logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/01 - 09:42
  • 1007
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در قطر انجام شد؛

بررسی نقش و ظرفیت زبان فارسی در همگرایی ایرانیان و تأثیرگذاری آن در منطقه

محفل ادبی پاسداشت زبان فارسی و گرامیداشت سعدی شیرازی و حکیم ابوالقاسم فردوسی در قطر برگزار و نقش، جایگاه و ظرفیت زبان فارسی در همگرایی ایرانیان و تأثیرگذاری آن در مرزهای جغرافیایی امروز کشورمان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محفل ادبی پاسداشت زبان فارسی و گرامیداشت دو شاعر بلندآوازه‌ی پارسی‌گوی، سعدی شیرازی و حکیم ابوالقاسم فردوسی با حضور ایرانیان فرهیخته مقیم و تنی چند از علاقه‌مندان به زبان و ادبیات فارسی‌ و فرهنگ ایران در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دوحه برگزار شد.

علی بختیاری، رایزن فرهنگی کشورمان در قطر در ابتدای این نشست، آسمان اردیبهشت‌ماه را آسمانی پر از ستارگان درخشان فرهنگ و علم و ادب نامید؛ مفاخری که مرزهای جغرافیایی را درنوردیده‌اند و بشریت آنها را متعلق به خود می‌داند.

وی افزود: ادیبهشت با نام استاد سخن؛ سعدی شیرازی آغاز می‌شود، 25 اردیبهشت، روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی است و 28 این ماه، روز خیام نیشابوری نام گرفته است. اینها نه تنها افتخارات ایران زمین که افتخار منطقه و جهانند و امروز پس از قرن‌ها این بزرگان ما را فارغ از ملیت و قومیت و زبان، اینجا گردهم آورده‌اند تا از صلح و مهر و دوستی سخن بگوییم.

بختیاری در ادامه به نقش، جایگاه و ظرفیت زبان فارسی در همگرایی ایرانیان و تأثیرگذاری آن در مرزهای جغرافیایی امروز کشورمان پرداخت و وجود مفاخری همچون سعدی و فردوسی را عواملی قدرتمند در ایجاد همگرایی میان مردم منطقه معرفی کرد.

بوستان و گلستان سعدی دو شاهکار بزرگ نظم و نثر فارسی هستند

پس از آن، پیام ویدئویی جعفر یاحقی، استاد ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد درباره سعدی و ادبیات غنی فارسی خطاب به حاضران در این محفل ادبی پخش شد.

وی با اشاره به تجربیات سعدی از سفرهای مکررش به مناطق مختلف گفت: نگارش دو کتاب ارزشمند بوستان و گلستان،  حاکی از آن است که سعدی توانسته است نظم و نثر فارسی را به خوبی ترکیب کرده و نشان دهد که شاعری ذوالیمینین است.

استاد ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد تأکید کرد: بدون تأکید، بوستان و گلستان سعدی دو شاهکار بزرگ نظم و نثر فارسی هستند که سرشار از حکمت و خرد و اندیشه است.

در ادامه، مهدی زاده از اساتید دانشگاه مقیم کشور قطر و تنی چند از اساتید حاضر در نشست به تبیین مباحثی در باب اشعار سعدی و فردوسی پرداخته و اشعاری از قند ادب پارسی را قرائت کردند.

خانم زهرا السید، از گویندگان عرب‌‌‌زبان رادیو و تلویزیون قطر نیز با حضور در این محفل ادبی، با بیانی رسا و شیوا، ابیاتی از اشعار عربی سعدی شیرازی را قرائت کرد.

دو مهمان از کشور ترکیه نیز علاوه بر قرائت اشعاری به زبان فارسی به بیان فعالیت‌های خود در راستای یادگیری زبان فارسی و نیز آشنایی با فرهنگ و ادبیات ایران زمین پرداختند.

سخنان جاوید حسین، یکی از مهمانان که از مدرسه پاکستانی‌های مقیم در کشور قطر درباره تجربیاتش درباره زبان فارسی از دیگر بخش‌های این محفل ادبی بود.

سید محمد حسینی، استاد زبان فارسی رایزنی فرهنگی کشورمان در قطر نیز به عنوان مجری برنامه با قرائت بخش‌هایی از بوستان سعدی، به معرفی و شرح آن پرداخت.

در پایان این نشست، رایزن فرهنگی کشورمان خاطرنشان کرد که به زودی این نشست ادبی به صورت ماهانه در آینده و هر بار به نام یکی از بزرگان و ستارگان فرهنگ و ادب کشور برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved