logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/20 - 12:20
  • 737
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سفر رئیس دانشگاه تبریز به ایروان

گسترش و تعمیق روابط دانشگاهی استان آذربایجان شرقی با ارمنستان

در راستای تحکیم مناسبات دانشگاهی این استان همجوار ارمنستان، زمینه های مناسب را فراهم آورد که امید می رود با عملیاتی شده و امضاء تفاهم نامه های همکاری وعده داده شده، صورت تحقق به خود بپذیرد.

 به  گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور رئیس دانشگاه تبریز در هیئت اعزامی از استان آذربایجان شرقی به ارمنستان فرصتی فراهم آورد تا رایزنی فرهنگی کشورمان ضمن تنظیم و هماهنگی چند ملاقات و دیدار برای ایشان، در راستای تحکیم مناسبات دانشگاهی این استان همجوار ارمنستان، زمینه های مناسب را فراهم آورد که امید می رود با عملیاتی شده و امضاء تفاهم نامه های همکاری وعده داده شده، صورت تحقق به خود بپذیرد.

در آنچه در ذیل می آیند به اختصار مجموعه اقداماتی که در راستای انجام رسالت رایزنی در تحکیم روابط علمی و دانشگاهی دو کشور و با اغتنام از حضور رئیس دانشگاه تبریز در هیئت بلندپایه استانداری استان آذربایجان شرقی صورت پذیرفت بیان می گردد.

  1. دیدار از انستیتو نسخ خطی ماتناداران و دیدار با رئیس این انستیتو

انستیتو ماتناداران به عنوان مرکزی علمی و پژوهشی و گنجینه ای کم نظیر از نسخ خطی به زبان های مختلف، قابلیت های بسیاری برای همکاری مراکز علمی و دانشگاهی کشورمان دارد. در این انستیتو قریب 500 نسخه خطی نفیس و بعضا منحصر بفرد فارسی وجود دارد که خوشبختانه فهرست کاملی از آن توسط خانم دکتر کریستینه کستیکیان به زبان های ارمنی و انگلیسی فراهم آمده است.

هیات  دانشگاهی و فرهنگی استان آذربایجان شرقی متشکل از روسای دانشگاه های تبریز و علوم پزشکی تبریز و مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان پس از بازدید از نمایشگاه های دائمی نسخ خطی دائر در این انستیتو و نیز نمایشگاه هنر قاجار که به مناسبت سی سالگی روابط ارمنستان و ایران در این انستیتو در حال برگزاری است، در دیدار با واهان در غوندیان رئیس انستیتو نسخ خطی ماتناداران ضمن آشنائی با ظرفیت ها و قابلیت های این انستیتو چشم انداز همکاری های متقابل را ترسیم نمودند.

تبادل استاد و تجربیات طرفین در زمینه مرمت آثار تاریخی و نسخ خطی و برگزاری نشست ها و همایش های علمی مشترک از جمله مهم ترین توافقاتی بود که در این ملاقات صورت پذیرفت.

  1. ملاقات با رئیس دانشگاه دولتی زبانهای خارجی موسوم به بروسوف

دانشگاه بروسوف با آموزش 18 زبان خارجی مهم ترین دانشگاه در این زمینه در ارمنستان محسوب می شود. وجود اتاق ایران و آموزش زبان فارسی در آن فرصتی برای گسترش همکاری های کشورمان با این دانشگاه فراهم آورده است. در ملاقات دکتر صفرزاده رئیس دانشگاه تبریز با رئیس دانشگاه بروسوف و معاونین وی که با هماهنگی رایزنی فرهنگی صورت پذیرفت، طرفین بر همکاری متقابل در زمینه های مختلف علمی و پژوهشی تاکید کردند و پس از رد و بدل شدن پیش نویس تفاهم نامه همکاری های مشترک، مقرر شد در آینده نزدیک این متن نهائی شده و تفاهم نامه ای عملیاتی و معطوف به اجرا بین دو دانشگاه امضاء شود. برگزاری دوره های دانش افزائی، میزبانی دو دانشگاه از اساتید و دانشجویان یکدیگر، اجرای برنامه های پژوهشی و آموزشی مشترک، انتشار مجله علمی – پژوهشی مشترک و ... از جمله مفاد تفاهم نامه تنظیمی بود که در مذاکرات بین روسای دو دانشگاه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

3 . ملاقات با رئیس دانشگاه دولتی ایروان

دانشگاه دولتی ایروان به عنوان دانشگاه مادر جمهوری ارمنستان و بزرگترین دانشگاه دولتی این کشور واجد امکانات و ظرفیت های بسیاری برای همکاری های متقابل با دانشگاه های کشورمان است و در این زمینه قراردادها و تفاهم نامه های مشترک متعددی با مراکز آموزش عالی کشورمان امضاء کرده است.

در ملاقات دکتر صفرزاده رئیس دانشگاه تبریز با دکتر هوانس هوانسیان رئیس دانشگاه دولتی ایروان و معاونان وی، عرصه های مغفول مانده همکاری های مشترک مورد واکاوی و بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همکاری در زمینه ایجاد پارک های علم و فناوری و مبادله استاد و دانشجو در قالب فرصت های مطالعاتی و بورس های تحصیلی از جمله موارد مهم مورد گفتگو بود که به توافقات بین دو رئیس دانشگاه نیز منجر گردید و مقرر شد در تفاهم نامه همکاری های مشترک که پیش نویس آن در این ملاقات مبادله گردید، ملحوظ گردند.

4 . ملاقات با معاون آموزشی و معاون بین الملل دانشگاه دولتی معماری و شهرسازی ایروان

در ملاقات رئیس دانشگاه تبریز با معاونان امور بین الملل و آموزشی دانشگاه دولتی معماری و شهرسازی ایروان قابلیت های دانشگاه ارمنی، مورد بازدید رئیس دانشگاه تبریز و رایزن فرهنگی کشورمان قرار گرفت و متقابلا دکتر صفرزاده به تفصیل توانمندی های دانشگاه تبریز را تشریح نمود که مورد توجه و بعضا شگفتی طرف ارمنی واقع شد. در این ملاقات نیز پیش نویس تفاهم نامه بین دو دانشگاه رد و بدل گردید و مقرر شد پس از بررسی دقیق تر توسط طرفین؛ به امضاء روسای دو دانشگاه برسد.

5. بازدید از کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان

رئیس دانشگاه تبریز به اتفاق رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ضمن بازدید از کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان در جریان فعالیت های علمی و پژوهشی این مرکز علمی قرار گرفتند. در این بازدید دکتر وارطان وسکانیان رئیس کرسی فوق همجواری استان آذربایجان شرقی با جمهوری ارمنستان را فرصت مغتنمی برای تعمیق همکاری های دانشگاهی طرفین دانست و با معرفی پروژه های مشترک کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان با دانشگاه های مازندران، گیلان، اردبیل و شماری دیگر از دانشگاه های ایران، خواستار همکاری های بیشتر با دانشگاه تبریز شد. دکتر صفرزاده با استقبال از توجه و اقبال کرسی ایرانشناسی دانسگاه دولتی ایروان، برگزاری دوره های دانش افزائی و تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه متبوع خود و کرسی ایرانشناسی را از جمله زمینه های همکاری های مشترک دو مرکز علمی و دانشگاهی خواند که در تفاهم نامه جامعی که با دانشگاه دولتی ایروان تنظیم شده است لحاظ گردیده و زمینه های مناسبی برای تعمیق روابط بین کرسی ایرانشناسی دانشگاه فوق و مراکز مرتبط در دانشگاه تبریز و استان آذربایجان شرقی را فراهم خواهد آورد.

6. ملاقات با رئیس دانشگاه روسی ارمنی موسوم به اسلاوونی

در دیدار دکتر صفرزاده با دکتر آرمن داربینیان رئیس دانشگاه روسی ارمنی ایروان که در محل مرکز ایرانشناسی انستیتو شرقشناسی این دانشگاه انجام پذیرفت، طرفین بر گسترش همکاری های فیمابین تاکید کردند. طرف ارمنی در این ملاقات با اشاره به ظرفیت های دو دانشگاه در زمینه های بیوشیمی و بیوتکنولوژی ضمن ارائه طرح مکتوب خود خواستار همکاری های بیشتر با طرف ایرانی شد. پروفسور گارنیک آساطوریان رئیس انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی نیز در این دیدار از ضرورت گسترش همکاری های دانشکده متبوع خود با دانشگاه تبریز به عنوان یکی از دانشگاه های بزرگ ایران سخن گفت و پس از معرفی ظرفیت های انستیتو شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی برگزاری دوره های دانش افزائی، فرصت های مطالعات و بورس های تحصیلی را از جمله روش های تعمیق این همکاری ها دانست. وی همچنین پیشنهاد ایجاد اتاق ایران و ارمنستان به صورت مشترک در هر دو دانشگاه را داد که با استقبال رئیس دانشگاه تبریز مواجه گردید.انتشار مجله مشترک بین دانشکده شرقشناسی دانشگاه اسلاوونی و یکی از دانشکده های مرتبط در دانشگاه تبریز از جمله توافقات صورت گرفته در این ملاقات بود. ضمن این که در این دیدار نیز پیش نویس تفاهم نامه مشترک بین دو دانشگاه بین روسای دانشگاه های تبریز و اسلاوونی مبادله شد و مقرر گردید در آینده نزدیک متن تفاهم نامه نهائی شده و به امضای طرفین برسد.

 

7. ملاقات با رئیس انستیتو شرقشناسی آکادمی ملی علوم ارمنستان

دکتر صفرزاده رئیس دانشگاه تبریز در ملاقات با دکتر قازاریان رئیس انستیتو شرقشناسی آکادمی ملی علوم ارمنستان که در محل مرکز ایرانشناسی این انستیتو انجام پذیرفت، ضمن آشنائی با دائره فعالیت های این انستیتو در جریان مطالعات و پژوهشهای ایرلنشناسی پژوهشگران ارمنی این موسسه تحقیقاتی قرار گرفت. همچنین رئیس دانشگاه تبریز در مراسم بازگشائی مرکز ایران در این انستیتو حضور یافت.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved