتوبوس پر از گردشگران روسی و چینی به این مسجد آمدند و مسجد پر از گردشگر شد. این مسجد در ظهر و با تابیدن نور خورشید بسیار دیدنی است. از حافظیه، سعدیه، ارگ کریم خان و ... بازدید کردیم.

وی سپس توضیحات مفصل در خصوص محوطه تاریخی تخت جمشید بیان کرد: جایی در این سفر بود که همه ما تحت تاثیر قرار گرفتیم و آن جا پرسپولیس، پاسارگاد و نقش رستم بود. این میزان از هنر و ظرافت بر روی سنگ و این وسعت و شکوه بی نظیر بود. با وجود اینکه هزاران سال از ساخت پرسپولیس می گذرد اما این منطقه همچنان باشکوه است. به خصوص دروازه ملل و سنگ تراشی هایی که بر روی آن انجام شده است. در بخش ورودی نمایندگان ملل مختلف را حکاکی کرده اند که هدایایی را برای پادشاه می آورند و در بین آنها نمایندگان ایون ها (یونانی ها) هم بودند که برای ما بسیار زیبا و شگفت انگیز بود.

 

وی در انتهای این برنامه در خصوص موضوع حجاب گفت: هیچ کسی به ما در خصوص حجابی که داشتیم تذکری نداد و حتی ندیدم که به افراد بومی نیز تذکری داده شود. اما شاهد این بودم که بسیاری از بانوان از چادر استفاده می­کردند که انتخاب خودشان بود و برخی نیز با روسری بودند. به هر حال، ما مشکلی در این خصوص نداشتیم. به نظرم، نباید از شناخت سایر ملت ها و فرهنگ ها واهمه داشته باشیم. ایران بسیار امن و زیباست و برخلاف باور عموم سفر به این کشور راحت است. لذا از همه شنوندگان دعوت می کنم که بی هیچ نگرانی به ایران سفر کنند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved