logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/29 - 11:11
  • 575
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی تأکید کرد:

نقش مهم دیپلماسی فرهنگی در ارائه تصویری مطلوب از روابط همه‌جانبه ایران و اندونزی

ابراهیمی در وبینار مناسبات و اشتراکات فرهنگی ایران و اندونزی گفت: دیپلماسی فرهنگی در فضای صمیمانه و همگرا در ارائه تصویری مطلوب از روابط همه‌جانبه ایران و اندونزی مهم و اثرگذار است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وبینار مناسبات و اشتراکات فرهنگی ایران و اندونزی با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتاق‌های ایران در دانشگاه‌های اندونزی و اداره‌کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور در بستر فضای مجازی «یوتیوب» برگزار شد.

محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی در این وبینار، گفت: در حال حاضر با توجه به مشترکات فراوان دینی و فرهنگی، فضای بسیار مساعدی برای توسعه و تقویت روابط فرهنگی بین دو کشور وجود دارد.

وی افزود: تنوع فرهنگی و قومی اندونزی همانند ایران بدین معناست که اندونزی دارای اقوام و فرهنگ‌های متنوعی است و به عنوان نمونه می‌شود به خانه‌های سنتی، لباس‌های سنتی منطقه‌ای اشاره کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی اظهار داشت: تنوع فرهنگی مردم اندونزی عمدتاً توسط تعداد گروه‌های قومی که در مکان‌های مختلف پراکنده زندگی می‌کنند، شکل می‌گیرد. یعنی هر قومی از نظر جنبه‌های اجتماعی یا فرهنگی دارای ویژگی‌ها یا شخصیت‌های خاص خود است.

وی با مقایسه تنوع فرهنگی و قومی اندونزی با ایران گفت: می‌توان از ابزار هنر به عنوان نتیجه فرهنگی منطقه‌ای نیز استفاده کرد. یعنی هر منطقه یک اثر هنری متفاوت دارد و ویژگی هر منطقه مشخص است. 

ابراهیمی با اشاره به اینکه دو کشور در چارچوب «دیپلماسی فرهنگی» می‌توانند ضمن خنثی کردن زمینه‌های تهدید، روابط همگرا و روبه رشدی را در همه زمینه‌ها دنبال کنند، تأکید کرد: در روابط و تعاملات فرهنگی ـ تمدنی ایران و اندونزی مؤلفه‌‌هایی چون اسلام به ‌عنوان دین مشترک، جذابیت‌های میراث تمدنی، تاریخی و طبیعی، توریسم و ... وجود دارد که می‌تواند موجب تقویت روابط دو کشور شود.

محمد آزاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی هم در سخنانی، با اشاره به اینکه این وبینار می‌تواند در حوزه اجرایی وارد عمل شود، گفت: تشکیل دبیرخانه اجرایی و پیگیری کارها از انتظارات مهم از جامعه نخبگان است.

خانم بهاره سازمند، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران هم سخنران بعدی این وبینار بود. وی با ارائه مقاله دیپلماسی علمی به تشریح جایگاه علمی دو کشور پرداخت.

سازمند افزود: همکاری‌های  علمی ـ دانشگاهی می‌تواند بستر ایجاد گفت‌وگوی فرهنگی باشد.

ایران دارای قدمت تاریخی و فرهنگ غنی است

اننگ سلیمان، از اندیشمندان اندونزیایی نیز با ارائه مقاله خود در خصوص اشترکات فرهنگی دو کشور گفت: ایران قدمت تاریخی و فرهنگی نقش و جایگاه ویژه‌ای دارد و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند این نقش را در اندونزی برجسته کند.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهای انتقال فرهنگ، زبان است که آموزش زبان فارسی در اندونزی رشد خوبی داشته است.

فرقان هدایت، اندیشمند دیگر این کشور با ارائه مقاله‌ای در خصوص روابط با ایران گفت: اندونزی با ارائه شعار اسلامی رحمانی به دنبال زندگی مسالمت آمیز با همه ادیان الهی است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایران در بخش‌های مختلف خصوصا پیشرفت‌های علمی، افزود: بسیاری از علوم در جمهوری اسلامی ایران به مرز شکوفایی رسیده است و اندونزی می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه فرهنگ هم دو کشور با توجه به اشتراکات دینی خصوصا کتاب قرآن و پیامبر(ص) می‌توانند محور مسلمانان باشند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved